Raksaviikot 8,9 ja 10

Täällä ollaan! Aikaa on taas vierähtänyt ja raksaviikot vilkkuu vain silmissä. Hieman yhteenvetoa kuluneista viikoista ja mitä raksalla on tapahtunut. Aluskate on vihdoin asennettu, sopivasti saadaan talo säältä suojaan ennen tulevia syyssateita. Alakertaan on tuotu viemäriputket sekä vesijohdot. Talon ympärille on asennettu patolevyt. Tontille käytiin poraamassa maalämpökaivo, vaakaputkisto on tehty kaivon ja teknisen tilan välille sekä putket tuotu talon sisälle.

Kuten (hyvin epäselvästä) kuvasta näkyy, alakertaan on asennettu yhteensä 20 senttimetriä paksulti styroksia ja lattiavalu on tarkoitus tehdä vihdoin ja viimein ensi viikon alussa. Kuvassa näkyy myös suihkun paikat sekä unidrain asennettuna.

Tässä näkyy yläkertaa tukevat tukipalkit, joista onneksi toisen saamme piilotettua väliseinän sisään, mutta toinen jää näkyviin. Onneksi myös tuo jättimäinen, poikittainen tukipilari näiden palkkien yläpuolella saadaan piilotettua sisäkattoon. Itsellä kun oli toiveena saada kaikki mahdolliset palkit mahdollisimman hyvin piiloon. Täysin siinä ei nyt onnistuttu, mutta edes melkein. Ja niistäkin täytyi vähän vääntää rakennesuunnittelijan kanssa.

Ja hei, meidän tonttialueelle tuli asfaltti! Sitä ihasteltiin naapurien kanssa. Hassua miten pienet asiat tässä projektissa tuntuukin niin suurilta. Tätäkin asiaa piti erikseen lähteä tontille katsomaan.

Paljon on tapahtunut muutaman viikon aikana. Itse en valitettavasti ole juuri raksalla muuten päässyt osallistumaan kuin siivoustalkoiden merkeissä. Innolla odottelen jo sisätyövaiheita, että pääsee tämäkin tyyppi välillä edes mukaan hommiin. Eilen raksalle saapui kipsilevyt ja loppuviikosta tulee eristeet. Ensi viikolla on luvassa lattiavalu alakertaan ja siitä viikon päästä ulkotäytöt. Mutta sitä ennen vielä juhlitaan tällä viikolla tulevan naapurin tupareita. Jotkut ovat päässeet siis jo muuttamaan. Itse en uskalla vielä muutosta edes haaveilla!

Kommentit

Susanna // Kotona | Hemma (Ei varmistettu) http://kotonahemma.blogspot.fi

Hyvin etenee! Hieno tuo asfaltti-juttu. Tuttavat rakensivat Sipooseen, ja heidänkin alueellaan asfaltti laitettiin, kun vasta kaksi taloa oli pystyssä. Hieman toisin toimitaan täällä rajan takana...

koti rinteessä

Juu oli itsellekin yllätys että ne alkoi laittamaan sitä asfalttia jo tässä vaiheessa. Leikkipuisto alueelle valmistui ihan ensimmäisenä ja nyt tekeillä on jo virkistysaluekin. Että sen puoleen asiat kyllä toimii :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.