Bloggaamisesta

Saattaa kuulostaa oudolta, mutta en ole kertonut blogistani oikeastaan juuri kenellekään. Tulevien naapureiden kesken meillä on oma facebook-sivusto, johon uskaltauduin linkittämään oman blogini muiden näyttäessä ensin mallia edeltä. Muuten henkilöt, joille olen asiasta maininnut voi laskea yhden käden sormilla. Kaikki nämä henkilöt ovat olleet "mukana" projektissa ihan alusta asti, kun oma talo oli vielä haaveilun asteella. Tarkoituksena ei ole mitenkään salailla asiaa, mutta en vain ole nähnyt tarvetta siitä erikseen mainita. 

Ennen kuin meillä oli edes tonttia niin luin illat pitkät eri rakennusblogeja haaveillen oman talon rakentamisesta, imien tietoa aiheesta ja etsien inspiraatiota. Monen rakennusbloggaajan projektissa olen ollut mukana alusta alkaen, ruudun toisella puolella, odottaen uutta päivitystä projektin etenemisestä. Itse koen saaneeni blogeista hurjasti sekä tietoa että ideoita omaan projektiini. Aloitin rakennusblogini pitämisen kliseisesti ihan omaksi ilokseni ja päiväkirjaksi itselleni rakennusprojektistamme. Ja juurikin siksi olen pitänyt sen lähinnä omana tietonani. Lähtökohtaisesti toivoin, että blogiini eksyy ja projektiamme mahdollisesti jää seurailemaan aiheesta oikeasti kiinnostuneet. Siksi olenkin ollut vilpittömästi todella iloinen kaikista kommenteista, mielipiteistä ja vinkeistä, joita olen postauksiini saanut. Sekä myös meileistä sähköpostiini oman talon rakentamisesta vielä haaveilevista, jotka ovat tiedustelleet tarkemmin jostain tietystä rakentamiseen liittyvästä osa-alueesta. Ihan parasta, jos voi jakaa edes hitusen innostusta tai inspiraatiota muille rakentamisesta haaveileville tai jo rakentaville. Olen myös saanut muutamia mielenkiintoisia yhteistyöehdotuksia, mikä on tullut ihan yllätyksenä tällaiselle aloittelevalle raksabloggaajalle. On myös ollut kiva huomata, että raksabloggareiden keskuudessa vallitsee oma pieni yhteisönsä, jossa seuraillaan ja kannustetaan muita projekteissaan.

Siispä kannustankin jokaista oman rakennusblogin aloittamisesta miettivää laittamaan blogin pystyyn. Itselleni se on tuonut ainakin vielä pelkästään positiivisia asioita, vaikkakin itse rakennusprojektilta sekä pienten lasten täyttämästä arjesta aikaa bloggaamiselle jää valitettavan vähän. Meillä oli muuten tänään tontilla anturoiden valu, joten tästä edespäin pääsen siirtymään blogissani raksaviikkoihin ja sitä myötä toivottavasti hieman vilkkaampaan postaustahtiin. Loppuun vielä Pinterestistä poimimani mietelause kaikille rakentamisesta haaveileville.

 

Kommentit

Heini/Koti7 (Ei varmistettu) http://kotiseitseman.blogspot.fi/

Samaa mieltä! Tykkään ihan hurjasti bloggaamisesta ja teidän muiden projektien seuraamisesta blogien välityksellä. Monta kullan arvoista vinkkiäkin olen juuri muista raksablogeista saanut!
Jään innolla odottamaan raksaviikkopäivityksiäsi!

koti rinteessä

Niinpä! Muiden blogeista saa infoa tuotteista käyttökokemuksineen ja valmistajineen, joihin muuten ei olisi tullut törmättyäkään sekä saa tietty tärkeitä vinkkejä raksaamiseen :)

J/Hirsitalo Helsinkiin (Ei varmistettu) http://www.hirsitalohelsinkiin.blogspot.com

Ihan sama juttu!
Vasta nyt keväällä kerroimme blogista vanhemmillemme ja sisaruksillemme, itse en ole kertonut kavereilleni ja H:kin vain muutamalle. Muutenkin tosi vähän on tullut mainostettua, joten onkin ollut yllättävää, miten blogi on kuitenkin löytänyt kartalle :) Bloggaamisessa on myös tullut vastaan se hankaluus, että mitä kaikkea sinne viitsii kirjoittaa, vaikka haluaisikin pitää avointa blogia.

