Ladataan...
KOTI RINTEESSÄ

Joskus blogin alkuvaiheessa kirjoittelin betonilattiahaaveistamme yleisten tilojen suhteen. Nyt kun valinta on vihdoin tehty, materiaalit tilattu ja maksettu niin voin vihdoin kertoa täälläkin, että lopullinen valintamme lattian suhteen on mikrosementtipinnoite. Pinnoite tulee meillä eteiseen, keittiöön, olohuoneeseen, käytäviin, portaisiin, takkahuoneeseen ja kodinhoitohuoneeseen. Arkieteinen on vielä mietinnässä, mutta todennäköisesti laitamme pinnoitteen myös sinne.

Alunperin mietinnässä oli Designbetonin elämyslattia+ -pinnoite, joka on ollut esillä useassakin blogissa. Tarjous oli kuitenkin sen verran hintava, että halusimme nähdä lattian ehdottomasti livenä ennen valintaa. Huikean kauniin Pieni talo Helsingissä -blogin sympaattinen Piia päästi meidät kotiinsa katsastamaan elämyslattiansa ja oli jopa järjestänyt meille mahdollisuuden päästä samalla kertaa katsomaan heidän naapurinsa, hieman erilailla toteutettua elämyslattiaa. Lattiat olivat kauniita, mutta meidän makuumme niistä jäi puuttumaan betonin rouheus. Siihen hintaan nähden lattian olisi täytynyt vastata täysin toiveitamme, jotta olisi ollut satsauksen väärti.

Sen jälkeen mietimme Weberin Casa pinnoitetta, joka oli hinnaltaan jo hieman edullisempi. Onneksi satuimme kuitenkin näkemään kyseisellä pinnoitteella tehdyt lattiat livenä ja pinnoite ei vakuuttanut sitten ei ollenkaan. Lattia oli jopa hieman muovimattomainen ja betonin rouheudesta ei ollut tietoakaan.

Sitten kävi niin, että Habitaressa pyöriessäni huomasin betonilaattamallit, joiden pinta oli juuri sitä, mitä mielessäni olin lattialle miettinyt. Selvisi, että kyseessä oli Z Counterformin mikrosementtipinnoite. Mikrosementti on materiaali, jolla saadaan todella kova, joustava, vedenpitävä ja kestävä pinta melkeinpä mille tahansa pinnalle. Levitystavasta riippuen sillä on mahdollista tehdä joko sileämpää tai rouheampaa pintaa. Yleensä pinnoitetta täytyy levittää useampi kerros peittävyyden aikaansaamiseksi. Z Counterformin pinnoite on kuitenkin ensimmäinen mikro/makrosementti mikä tarkoittaa sitä, että yhdellä levityskerralla voidaan saavuttaa 3-19mm peittävyys. Sillä on myös itsestään tasoittuva ominaisuus, minkä pitäisi helpottaa huomattavasti sen levittämistä. Täytyy sanoa, että heidän mikrosementillään myös hinta oli enemmän kuin kohdallaan ja palvelu on ollut todella mutkatonta ja sujuvaa. Saimme jopa valita itse värin pinnoitteelle, kun malleista ei löytynyt sitä täysin oikeaa. He tekivät mallit ja sekoittivat valitsemamme sävyn meille valmiiksi toimitukseen. Tarkoituksena on siis pinnoittaa lattiat itse, se kun ei mikrosementillä pitäisi olla vaikeaa. Vielä täytyy jonkin aikaa malttaa odottaa, että projektimme etenee ja pinnoitteen levittäminen on ajankohtaista. Odotan kyllä innolla jo lopputulosta!

 

Ladataan...
KOTI RINTEESSÄ

Täällä on vietetty blogihiljaisuutta, joka tällä kertaa ei ole johtunut saamattomuudesta, vaan rikkoutuneesta läppäristä. Läppäri sai tänään tuomionsa huollosta; sen korjaus maksaisi lähes saman verran kuin uusi, joten raksahankintojen lisäksi täytyy nyt sijoittaa myös uuteen läppäriin. Jottei hiljaisuus venyisi enempää, päätin kokeilla blogin päivittämistä kännykän kautta. Saas nähdä mitä tästä tulee.

