Yleisten tilojen lattiamateriaali valittu

KOTI RINTEESSÄ

Joskus blogin alkuvaiheessa kirjoittelin betonilattiahaaveistamme yleisten tilojen suhteen. Nyt kun valinta on vihdoin tehty, materiaalit tilattu ja maksettu niin voin vihdoin kertoa täälläkin, että lopullinen valintamme lattian suhteen on mikrosementtipinnoite. Pinnoite tulee meillä eteiseen, keittiöön, olohuoneeseen, käytäviin, portaisiin, takkahuoneeseen ja kodinhoitohuoneeseen. Arkieteinen on vielä mietinnässä, mutta todennäköisesti laitamme pinnoitteen myös sinne.

Alunperin mietinnässä oli Designbetonin elämyslattia+ -pinnoite, joka on ollut esillä useassakin blogissa. Tarjous oli kuitenkin sen verran hintava, että halusimme nähdä lattian ehdottomasti livenä ennen valintaa. Huikean kauniin Pieni talo Helsingissä -blogin sympaattinen Piia päästi meidät kotiinsa katsastamaan elämyslattiansa ja oli jopa järjestänyt meille mahdollisuuden päästä samalla kertaa katsomaan heidän naapurinsa, hieman erilailla toteutettua elämyslattiaa. Lattiat olivat kauniita, mutta meidän makuumme niistä jäi puuttumaan betonin rouheus. Siihen hintaan nähden lattian olisi täytynyt vastata täysin toiveitamme, jotta olisi ollut satsauksen väärti.

Sen jälkeen mietimme Weberin Casa pinnoitetta, joka oli hinnaltaan jo hieman edullisempi. Onneksi satuimme kuitenkin näkemään kyseisellä pinnoitteella tehdyt lattiat livenä ja pinnoite ei vakuuttanut sitten ei ollenkaan. Lattia oli jopa hieman muovimattomainen ja betonin rouheudesta ei ollut tietoakaan.

Sitten kävi niin, että Habitaressa pyöriessäni huomasin betonilaattamallit, joiden pinta oli juuri sitä, mitä mielessäni olin lattialle miettinyt. Selvisi, että kyseessä oli Z Counterformin mikrosementtipinnoite. Mikrosementti on materiaali, jolla saadaan todella kova, joustava, vedenpitävä ja kestävä pinta melkeinpä mille tahansa pinnalle. Levitystavasta riippuen sillä on mahdollista tehdä joko sileämpää tai rouheampaa pintaa. Yleensä pinnoitetta täytyy levittää useampi kerros peittävyyden aikaansaamiseksi. Z Counterformin pinnoite on kuitenkin ensimmäinen mikro/makrosementti mikä tarkoittaa sitä, että yhdellä levityskerralla voidaan saavuttaa 3-19mm peittävyys. Sillä on myös itsestään tasoittuva ominaisuus, minkä pitäisi helpottaa huomattavasti sen levittämistä. Täytyy sanoa, että heidän mikrosementillään myös hinta oli enemmän kuin kohdallaan ja palvelu on ollut todella mutkatonta ja sujuvaa. Saimme jopa valita itse värin pinnoitteelle, kun malleista ei löytynyt sitä täysin oikeaa. He tekivät mallit ja sekoittivat valitsemamme sävyn meille valmiiksi toimitukseen. Tarkoituksena on siis pinnoittaa lattiat itse, se kun ei mikrosementillä pitäisi olla vaikeaa. Vielä täytyy jonkin aikaa malttaa odottaa, että projektimme etenee ja pinnoitteen levittäminen on ajankohtaista. Odotan kyllä innolla jo lopputulosta!

 

Kommentit

Vierailija (Ei varmistettu)

Hyvä löytö! Samaa mieltä Weberin design floorista. Näytti sinoharmaalta muovimatolta, kun näimme sellaisen livenä.

Kati

koti rinteessä
KOTI RINTEESSÄ

Kiitos, olen kyllä tyytyväinen "löytööni"! Vaikka lattian tekemiseen saa varmasti uhrata lukuisia työtunteja niin uskon sen olevan vaivan arvoinen. Eikä kyllä haittaa sekään, että yleisten tilojen lattioihin oli budjetoitu nelinkertainen summa. Noissa neliömäärissä se on jo tuntuva etu :)

Hoohoo (Ei varmistettu)

Kiva kuulla, että teillä kyseinen pinnoite toimii hyvin. Samaa en voi omalta osaltani sanoa. Meille kyseinen pinnoite tuotti valtavan pettymyksen! Ammattimiehet levittivät z counterformin pinnoitteen, mutta muutaman viikon päästä lattia alkoi halkeilemaan. Joka paikassa on pieniä mikrohalkeamia ja tarkemmin kun katsoo, halkeamat menevät juuri alla olevien lattialämmityskaapieleiden suuntaisesti. Olemme kerrassaan pettyneitä tähän materiaali emmekä todellakaan voi suositella tätä kenellekään. Ostimme pinnoitteet suoraan maahantuoajlta ja he sysäävät kaiken vastuu meille eivätkä ole valmiita korvaamaan vahinkoa. Meillä siis kauttaaltaan kauniisti remontoitu rivitaloasunto, jossa tämä lattia on täysinkatastrofi! En edes halua ajatella sitä rahasummaa, joka uppoaa uuden lattian tekemiseen puhumattakaan vaivasta, joka siitä koituu..

Meillä samaa ongelmaa, laitatko yksityisviestiä remppaaja1@gmail.com

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.