Pihatoiveita

Voi miten ikävä mulla olikaan jo tänne blogin puolelle! Tällä hetkellä tunnit ei tunnu päivissä riittävän, niin paljon on kilpailutettavaa, tapaamisia, suunnittelua ja selvittelyä projektiimme liittyen ja samalla pitäisi lajitella ja pakata laatikkoihin vanhan asuntomme tavarat. Viimeksi lupailin kuitenkin postailla pihasuunnitelmistamme ja pihaan liittyvät asiat ovatkin olleet mielessä lähes päivittäin. Ne jotka seuraavat Pinterest-tiliäni ovatkin varmaan huomanneet, että pihaan liittyviä kuvia on tullut pinnailtua paljon viime aikoina! Myös itse pihasuunnittelu on kilpailutuksen alla. Ehkä se johtuu keväästä ja lähestyvästä kesästä, että kaikki pihaan liittyvä tuntuu vievän nyt mukanaan, vaikka paljon tärkeämpiäkin pohdinnan aiheita olisi tällä hetkellä.

No, mutta nyt niihin itse pihatoiveisiin. Siskoni on asunut jo vuosikymmenen Keski-Euroopassa, joten siellä on tullut reissattua paljon. Jotenkin pihat siellä vetävät minua puoleensa. Pelkästään iltakävelyllä naapurustossa voisin viettää tunteja vain tuijotellen istutuksia, patioita, kivetyksiä ja ok, on ne talotkin siellä aika huikeita! Pihat on kuin olohuoneita ulkona. Jotenkin niissä on sellainen rennon "lounge"-tyylinen fiilis. Siellä pihat onkin pienempiä ja tiiviimmin toisissaan kiinni, mistä johtuen laajoja nurmikkoalueita ei juurikaan näy. Ehkä oleskelualueisiin on käytetty suhteessa paljon enemmän tilaa, mikä saa aikaan juuri sen olohuonemaisen tunnelman. Jotain sellaista samaa fiilistä olisi toiveena myös omalle pihallemme.

Tuossa ylemmässä kuvassa on käytetty ihanaa laattaa. Toiveena olisikin jollain lailla yhdistää suurehkoa mahdollisesti betonilaattaa ja leveää lankkumaista puuterassialuetta. Kummassakin kuvassa on sopivan rennosti toteutettu oleskelualue. En ole perinteisten terassikalusteiden ystävä ja visiona olisikin mahdollisesti itse kyhätä jonkinlainen oleskeluryhmä pihallemme. Myös valaistuksella on iso merkitys tunnelman luojana. Yllä olevassa kuvassa se on toteutettu kivasti.

Vaikka pidän kaikista ja kaiken värisistä kukista niin valkoiset kukat ovat kuitenkin suosikkejani. Alustavasti onkin mietinnässä, että pihaamme tulisi pelkästään valkoisia ja vihreitä kasveja ja istutuksia. Toiveena olisi yksinkertainen ja selkeä piha, joten mielestäni tähän suunnitelmaan sopisi hyvin kaavailemani värimaailma. Toivottavasti naapurustoon olisi tulossa ihania, värikkäitä, kukkaloistopihoja! Mielelläni sellaisia ihastelisin, vaikka ne ei tunnukaan siltä ihan omimmalta. Ja voi miten tykästynyt olen noihin vihreisiin, pallomaisiin istutuksiin! Niitä meille!!

Toiveena olisi myös viljelylaatikoita hyötyviljelyyn. Niitä olen kaavaillut sekä pihalle, että jossain muodossa myös yläkerran ruokailutilan puoleiselle parvekkeellemme. Myös riippumatto tai yllä olevan kuvan kaltainen roikkuva tuoli (vai miksi tuota nimitetään) voisi olla ihana paikka esim. kirjojen lukemiseen. Tiedä sitten löytyykö sellaiselle järkevää paikkaa pihaltamme, mutta varmasti miellyttäisi myös meidän perheen pienimpiä. Perheen pienimmistä mieleen tulikin trampoliini. Sellainen varmaan on oltava, mutta ehdottomasti pihaan upotettu versio.

