Ladataan...

Sain hiljattain mielenkiintoisen yhteydenoton, kun SKIL kyseli mielenkiintoani osallistua heidän tee-se-itse-työkalu kampanjaansa. Minulta tiedusteltiin kiinnostusta testata heidän uutta SKIL 8100 Tornado multi stripper pystyhiomakonettaan DIY-projektin merkeissä. Kiinnostukseni heräsi välittömästi etenkin kun nurkissani pyörii muutamakin vanha, hiomista ja maalausta odotteleva huonekalu.

Päätin testata hiomakonetta Pentikistä vuosi pari sitten ostamaani penkkiin, josta sain alennusta jo ostohetkellä siitä irtoilevan maalin vuoksi. Tavallaan aluksi jopa pidin tuolin ränsistyneestä ilmeestä. Maali kuitenkin varisee ikävästi lattialle ja on nykyisin turhan maalaisromanttinen makuuni, mutta pidän sen mallista kovasti. Alkutilanne oli siis tämä.

SKIL 1800 Tornado multi stripper pystyhiomakone lupaa poistaa maalin ja ruosteen tehokkaasti ja nopeasti. Lisäksi sillä voi hioa ja kiillottaa monenlaisia eri pintoja kuten puuta, metallia, kiveä ja betonia. Sillä voi jopa poistaa ruosteen teräspinnoilta. Koneen mukana tulee puhdistuslaikka, hiomapyörö sekä kiillotuslautanen, kaikki kätevästi samassa kangaspussissa. Lisäksi koneessa on integroitu pölynimuriliitäntä.

Millainen kone oli sitten käyttää? Todella helppo! Voin kertoa, että kone todella piti lupauksensa. Hioin kaiken maalin pois tuolista vajaassa tunnissa. Luulen, että tuo aika jopa puolittuisi, kun kone olisi tuttu käyttää. Itse ainakin huomasin aluksi olevani turhankin varovainen. Puhdistuslaikalla maali irtosi todella tehokkaasti ja pinnasta tuli sileä. Naarmuja ei tarvinnut pelätä, sillä koneen käsihihnasta ja kahvasta sai käyttöön niin tukevan otteen. Ainoa miinus käytössä oli se, että ainakaan itse en saanut hiottua koneella maalia ihan ahtaimmista reunoista. Tosin, kun käytin niiden kohtien hiomiseen normaalia hiekkapaperia niin huomasin miten työlästä hiekkapaperilla hiominen onkaan.

Lopuksi kipaisin vielä hakemassa eräässä sisustusliikkeessä näkemääni Vintage Paint kalkkimaalia, jolla maalasin tuolin uuteen uskoon. Vintage Paint on 100% luonnontuotteista valmistettu lähes hajuton maali. Mielessäni olin visioinut tuoliin sitruunankeltaista väriä, mutta koska värikartasta ei keltaista löytynyt niin oli tyytyminen tähän murretun siniseen sävyyn. Pidän kyllä lopputuloksesta paljon. Ehdottomasti tulen käyttämään konetta jatkossakin ja koska maalin poisto ei ole enää niin työlästä kuin ennen niin luulenpa seuraavan entisöintiprojektin odottavan jo kulman takana.

Lisää SKIL 1800 Tornado multi stripper pystyhiomakoneesta voit lukea sivustolta http://www.skileurope.com/fi/fi/diyocs/tyoekalut/1430/1165/pystyhiomakoneet/pystyhiomakone/

Ja remonttivinkkejä kaipaaville hyviä ohjeita remontoimiseen löytyy sivustolta http://www.harrastajanremonttivinkit.fi/

 

 

Ladataan...

Joskus keväällä bongasin Koti 7 -blogista NakNak Designin Wire talonumerot ja olin heti myyty. Yksinkertaiset, modernit, mutta silti vähän erilaiset ja jotenkin hauskan näköiset talonumerot, joita lisäksi saisi eri väreissä. Etenkin kun talonumeromme sattuu olemaan tylsimmistä tylsin 1, on numeroon todella vaikea saada mitään erityistä ilmettä. Sen sijaan Wire talonumeroissa ykköseenkin on saatu jotain jujua!