koti rinteessä

Samaistun tuohon mitä viitsii kirjoittaa ja näyttää esim kuvissa. Vähän ristiriitaista, että itse koen mielenkiintoisiksi blogit, joissa kerrotaan projektista tarkkaan budjetteineen päivineen sekä blogit, joissa bloggaajalla on kasvot ja arkea avataan postauksissa aika tarkastikin. Itse en ehkä kuitenkaan osaisi lähteä niin avoimelle linjalle.

Niina / Villa Atrapp (Ei varmistettu) http://villaatrapp@blogspot.fi

Kun aloittelin raksablogien lukemista, en tajunnut aikaisemmin kuinka koukkuun siihen jää. Bloggaus alkoi vähitellen kypsytellä mielessä, ja onhan se kiva kuulua tähän raksabloggaajien joukkoon eikä vain anonyyminä :) Sama minulla, vain harva tietää blogista, tämä on tämmöinen kiva salainen justka ;)
Onnea valusta! :)

koti rinteessä

Hauska kuulla, että tämä "salailu" on näinkin yleistä :) Sekä blogien lukeminen että bloggaaminen on koukuttavaa ;)

maikku67
Vihreitä unelmia

Ihan sama juttu täällä, paitsi että minulla on puutarhablogi. Olen pitänyt sitä jo pari vuotta, eikä siitä tietääkseni ainakaan tiedä miestä ja lapsia lukuunottamatta kukaan. Koko ajan jännitän, että koska sinne eksyy joku tuttu ja ihmettelee, miksen ole asiasta kertonut. En oikein tiedä itsekään miksi, jotenkin on ollut mukavampi pitää se anonyyminä, vaikka jossain vaiheessa lisäsinkin oman kuvan. Olisi ollut kyllä tosi hienoa, jos 11 vuotta sitten rakentaessa olisi ollut raksablogeja, olisi varmasti moni moka jäänyt tekemättä. Vieläkin näitä on mukava lukea, vaikkei olekaan itselle ajankohtaista.

koti rinteessä

Itse myös teen välillä "syrjähyppyjä" puutarha- ja muotiblogien puolelle, vaikka pääasiassa tulee seurattua vain raksaamiseen ja sisustamiseen liittyviä blogeja.

Ja kiva kun löytyy lisää kohtalotovereita tän blogin omana tietona pitämisen suhteen :) 

Suvi / Ripaus unelmapulveria (Ei varmistettu) https://ripausunelmapulveria.wordpress.com/

Ihana kirjoitus! Ja ihania kaikki kanssaraksabloggaajat! :) Itse jaan uusimmat blogikirjoitukset aina Facebookissa, josta tutut ovat alkaneet bongailemaan niitä. On silti aina tosi hassua, kun kertoo, että lukee meidän blogia. Vaikka statistiikasta näkee kävijämäärät, ei sitä jotenkin tule ajatelleeksi, ketä siellä ruudun toisella puolella onkaan.. Ja varsinkin, kun pidän itse blogia ennen kaikkea päiväkirjana itselle. Bloggaaminen on vaan ihan paras tapa pysyä omissa ajatuksissa perässä. Jo nyt huomaan, että joka kerta täytyy tarkistaa, että kuinka mones raksaviikko onkaan menossa. Ei sitä vain yksinkertaisesti voi muuten pysyä perässä. Parasta on, että kaikki muistot tallentuvat blogiin.

Ja tämä blogiyhteisö on tosiaan aivan ihana. :) Muilta on ihan parasta saada kannustusta. Sen avulla jaksaa painaa.

koti rinteessä

Yllätyksenä tuli, että blogiyhteisöön otetaan näinkin avosylin vastaan ja se kannustus mitä muille jaetaan :) Parhaitenhan postaukset ymmärtää ihan samassa tilanteessa ja samojen mietteiden kanssa painiskelevat. Omaa blogia talon rakentamisen eri vaiheineen on varmaan tosi kiva lukea jälkikäteen ja muistella fiiliksiä projektin eri vaiheissa :)

Mrs S / Puuta ja kiveä (Ei varmistettu) http://puutajakivea.blogspot.fi

Blogiyhteisö on ihan paras kannuste raksatessa! Jännä, miten ihmisistä blogien takana tulee niin läheisiä, vaikkei heitä/teitä ole koskaan tavannutkaan. Aina lukee innolla uudet päivitykset. Itse oletin lukuinnostuksen hiipuvan talon valmistuttua, mutta nyt on hauska seurata takana tulevia ja muistella, miltä itsestä tuntui siinä ja siinä vaiheessa.