(Kaikki kuvat: Pinterest)

Yksi kiinnostava asia voisi olla jonkinlainen ulkotulipaikka. Sen ei tarvitsisi olla mitään suurta tai ihmeellistä. Joku kiva pieni tunnelman tuoja esim. toteutettuna suureen ruukkuun, kuten toisessa yllä olevassa kuvassa. Tietty toinen vaihtoehto voisi olla myös roikkuva valosarja. Kuitenkin jotain tunnelmallista pimeneviin iltoihin. Ja tietenkin hankinnassa on ruokailuryhmä sekä suuremmalle yläkerran parvekkeellemme että pihan terassille, jonne on kaavailtu myös kesäkeittiötä. Pergolat ovat myös ihania, mutta en tiedä saisiko meidän pihalle sellaista toteutettua mitenkään järkevästi. Meillehän on tulossa kaksi parveketta niin varmasti osa toiminnoista kuitenkin sijoitetaan suojaan niiden alle. Tarkempia pihasuunnitelmia ja kartta pihasta toimintoineen on luvassa kunhan saamme ensimmäisiä luonnoksia pihastamme.

Kommentit

Suvi / Ripaus unelmapulveria (Ei varmistettu) https://ripausunelmapulveria.wordpress.com/

Ihania suunnitelmia! Mulla on vähän samanlaiset fiilikset, että piha on alkanut heräävän luonnon myötä myös mietityttämään. Seuraan mielenkiinnolla, miten pihasuunnitelmien kilpailutus teillä aikanaan etenee, koska se on meillä edessä myös jossain vaiheessa.

koti rinteessä

Kiitos!! Pihoista tuntuu olevan aika vähän postauksia raksablogien puolella johtuen varmaankin siitä, että ne usein tehdään vasta reippaasti jälkikäteen. Suunnitelmat on kuitenkin hyvä olla valmiina toteutettavaksi, kun aika ja budjetti antaa myöten. Olisi ihanaa lukea myös muiden pihasuunnitelmista :)

Karolina KOTI-blogi (Ei varmistettu) http://koti7.blogspot.fi/

Ihania puutarha-ideoita!
Pinterest on todellakin täynnä upeita kuvia ja inspiraatiota. Pitääpäs tulla seuraamaan tiliäsi :)
Meillä (minulla etenkin) toiveissa että saadaan koti valmiiksi kesän kynnyksellä ja päästään täysillä rakentamaan pihaa ja puutarhaa. Meille tulossa pari terassi aluetta joista toinen puuta ja toinen valetaan isoista betonilaatoista joiden väliin tulee noin 10cm välit joissa on pikkukiveä niin että vedet ei jää lillumaan kivetykselle.

Olisi kiva nähdä jos teillä on puutarhasta suunnitelmaa että miten olette sijotelleet kaikki toiminnot.

Huippua kun tulee kohta kesä!

koti rinteessä

Ihanaa kun muutkin potee "pihakuumetta" :) Hyvältä kuullostaa teidänkin suunnitelmat! Mielelläni seuraisin teidän pihan toteutusta blogisi puolelta eli kuvia odotellessa ;)

maikku67
Vihreitä unelmia

Ihania kuvia ja hienoa, että teette pihasuunnittelua noin aikaisessa vaiheessa.

koti rinteessä

Kiitos!! Lähinnä maatöitä ja ulkovalaistuksen paikkoja ajatellen tuli ajankohtaiseksi suunnitella pihajuttuja jo näin varhain. Toteutus onkin sitten ihan toinen juttu! :D

a/mäntyrinne (Ei varmistettu) https://mantyrinne.wordpress.com/

Moikka!
Ihana meininki siulla täällä! Meillä on aika voimakkaasti rinteessä tontti ja pihasuunnitelma tulee sen takia olemaan varmasti isossa roolissa jo heti alkumetreiltä. Jännä jäädä seuraamaan miten teillä hommat etenee! Ihania kuvia <3

Aurinkoa kevääseen!

koti rinteessä

Kiitos! Tänä kesänä olisi tarkoitus tehdä jo jotain pientä pihan suhteen, mutta valitettavasti projekti on haukannut pihabudjetista ison osan ja suurimmat pihainvestoinnit menee tuleville kesille. Olen kyllä todella tykästynyt rinnepihaan ja sen tuomiin mahdollisuuksiin, että siinä mielessä sormet jo syyhyäisi päästä sinne kaapimaan ja istuttelemaan :)

Tsemppiä projektiinne ja aurinkoa & iloa kevääseen!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.