Ladataan...

Saattaa kuulostaa oudolta, mutta en ole kertonut blogistani oikeastaan juuri kenellekään. Tulevien naapureiden kesken meillä on oma facebook-sivusto, johon uskaltauduin linkittämään oman blogini muiden näyttäessä ensin mallia edeltä. Muuten henkilöt, joille olen asiasta maininnut voi laskea yhden käden sormilla. Kaikki nämä henkilöt ovat olleet "mukana" projektissa ihan alusta asti, kun oma talo oli vielä haaveilun asteella. Tarkoituksena ei ole mitenkään salailla asiaa, mutta en vain ole nähnyt tarvetta siitä erikseen mainita. 

Ennen kuin meillä oli edes tonttia niin luin illat pitkät eri rakennusblogeja haaveillen oman talon rakentamisesta, imien tietoa aiheesta ja etsien inspiraatiota. Monen rakennusbloggaajan projektissa olen ollut mukana alusta alkaen, ruudun toisella puolella, odottaen uutta päivitystä projektin etenemisestä. Itse koen saaneeni blogeista hurjasti sekä tietoa että ideoita omaan projektiini. Aloitin rakennusblogini pitämisen kliseisesti ihan omaksi ilokseni ja päiväkirjaksi itselleni rakennusprojektistamme. Ja juurikin siksi olen pitänyt sen lähinnä omana tietonani. Lähtökohtaisesti toivoin, että blogiini eksyy ja projektiamme mahdollisesti jää seurailemaan aiheesta oikeasti kiinnostuneet. Siksi olenkin ollut vilpittömästi todella iloinen kaikista kommenteista, mielipiteistä ja vinkeistä, joita olen postauksiini saanut. Sekä myös meileistä sähköpostiini oman talon rakentamisesta vielä haaveilevista, jotka ovat tiedustelleet tarkemmin jostain tietystä rakentamiseen liittyvästä osa-alueesta. Ihan parasta, jos voi jakaa edes hitusen innostusta tai inspiraatiota muille rakentamisesta haaveileville tai jo rakentaville. Olen myös saanut muutamia mielenkiintoisia yhteistyöehdotuksia, mikä on tullut ihan yllätyksenä tällaiselle aloittelevalle raksabloggaajalle. On myös ollut kiva huomata, että raksabloggareiden keskuudessa vallitsee oma pieni yhteisönsä, jossa seuraillaan ja kannustetaan muita projekteissaan.

Siispä kannustankin jokaista oman rakennusblogin aloittamisesta miettivää laittamaan blogin pystyyn. Itselleni se on tuonut ainakin vielä pelkästään positiivisia asioita, vaikkakin itse rakennusprojektilta sekä pienten lasten täyttämästä arjesta aikaa bloggaamiselle jää valitettavan vähän. Meillä oli muuten tänään tontilla anturoiden valu, joten tästä edespäin pääsen siirtymään blogissani raksaviikkoihin ja sitä myötä toivottavasti hieman vilkkaampaan postaustahtiin. Loppuun vielä Pinterestistä poimimani mietelause kaikille rakentamisesta haaveileville.

 

Ladataan...

Päivitetäänpä bloginkin puolelle hieman missä mennään tontilla. Olemme saaneet rakennusluvan ja maatöiden ensimmäinen vaihe on nyt suoritettu. Maatöiden urakkahinnat alueellamme pyörivät aikamoisissa lukemissa ja hieman jännitettiinkin kuinka suuren osan ne budjetistamme haukkaavat. Tällä hetkellä kuitenkin tilanne näyttää enemmän kuin hyvältä. Alitamme maatyöfirman antaman arvion ensimmäisen vaiheen kustannuksille todella reilusti. Säästimme mm. appiukon ansiosta, joka toimi kaivinkonekuljettajan apumiehenä koko ensimmäisen vaiheen ajan. Säästöjä tuli myös hankkimalla putket talon alle itse, käyttämällä salaojitusten tekemiseen ja tärytykseen sekä omaa että oppilastyötä ja muuttamalla hieman suunnitelmia louhinnan määrän pienentämiseksi. Louhintaa tontillamme tuli 151 kuutiota ja siinä syntyvät murskeet ja lohkareet pystyttiin hyödyntämään kokonaan tontilla. Ensimmäisen vaiheen jälkeen tontiltamme on kuljetettu pois ainoastaan kannot.

Hieman yllätyksenä itsellemme maatöissä tuli tontiltamme paljastunut kallio. Toki pieni avokallion kohta tontillamme oli jo alkujaankin ja maaperätutkimuksestakin selvisi louhintaa olevan tiedossa, mutta se kuinka paljon kalliota tontilla itse asiassa onkaan tuli hieman puskista. Kallio aiheuttikin suunnitelmiin hieman muutosta, sillä ihastuimme siihen heti ja halusimme sitä säästettävän niin paljon kuin mahdollista. Yllä olevista kuvista näkeekin eron ennen ja jälkeen louhinnan. Jonkin verran siitä lähti, mutta onneksi kallio sijoittuu talon toiselle sivulle tontin jyrkän rinteen puolelle, joten sitä ei tarvinnut kokonaan posauttaa pois. Pihasuunnitelmiin se kuitenkin aiheuttaa hieman muutosta, sillä rinteeseen suunniteltujen tasojen ja muurien sijaan haluammekin kaivaa kallion kokonaan esiin ja jättää näkyviin. En malta odottaa, että pääsemme näkemään kuinka pitkälle se oikein ulottuukaan, kun tällä hetkellä se on vielä osittain piilossa. Ainakin se on varmaa, että yläkerran suurempi parveke laskeutuu osittain sen päälle ja pääsemme parvekkeelta hipsimään suoraan kalliolle. Kuvien oton jälkeen tontillemme on myös rakennettu turva-aita, ilmestynyt merikontti sekä sähkökeskus. Pian päästään itse asiaan eli rakentamaan!