Pikkuinen sairastaa

Kotoisasti

Voi, voi! Ensimmäinen penisilliinikuuri ja särkylääkettä on nyt määrätty vauvallemme. lääkkeitä täytyy ujuttaa maidon joukkoon - siksi pahalta ne maistuvat. Lääkäri kuunteli stetoskoopilla pientä pörinää keuhkoista eikä ihme sillä kröhä on jo jatkunut useita päiviä. Silmistäkin vuotaa välillä vesi ja yskänpuuskat ravistelevat pikkuolemusta.

Sairaanhoitaja sanoi että RS-virusta on liikkeellä. Se voi johtaa keuhoputkentulehdukseen, joten olemme vähän varpaillamme. Pian 5 kk vauveli hohkaa kuumaa ja vähempikin kuumeilu riittäisi. Korkeimmillaan kuume kävi 39 asteessa.

Mutta ihana hän jaksaa olla kipeänäkin! Pörisee beibisitterissä pikku hatussaan. Puoli-istuva asento on hänen hengitykselle parempi. Spiirasta saimme  ensiapua hengitysteihin. Siskon Babyhaler toimii kotihoidossa. Laitteeseen kiinnitetään inhalaatiosumute ja vauva hengittää lääkkeen, joka avartaa keuhkoputkia ja helpottaa hengitystä. Tätä saa käyttää kerran päivässä. Eikä hoito satu.

Pikku potilas on kaikesta huolimatta  sitkeä sissi ja koettaa hymyillä kuumeisenakin. Iltapäivällä isosisko järjesti temppushown olohuoneen sohvalla. Vauva kikatti kun sisko laski sohvatyynyllä mäkeä. Huumorintaju ei ole mennyt!

 

Nuhanenä

Onneksi meitä on kaksi hoitamassa sillä yöt jäävät aika reikäisiksi. Omakaan olo ei ole parhaimmillaan kun herää kello kaksi yöllä vauvan köhinöihin. Sitä kuuntelee miten hengitys kulkee, sylittelee ja imettää lasta että hänen olisi helpompi olla.

Toivottavasti kuume pysyttelee nyt alhaalla ja pääsemme pian yhdessä nauttimaan raikkaista kevätpäivistä. Nytkin on jo kiva kurkistella ikkunasta, minkä väristä kukkapenkki pukkaa.

Nyt tehdään vain kotiolot niin miellyttäväksi kuin voidaan. Äitinä kuljen rättikädessä pyyhkimässä pintoja etteit pöpöt jatkasi leviämistä. Iskä kantaa pikkuista välillä rintarepussa, koska siinä saa kenguruhoitoa ja pystyasento hoitaa hegitysteitä.

Varokaapa näitä kevätlentsuja - niiden kanssa ei ole leikkimistä!

 

 

Kommentit

Annikan elämää

Pikaisia paranemisia pikkuiselle!

Kotoisasti

Kiitos! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.