Diy vanhan tuolin uusi ilme

Sain hiljattain mielenkiintoisen yhteydenoton, kun SKIL kyseli mielenkiintoani osallistua heidän tee-se-itse-työkalu kampanjaansa. Minulta tiedusteltiin kiinnostusta testata heidän uutta SKIL 8100 Tornado multi stripper pystyhiomakonettaan DIY-projektin merkeissä. Kiinnostukseni heräsi välittömästi etenkin kun nurkissani pyörii muutamakin vanha, hiomista ja maalausta odotteleva huonekalu.

Päätin testata hiomakonetta Pentikistä vuosi pari sitten ostamaani penkkiin, josta sain alennusta jo ostohetkellä siitä irtoilevan maalin vuoksi. Tavallaan aluksi jopa pidin tuolin ränsistyneestä ilmeestä. Maali kuitenkin varisee ikävästi lattialle ja on nykyisin turhan maalaisromanttinen makuuni, mutta pidän sen mallista kovasti. Alkutilanne oli siis tämä.

SKIL 1800 Tornado multi stripper pystyhiomakone lupaa poistaa maalin ja ruosteen tehokkaasti ja nopeasti. Lisäksi sillä voi hioa ja kiillottaa monenlaisia eri pintoja kuten puuta, metallia, kiveä ja betonia. Sillä voi jopa poistaa ruosteen teräspinnoilta. Koneen mukana tulee puhdistuslaikka, hiomapyörö sekä kiillotuslautanen, kaikki kätevästi samassa kangaspussissa. Lisäksi koneessa on integroitu pölynimuriliitäntä.

Millainen kone oli sitten käyttää? Todella helppo! Voin kertoa, että kone todella piti lupauksensa. Hioin kaiken maalin pois tuolista vajaassa tunnissa. Luulen, että tuo aika jopa puolittuisi, kun kone olisi tuttu käyttää. Itse ainakin huomasin aluksi olevani turhankin varovainen. Puhdistuslaikalla maali irtosi todella tehokkaasti ja pinnasta tuli sileä. Naarmuja ei tarvinnut pelätä, sillä koneen käsihihnasta ja kahvasta sai käyttöön niin tukevan otteen. Ainoa miinus käytössä oli se, että ainakaan itse en saanut hiottua koneella maalia ihan ahtaimmista reunoista. Tosin, kun käytin niiden kohtien hiomiseen normaalia hiekkapaperia niin huomasin miten työlästä hiekkapaperilla hiominen onkaan.

Lopuksi kipaisin vielä hakemassa eräässä sisustusliikkeessä näkemääni Vintage Paint kalkkimaalia, jolla maalasin tuolin uuteen uskoon. Vintage Paint on 100% luonnontuotteista valmistettu lähes hajuton maali. Mielessäni olin visioinut tuoliin sitruunankeltaista väriä, mutta koska värikartasta ei keltaista löytynyt niin oli tyytyminen tähän murretun siniseen sävyyn. Pidän kyllä lopputuloksesta paljon. Ehdottomasti tulen käyttämään konetta jatkossakin ja koska maalin poisto ei ole enää niin työlästä kuin ennen niin luulenpa seuraavan entisöintiprojektin odottavan jo kulman takana.

Lisää SKIL 1800 Tornado multi stripper pystyhiomakoneesta voit lukea sivustolta http://www.skileurope.com/fi/fi/diyocs/tyoekalut/1430/1165/pystyhiomakoneet/pystyhiomakone/

Ja remonttivinkkejä kaipaaville hyviä ohjeita remontoimiseen löytyy sivustolta http://www.harrastajanremonttivinkit.fi/

 

 

Kommentit

Essi // Koti rakennetaan tunteella (Ei varmistettu) http://kotitunteella.blogspot.fi

tulipas hieno! Juuri tänään luin noista kalkkimaaleista. Olen ollut ilmeisen väärässä uskossa kun kuvittelin niiden olevan sellaisia savilaastin kaltaisia pinnaltaan. Myrkyttömyys kiinnostaa.

koti rinteessä

Joo tuli kyllä kiva! Kalkkimaali oli tosi helppo käyttää ja parasta oli se, ettei se haissut millekään! Ensimmäinen, ohut kerros antoi pohjan ja hyvän tarttumapinnan seuraavalle kerrokselle. Pinta on aika mattaisen tuntuinen. Kiinnostaa nähdä miten se kestää käytössä ja lähteekö maalia pois kostealla pyyhittäessä.

Osasin!

Kaunis jakkara! Hiekkapaperin kanssa ährääminen onkin raivostuttavin osa kaikkea kunnostamista.

koti rinteessä

Kiitos! Suosittelen hiomakoneen hankkimista, jos usein tulee kunnostettua. Koneen hinta on huntin luokkaa eli ei mikään älytön investointi ajan ja hermojen säästämisestä ;)

annaandandyathome
A&A at HoMe

Hieno lopputulos! Hitsi, mullakin on tuossa kaks tuolia odottamassa hiomista... Toinen jo puoliksi hiottu...  Kiva myös tuo kalkkimaali, ja kauniin värinkin oot valinnut!

koti rinteessä

Kiitos :) Mulla odottaa myös muutamakin eri huonekalu, josta suurin taitaa olla yksi päästävedettävä, vanha sänky. Mietipä sen hiomista hiekkapaperilla ;D 

Anna Vihervaarasta

Ihana tuli! <3

koti rinteessä

Kiitos muru <3

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.