Yritin silloin hieman selvitellä mahdollisia jälleenmyyntipisteitä, mutta tuolloin niitä ei Suomesta tuntunut löytyvän. Koska oma projektimme oli tuolloin vielä niin alkuvaiheessa (niin kuin se toki on edelleen) niin en jaksanut sen enempää lähteä selvittelemään mahdollisia hintatietoja ym. Kunnes tällä viikolla yllätyksekseni huomasin kyseisten talonumeroiden tulleen Finnish Design Shopin valikoimiin! Ja hintakaan ei ole päätä huimaava, 22€! Kerrankin jostain kauniista ei tarvitse maksaa itseänsä kipeäksi! Hieman harmittaa, että Finnish Design shopista numerot löytyvät vain mustana ja valkoisena. Hetken aikaa haaveilin jo rohkenevani valitsemaan keltaisen tai mintunvihreän numeron taloamme koristamaan, mutta ehkä on tyytyminen tällä kertaa vain hieman tylsään, mutta toisaalta varmaan mustaan.

Tämä uutuus lähtee itselläni tilaukseen heti!

Ladataan...

Asuntomessut starttaavat tulevana perjantaina ja tarkoituksena onkin mennä heti viikonloppuna paikan päälle ihastelemaan ja ihmettelemään. Aihe kiinnostaa erityisesti nyt oman talonrakennusprojektin myötä ja messuja onkin odotettu kuukausi kaupalla. Arjen hektisyyden vuoksi en ole ehtinyt tutustumaan messukohteisiin etukäteen ennen kuin eilen, kun ostin Deko-lehden kohde-esittelyineen. Monta mielenkiintoista kohdetta on luvassa tälläkin kertaa!

Sisustuksen, materiaalivalintojen sekä erityisesti hanojen ja suihkujen suhteen odotan suurella mielenkiinnolla Potiuksen kohdetta 16A Potius Isokivi A. Kuva täältä. Tässä kohteessa on ainakin lyhyehkön esittelyn suhteen silmiäni eniten hivelevä kokonaisuus. Toinen mielenkiintoinen kohde on Vivola Oy:n kohde 19 Vivola, jonka sisustuksesta vastaa mm. legendaarinen Ulla Koskinen.

Arkkitehtuuriltaan odotan erityisesti Honkarakenteen kohdetta 18 Honka Savukvartsi. Kuva täältä. Mielenkiintoisen näköinen talo, joka on muuten messujen ekologisin. Toinen kiinnostava talo on kohteen 35 Urban Villa 1.

Pihan ja puutarhan puolesta mieleeni on erityisesti Lakka Kivitalojen kohteen 22 Lakkalaineen pihasuunnitelma, jossa on paljon itseäni miellyttäviä elementtejä, kuten suuri terassialue, ulkoporeallas, betonilaattapolut sorapedillä, rapattua muuria sekä kasveissa käytetty mm. heinää. Toinen mielenkiintoinen piha löytyy Passiivikivitalojen Kosteusturvatalosta kohteesta 28, joka on saanut vivahteita japanilaisesta kivipuutarhasta.

Messuilla oheiskohteena oleva EKE-Rakennus Oy:n loft-kokonaisuus Koneisto kiinnostaa erityisesti jo loftinsa puolesta, mutta myös betonipintojensa vuoksi. Kuva täältä.

Saapa nähdä pysyykö ennakkosuosikkini suosikkeina myös messuilla vierailun jälkeen vai nouseeko esiin ylläreitä. Joka tapauksessa ihana päästä inspiroitumaan ja hakemaan ideoita myös mahdollisesti omaan taloomme. Itse pidän erityisesti silmäni auki kylpyhuoneiden ja saunojen suhteen!

Pages