Tässä tauon aikana saimme lyötyä lukkoon kylppäreiden hanat ja Instaani seuraavat ovatkin voineet jo nähdä, mitä postipoika toi tullessaan. Tällä kertaa valinnan teki mieheni ja meille tilattiin Gustavsbergin Coloric hanat alakerran pikku-wc:n mustana ja yläkerran kylppäriin hopeisina.

Täytyy myöntää, että itselleni ei olisi tullut edes mieleen katsoa Gustavsbergin valikoimaa. Haaveissanihan oli Hansgrohen Axor Uno 2 hanat, jotka kotelointineen valitettavasti ylittivät budjettimme. Tuntui, että kaikki omaa silmääni miellyttävät vaihtoehdot olivat sieltä kalleimmasta päästä. Kävimme Netraudassa katsomassa ja hipelöimässä läpi Coloricit, jonka perusteella olin valmis myöntymään mieheni ehdotukseen. Tyylikkään yksinkertaiset hanat ja kerrankin se hintalappukaan ei ollut sieltä kalleimmasta päästä. Mitä tästä opimme; ehkä täytyisi enemmänkin luottaa miesten sanavaltaan ;)

Ladataan...

Meidän talo on täyttynyt putkista. Oikeasti en voi kuin ihmetellä miten paljon putkea yksi talo sisäänsä imeekään? Meillä on siis pyörinyt ties minkälaista LVI-tyyppiä mittailemassa ja asentelemassa. Myös yläkertaan on nyt tehty viemärivalmistelut tulevaa valua varten ja ilmanvaihtoputket on asennettu koko talon osalta. On ollut puhetta kaikenmaailman koteloinneista ja alaslaskuista ja täällä yksi näkee punaista kumpaakin näitä kohtaan. No, ei kai niitä voi välttääkään etenkin kun rakentaa kahteen kerrokseen.

Meitä etukäteen varoiteltiin talotehtaiden puolesta, ettei molemmin puolin viisto sisäkatto ole mahdollinen, sillä putket eivät tulisi sinne mahtumaan, mutta ihan hyvin mahtuivat. Alakerta onkin sitten toinen juttu. Alaslaskua joudutaan tekemään ja tuo lupavaiheessa mukaan tullut alakerran toinen puolisko eli 50 neliön ns, varastotila (tulevaisuudessa jokin muu tila), jonka kautta saatiin näppärästi vietyä putket ja johdettua ne yläkertaan, täyttyi kyllä katon osalta niin paljon putkista, että saa nähdä millä konstilla ne sieltä aikanaan piilotellaan. Tai piilotellaanko edes ja jätetäänkin putket tarkoituksella esiin ja muu sisustus siihen sopivaksi.

Ja jos talon on vallanneet putket niin on sen vallanneet myös muovit sillä höyrynsulkumuovit on nyt laitettu sekä talon kattoon että seiniin. Yllä olevassa kuvassa näkyy myös tuo vanhempien makuuhuoneen ja kylpyhuoneen välinen muurattu seinä. Kastellilla kun kylpyhuoneen seinät eivät kuuluneet puutoimitukseen, vaan ne muurataan erikseen harkoista. Samalla harkolla on myös muurattu jo olohuoneen ja eteisaulan välinen "puoliseinä". Se tulee noin 1,20m korkeuteen eikä näin peitä isojen ikkunoiden näkymää eteiseen tai käytävään, mutta silti sen taakse saa hyvin tv-tason, tv:n sun muuta pientä tavaraa. Mielestäni loistava idea arkkitehdiltämme.

Talon ulkopuolella on viimeistelty ulkovuorausta, joka alkaa olla aikalailla valmis takaseinää lukuunottamatta. Tällä viikolla on luvassa Ekovillan puhallusvillan asennus, ensi viikon alussa yläkertaan asennetaan lattialämmitys ja siitä viikon päästä kauan odotettu yläkerran sekä ulkoterassin valu pääoven puolelta sekä ulkoportaiden osalta.