Koti montussa (raksaviikot 3,4 ja 5)

Huh kuinka aika on taas vierähtänyt ja en ole saanut aikaiseksi päivitettyä raksan tapahtumia tänne blogin puolelle. Nyt siis muutamankin eri raksaviikon tapahtumia tiivistetysti. Talomme alakerta on nyt muurattu muutamaa väliseinää lukuunottamatta. Lisäksi olemme saaneet muurattua autokatoksen perustukset. Taloon on tehty sisätäytöt sekä välipohjaan on asennettu ontelolaatat. Alakerta odottelee edelleen  LVI-putkia sekä lattiavalua, jotka ovat viivästyneet jätevesipumppaamon kohtalon vuoksi. Kunnan ihmiset palaavat huomenna kesälomiltaan vielä tarkastamaan pumppaamon tarvetta, mutta todennäköisesti sen tarvitsemme. Kyseisen pumppaamon kohdalla on käyty melkoista eipäs-joopas-peliä ja sen kohtalo näyttäisi olevan kiinni muutamasta sentistä. Kaikki siis padotuskorkeuden vuoksi, joka jostain syystä kunnassamme on 1,30m normaalin metrin sijaan.

Lisäksi ollaan muutettu yhden ikkunan paikkaa, päätetty jättää pois portaiden alle suunniteltu varasto, sillä tuota varastotilaa meille on tulossa riittävästi jo muutenkin, sekä päätetty sijoittaa alakerran pikkuwc toiseen kohtaan. Arkkitehti/pääsuunnittelijamme palaa huomenna lomaltaan, joten tuon pikku-wc:n sijainti varmistuu pienen palaveeraamisen jälkeen, mutta mielessä on parikin vaihtoehtoa. Joku ihmetteli näitä muuttuneita suunnitelmia, mutta itse koen tämän olevan yksi parhaista asioista, kun rakentaa omin voimin. Meillä ainakin moni uusi idea on tullut esiin vasta kun talo ja huoneet on alkaneet rakentua. On tosi hyvä, että suunnitelmia voi vielä hioa matkan varrella eikä ole sidoksissa tiettyyn pakettiin. Toki suunnitelmien muuttaminen vaatii aina kuvien päivittämistä rakennusvalvontaan, mikä tietää pieniä lisäkustannuksia. Niin ja lisäksi olemme mm. ravanneet eri rautakaupoissa, laattasuunnittelussa sekä tilanneet jo suihkut sekä ammeen tulevaan taloon alennusmyynneistä.

Tässä hieman utuinen kuva alakerran maan alle tulevasta, ikkunattomasta tilasta. Aikaisemmin mainitsinkin tämän tilan olevan meillä alkuun varastotilana ja myöhemmin mahdollisesti keksimme tilaan muutakin käyttötarkoitusta.

Postauksen otsikko on hieman humoristisesti parin ohikulkijan kommentista lainattua. Koska alueemme on uusi ja vasta rakentumassa niin alueella pörrää paljon kiinnostuneita ohikulkijoita, jotka välillä pysähtyvät kyselemään projektistamme. "Ai te ootte ne, joiden talo on siinä montussa?" Juu, me ollaan siinä montussa. Kieltämättä talo näyttää hieman hassulta nyt, kun alakerta jää risteykseen kahden tien tasalle. Ensi viikolla pääsemme aloittamaan yläkerran rungon pystyttämistä niin päästään hieman ylöspäin sieltä montun pohjalta! Arki muuttuu ensi viikolla senkin vuoksi, että aloitan itse huomisesta alkaen työt 1,5 vuoden äitiyslomailun jälkeen. Vapaa-ajan ongelmia ei tule olemaan!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.