Itse puolestani olen levittänyt blogista tietoa surutta tutuille, joista iso osa on jäänyt kuulemma koukkuunkin. Ja ne, jotka eivät vielä ole ehtineet kyläilemään, ovat myös saaneet jo esimakua talosta. Mutta aikas kiva idea tuo "piilobloggailu" ja hauska huomata, miten yleinen tapa sekin näköjään on!

koti rinteessä

Ihanaa kun olet jaksanut seurata ja kommentoida meidän vasta aloittelevien raksaajienblogeja! Helposti ajattelisi, että oman talon valmistuttua kiinnostus koko raksaamiseen lopahtaisi! Ihanaa, jos näin ei ole :) Ja tuo on niin totta, että kanssaraksaajista tulee läheisiä. Ihan kuin henkilöt blogien takana tuntisi, vaikkei todellisuudessa tunnekaan.

Janetta (Ei varmistettu)

Täällä yksi innokas raksablogien lukija ja toivottavasti mahdollisimman pian myös rakentajakin :) Meillä tosiaan raksaprojekti on toistaiseksi vielä haaveen tasolla, mutta se ei estä imemästä tietoutta, ideoita ja ajatuksia sitäkin innokkaammin! Kaikki vinkit erityisesti pk-seutuun liittyen otetaan siis ilolla vastaan ;) Kiitos sinulle blogistasi, nautin suunnattomasti kaikista postauksista, vaikka en paljoa kommentoikaan. Tsemppiä projektiinne!

koti rinteessä

Kiitos, ihana kommentti :) Varo vaan, raksablogien aktiivisella seuraamisella voi olla petollisia vaikutuksia! Saatat olla tontin omistaja nopeammin kuin aavistatkaan, näin meille kävi ;) 

Anna Vihervaarasta

Musta sä voisit hyvin kertoa tästä vaikka ihan kaikille. <3 Huippua kun bloggaat ja se Insta: jes!

koti rinteessä

No sä tunnet kyllä mut ;) Eli tällä linjalla pysytään ellei tää jokus paljastu itsestään :D Juu, Instaan jäin heti koukkuun :)

Tarling (Ei varmistettu)

Mä olen jo koukussa blogiisi! Meillä on hyvin samanlainen maku sisustuksen suhteen. :) Meidän olis tarkoitus peruskorjata (pohjaratkaisu menee lähes kokonaan uuteen uskoon) ja laajentaa (rakentaa toinen kerros) vanhaa 60-luvun kivitaloa rinteessä. Kaupanteko olis parin viikon päästä, jos kaikki menee nappiin. Ehkä sitten itsekin laittaisi blogin pystyyn... ;) Tsemppiä teille tuleviin raksaviikkoihin!

koti rinteessä

Kiitos, ihana kuulla! :) Toivottavasti kaikki menee nappiin ja pääsette aloittamaan projektin! Ja blogi pystyyn vaan!! ;))

Susanna/Kotona | Hemma (Ei varmistettu) http://kotonahemma.blogspot.fi

Hei, ihan samoja juttuja olen tässä itsekin miettinyt. Oma blogini on hyvin tuore, enkä ole siitä kertonut vielä kenellekään tutulle. Ehkä myöhemmin, kun olo on varmempi bloggaamisen suhteen. Olen itse seurannut montaa raksablogia jo pitkään, ja on ollut todella mukavaa olla menossa "mukana". Kiitos siitä Sinulle ja kaikille muille bloggaajille!

koti rinteessä

Kiitos kivasta kommentista :) Uskon, että blogi löytää kyllä lukijansa vaikka sitä ei joka puolella mainostaisikaan. Kukin tekee kuten itsestä omimmalta tuntuu :) Pitääpä tulla käymään vastavierailulla!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.