Raksaviikot 15-17, ikkunat asennettu

KOTI RINTEESSÄ

Viime postauksesta on kulunut taas aikaa. Pahoitteluni, että omat raksaviikkopäivitykseni tulevat aina tiivistetysti muutaman viikon osalta. Nostan hattua niille ahkerille, jotka postaavat tunnollisesti raksaviikko kerrallaan. Sen sijaan Instagramin puolella päivityksiä tulee useammin. Päätin etukäteen, etten tee bloggaamisesta stressiä, mutta hieman huono omatunto pitkistä postausväleistä kolkuttelee takaraivossa. Täällä on muutenkin päällä jonkinlainen raksaväsymys. Sinänsä hassua, että se on päällä juuri nyt, kun menossa ovat olleet ne viikot, joita etukäteen odotin eniten. Eli viikot, jolloin ikkunat, ovet ja ulkoverhous asennetaan. Yritän nauttia ja olla kiitollinen jokaisesta pienestäkin edistysaskeleesta, mutta välillä mieleen hiipii se peikko, joka sanoo, ettei projekti tule koskaan valmiiksi. Tai tulee, mutta tekemistä vain on vielä edessä niin tolkuttoman paljon.

Mutta sitten niihin edistysaskeliin. Kattopellit on nyt asennettu, ikkunat asennettiin yläkerran osalta jo pari viikkoa sitten ja tällä viikolla saatiin alakertaan loputkin ikkunat paikoilleen. Samoin ovet ovat nyt asennettu kulkuväylien ovia lukuun ottamatta. Raksaovet ovat siis hankintalistalla.

Yllä olevissa kuvissa alakerran osalta ikkunat olivat vielä laittamatta paikoilleen. Ikkunan karmien väritystähän pohdin alkuvaiheessa ja päädyimme lopulta valitsemaan ne sisäpuolelta valkoisiksi. Nyt kun ne ovat asennettu niin olen valintaan kyllä tosi tyytyväinen. Vaikka tummat karmit rajaavat näkymää kauniisti niin valkoiset tuntuvat ihanan valoisilta, ajattomilta ja selkeiltä.

Ääh näitä nopeasti räpsäistyjä kännykkäkuvia, pahoittelen sumeutta. Ulko-oven suhteen päädyimme suosittuun Kaskipuun Ounakseen, joka voitiin asentaa jo nyt, sillä käytämme kulkemiseen arkieteistä. Ovi on ikkunoiden tapaan sisältä valkoinen.

Autokatoksen "kellariin" saatiin tehtyä oviaukko tulevaa maakellaria varten. Samoin ilmanvaihtoreiät on tehty alakertaan sekä läpiviennit katolle.

Ulkoverhous on aloitettu ja tällä hetkellä talon kadun puoleinen seinä ja toinen sivu on verhoiltu. Takaseinällä verhoilua ei suuren ikkunapinnan vuoksi pahemmin tulekaan eli sinänsä voiton puolella ollaan jo. Tykkään tosi paljon tuosta leveähköstä, modernista paneelista. Paneelien välissä oleva rako on ohut ja näyttää kuin paneelit olisivat melkein kiinni toisissaan. Nyt viikonloppuna tiimimme on aloittanut muuraamaan sisäseiniä ja maanantaina tulevat Spigotin IV-puolen heput hommiin. Nyt odotellaan, että ulkopuolen hommat saadaan tehtyä ja päästään siirtymään sisäpuolen töihin.

 

Kommentit

Anna / Fiskari31 (Ei varmistettu) http://fiskari31.blogspot.fi

Ihanan isot ikkunat teillä! Ja kyllä on ikkunoista myös hienot metsänäkymät. Hauska katsella raksakuvia ihan erilaisesta raksaprojektista. Meillä rakennetaan betonielementeistä, ja homma näyttää melkein samassa vaiheessa ihan erilaiselta...

koti rinteessä
KOTI RINTEESSÄ

Kiitos kommentista Anna! Kävin kurkkaamassa blogiisi ja tosi mielenkiintoinen projekti teillä! Jos homma näyttää samassa vaiheessa erilaiselta niin sitä on myös lähtökohdat :D Mielenkiinnolla jään seuraamaan millainen teidän talosta rakentuu, suunnitelmat näyttää hienolta :)

Anna / Fiskari31 (Ei varmistettu) http://fiskari31.blogspot.fi

Kiitos! Ollaan tosi innoissamme, mutta monta on mutkaa matkassa ennen kuin talo joskus valmistuu. Mutta mikäpä tässä on ollessa, hauska ainakin samalla seurata muidenkin talojen etenemistä. :)

H.Mäkelä (Ei varmistettu) http://kotijossaviihdytaan.blogspot.fi

Voi ihanaa teilläkin talo jo tässä vaiheessa. Ymmärrän hyvin tuon raksaväsymyksen, minullakin se on aikalailla päällä, kun puolessa välissä projektia ollaan. Voin kuvitella, että se vain yltyy ja maltamattomuus iskee mitä lähemmäksi muuttoa edetään ;) Ihanat ikkunat ja valo kyllä tulvii noista ikkunoista sisään:) Koskas teillä on muutto? Pääsettekö jo keväällä muuttamaan?

koti rinteessä

Onpas teillä projekti jo pitkällä raksaviikkoihin nähden! Itsekin jo odotan noita väliseiniä, että hahmottaa vielä paremmin huoneiden koot. Meillä ei ole muuton suhteen mitään tavoitetta asetettu, kun voidaan olla nykyisessä vuokra-asunnossa tontin lähistöllä niin pitkään kuin tarvis. Mutta toiveita tietty on ja tällä hetkellä ne on helmi-maaliskuuta kohtaan ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.