Ladataan...

Talotoimittajakilpailutuksen edelleen ollessa päällä ei tällä hetkellä oikein muuta voi tehdä kuin odotella. Välillä oikeasti miettii miten kauan voikaan mennä yhden tarjouksen tekemisessä. Nyt on mennyt kuukausi tarjouspyyntöjen lähettämisestä ja edelleen joidenkin suhteen odotellaan. Kuinkahan kauan menee vielä, kun lähdetään toiselle kierrokselle. Seuraava kuukausi? Tämä kuukausi ollaan ravattu talotoimittaja tapaamisissa, käyty katsomassa valmistumassa olevia kohteita sekä valmiita esittelytaloja. Kun luuli, että yksi tapaaminen riittäisi niin tuleekin pyyntö vielä toiseen tapaamiseen tarjouksen antamisen merkeissä. Kun tarjousta pyytää meilitse niin ei kuulukkaan enää mitään. Ei tarjousta, ei vastausta. Kun puhutaan, että talotehtailla on nyt hiljaista niin mielestäni toiminta ei kaikkialla ole ihan sen mukaista.

No odotellessa on aika haaveilla. Yksi elementti mitä taloomme haaveilen on musta seinä. Jossain tilassa, jossain muodossa. Mattamusta, tasainen, lattiasta kattoon ulottuva. Vielä en ole päättänyt minne sen sijoitan, mutta tällä hetkellä ehkä eniten mielin sitä meidän vanhempien makuuhuoneeseen päätyseinäksi. Joku tiesi kertoa, että mustalla liitutaulumaalilla saa kaikkein kauneimman lopputuloksen. Isolla seinällä hintaa sille vain tulisi sievoinen summa, joten tyytyminen on johonkin perus mattamusta maaliin. Mustaa liitutaulumaalia on kuitenkin tarkoitus käyttää lastenhuoneissa jollain tapaa, ei varmaankaan koko seinän mitalla kuitenkaan. Musta seinä on vaan kaikessa yksinkertaisuudessaan mielestäni niin kaunis.

(Kuvat:Pinterest)

Ladataan...

Olinpas kokonaan unohtaa lisätä tulevan talomme julkisivukuvat tänne blogin puolelle. Ohessa siis julkisivut joka ilmansuunnasta, joista saa paremman kokonaiskuvan siitä mitä olemme lähdössä rakentamaan. Talomme arkkitehdistä ja pohjasta olen kirjoittanutkin jo aikaisemmin. Tarkoituksena on siis yhdistää moderniin puutaloon rapattua pintaa parvekkeille ja pihan terassille suojaa antavien rapattujen muurien avulla. Sinänsä muuten talomme tulee olemaan aika simppeli ilman sen suurempia "erikoisuuksia". Yksi talotehdas kandidaatti sanoikin, että ihana alkaa tekemään tarjousta näin selkeästä ja simppelistä talosta. Ilmeisesti jonossa oli tarjouspyyntöjä vähän erikoisemmista kohteista. Meistä tuntuu, että talomme on juuri passeli meidän perheellemme. Meidän näköisemme talo. Ihastelusta huokaillen seuraan silti blogimaailman puolella myös muutaman erikoisemman talon valmistumista!

 

 

Ladataan...

Täällä on mietitty jonkin aikaa niinkin syvällisiä asioita kuin ikkunoita. Kysymys kuuluu; valkoiset vai tummanharmaat? Siis talon sisäpuolelle. Ulkopuolelle ne tulevat tummanharmaina samoin kun katto ja ulko-ovet. Olin jo vahvasti sitä mieltä, että valitsemme karmit tummanharmaina, jotka mielestäni tuovat ikkunat kauniisti esille, kunnes huomasinkin taas selailevani kuvia valkoisista ikkunoista. Vaihdan mielipidettäni melkein päivittäin ja tätä on jatkunut jo jonkun aikaa. Valkoisissa on se hyvä puoli, että ne ovat ajattomat, raikkaat ja valoisat. Huonona puolena niissä on taas listat, jotka tulevat automaattisesti listavalkoisina eli hieman kermaan menevinä, lämpimän valkoisen sävyisinä. Tummanharmaat karmit taas tuovat ikkunat paremmin esille ja sopivat mielestäni hyvin suuriin, lattiasta lähteviin ikkunoihin, joita taloomme on pääasiassa tulossa. Mutta kyllästyykö niihin? Näen silmissäni lapsuudenkotini (mielestäni aika kammottavat) tummanruskeat ikkunanpielet ja mietin onko tummanharmaat ikkunat tulevaisuuden tummanruskeat?

(Kuvat: Pinterest)

Mielessä pyörii myös listattomat ikkunat, mutta olen ymmärtänyt että ne ovat puutaloon hankala toteuttaa. Muutamasta blogista olen seurannut upeita lopputuloksia, jotka tosin ovat olleet työn ja tuskan takana toteuttaa. Tähän projektiin on mietinnässä jo muitakin haastavia juttuja puhumattakaan koko projektin haastavuudesta niin en tiedä olisiko vain helpompi mennä ikkunalistoilla.

Yläikkunoihin ja niihin yläkerran ikunnoihin, joiden edessä ei ole parveketta, olemme miettineet itsestään puhdistuvaa lasia, josta itse asiassa kuulimme eräällä talotehdas vierailulla. Pääsimme vierailemaan samassa yhteydessä parhaillaan rakentuvassa Helsinki-pientalossa, jossa yläikkunat oli toteutettu tällä tavalla ja ulkoapäin niistä ei ainakaan erottanut mitään sävyeroa alakerran ikkunalaseihin verrattuna. Mietinnässä meillä oli myös yläkerran isommalle parvekkeelle liukuovi-ikkuna ruokailutilasta, mutta kun saimme sille 5000 euron hinta-arvion niin taitaapa sekin idea jäädä unholaan. Joistakin asioista täytyy vain valitettavasti tinkiä ja uskon, että niitä asioita tulee vielä paljon eteen matkan varrella.

Pages