Ladataan...
Kriselda

 

 

Kirjoittelin muutama viikko sitten pohdintaa neljän päivän työviikoista. Ei sen takia, etteikö jaksaisi tehdä töitä (:D), vaan sen, että viikoille vapautuisi lisäaikaa a) tehdä ja oppia jotain uutta b) saisin itsestäni moninkertaisesti irti noin niinkuin muuten, ja c) palautua paremmin.

Olen viimeiset viikot unelmoinut yhdestä ylimääräisestä vapaasta, sillä tällä hetkellä tuntuu siltä, etten vaan saa itsestäni tarpeeksi irti. Hektisyys tappaa luovuuden ja tuntuu siltä, että haluaisin opetella maksimoimaan oman potentiaalini.

Kuulostaa ehkä diibadaabalta "maksimoida oma potentiaali", mutta haluaisin saada enemmän irti itsestäni, olla tehokkaampi ja noh, olla paras versio itsestäni.

 

 

Viimeksi pohdin sitä, ettei minulla ole Juliaihmisen tavoin lasta, jonka kanssa ylimääräisen vapaan viettäminen olisi järkevää, mutta kai sitä "ylimääräistä" aikaa voi viettää ihan itsekseenkin?

Luotan omaan intuitiivisuuteen ja jatkuva hektisyys ei yksinkertaisesti sovi meikäläiselle tai ylipäätään omaan luovaan prosessiin. Tarvitsen työssäni vapautta, vastuuta ja kaaosta. Tarvitsen erityisesti vapautta olla omassa kuplassani. Täysin yksin.

 

 

Tänään siis jossitellaan. Mitä minä tekisin, jos viikossa olisi ylimääräinen vapaapäivä?

 

Lukisin

Tällä hetkellä kirjahylly on täyttynyt melkoisella vinolla pinolla to-read lehtiä ja kirjoja. Ostin makkariin jopa lukulampun edistääkseni tätä hommaa. Almost there.

 

Menisin ratsastamaan

En ole koskaan ollut hevosen selässä (!). Monet frendini ratsastavat ja olen ollut katsomassa heidä rida-juttujaan, mutta itse en ole koskaan päässyt testaamaan. Tämäkin on ollut to-do listalla jo vuosia.

 

Kävisin koulukursseillani

Olen ollut tämän kevään huono (ehkä maailman huonoin) opiskelija. Ihan hävettää.

 

Opettelisin pitämään huolta kasveista

En osaa, eikä mikään säily hengissä. Poikaystävälläni on varmaan 7 vuotta vanha kasvi edelleen elossa. Meikäläisen vastuulla olevat viherkasvit eivät säily hengissä edes kuukautta. Paitsi kuivatut rehut, lol.

 

 

Katsoisin Kardashianeita

Olen aina ulkopuolinen, kun ystäväni keskustelevat siitä kuka on raskaana ja kuka erosi. En ole koskaan ollut kiinnostunut heidän elämästään, mutta ihan vaan, että pysyisin tässä maailman menossa mukana koen tarpeelliseksi nähdä what the fuss is all about. Lisäksi, ovathan he bisnesmielessä melkoisia pioneerejä.

 

 

Järjestäisin vaatekaappini

Kaksi kassillista lähti Brand Second Handille, mutta elämää oikeastaan helpottaisi paremmat säilytystilat. Järjestelisin siis meille uuden säilytysratkaisun, jotta vaatteet olisivat nätimmin ja paremmin esillä. Se myös helpottaisi pukeutumista ja inspiroisi KÄYTTÄMÄÄN vaatteita, enkä ainaisesti valitsisi päivän vaatteitani "the chair":stä.

 

Kävisin enemmän mummin luona

Mummini on paras ja mikäli seuraat meikäläistä Instagramissa, olet saattanut nähdä meidän höpsöjä Instagram stooreja.

 

Kävisin enemmän näyttelyissä

Ostin kerran museokortin ja olen käyttänyt sitä tasan sen kerran. Tässä täytyy tsempata ihan muutenkin, ettei rahat mene hukkaan. I need tips! Missä on parhaat näyttelyt tällä hetkellä?

 

 

Ihan höpsöjä juttuja, mutta aika tavallisista jutuista tässä kuitenkin haaveilen. Mitä sinä tekisit, jos sinulla olisi viikossa ylimääräinen vapaapäivä?

 
 

Random kuvia puhelimesta viime viikolta

 

Lue myös:
Neljän päivän työviikko?
Grillikauden avajaiset
Share
Ladataan...

Ladataan...
Kriselda

(Kaupallinen yhteistyö: Triple Dry)

 

Oon aina ollut se tyttö, joka hikoilee paljon. Se, joka hikoilee enemmän kuin muut. Oon se tyttö, joka ei voi käyttää istuvia paitoja, koska kainalot hikoavat läpimäriksi vaikka olisi kylmä.

Talvisin, en voi ottaa neuleita pois, vaikka olisi kuinka kuuma, sillä tiedän että aluspaidassa on hikilänttejä. Kesäisin, kannan mukanani vaihtopaitoja ja oikein lämpiminä päivinä mielelläni vaihdan vaatteet 2-3 kertaa.

Kaikki, jotka kärsii mun kanssa tästä samasta ongelmasta tietää esimerkiksi sen, ettei harmailla t-paidoilla ole mitään asiaa meidän vaatekaappiin.

 

Runsas hikoilu on usein ajanut minut siihen pisteeseen, että olen harkinnut hikirauhasten poistoa tai ongelman hoidattamista botuliinilla. Kuitenkin, tällaiset extreme-toimenpiteet muuttavat kehoa aina jollain tavalla ja pakkohan sen hien on jollain uudella tavalla poistua kehosta? Enkä voi kuitenkaan poistaa ongelmaa kokonaan, sillä silloin kun oikein hikoiluttaa, niin sitä tulee myös päästä, rinnasta ja selästä. Runsas hikoilu voi myös olla merkki sairaudesta, joten kannattaa käydä lääkärin vastaanotolla, mikäli hikoilet tavallista enemmän. Itse olen aina kärsinyt tästä, joten se on mulle vaan luontaista ja tiedän, että samasta hommasta kärsii moni muukin.

 

 

Toisaalta hikoilu on merkki siitä, että keho ja aineenvaihdunta toimii, joten siitä pitäisi olla kiitollinen? Mutta se nyt on viimeisenä mielessä silloin, kun saavun palaveriin hiestä märkänä. Sen sijaan menen täysin epävarmuuteen, koska ajatuksissa ei pyöri muu kuin se, että a) asiakas varmaan luulee, että olen JUOSSUT palaveriin ja b) luulee, että olen hermostunut ja c) hikoilu nyt on epämiellyttävää, kun pitäisi edustaa.

Pahinta on se, kun juoksee kuvauksiin ja istuu meikkipenkkiin, ja naaman hikoilu EI LOPU. Terveisiä vaan kaikille maskeeraajille, jotka ovat joutuneet meikäläisen hikinaaman kanssa tekemään töitä. Niin ja puhumattakaan kuvausvaatteista, jotka saavat pientä hikeä pintaan. Noloa.

 

Hikoilu on ällöttävää (ellei ole saunassa tai treenaamassa) ja se nyt on meidän yhteiskunnassa leimattu noloksi jutuksi. Uskallan väittää, että lähes kaikilla on oma nolo tarinansa, joka liittyy hikoiluun? Paljasta itsesi heti, mikäli sulla ei ole tällaista tarinaa! Mulla on sulle jakaa näitä :D

 

 

Onneksi meidän markkinoilta löytyy antiperspirantti, jonka nimeen myös muut kanssahikoilijat vannovat. Nimittäin olen vuosia etsinyt sellaista tuotetta, joka toimii meikäläisen tarpeisiin ja aina silloin tällöin olen pitänyt pienen kyselytunnin kavereilleni heidän lempparidödöistä.

Ostan aina jenkkireissuilta erästä HC-antiperspiranttia, mutta viime syksynä, kun dödövarastoni loppuivat oli aika pistää kavereiden lempparit testiin. Yhdeksi suosikiksi nousi apteekista saatava Triple Dry ja vaikka viime aikoina on ollut paljon puhetta alumiinia sisältävien antiperspiranttien vaaroista, niin Teknokemian yhdistys sanoo, että niissä käytetyt alumiinisuolot ovat turvallisia, eikä niillä ole todettu yhteyttä sairauksiin tai rintasyöpään (!). Ihminen altistuu alumiinille päivittäin lukuisissa muissa yhteyksissä, sillä sitä on mm. ruuassa ja juomavedessä.

Siitä HC-jenkki-antiperspiranteista en mene takuuseen, mutta ainakin voin turvallisin mielin pistää Triple Dry:ta kainaloon. Naisena nämä jutut kannattaa ottaa vakavasti.

 

Joka tapauksessa, tiedostan, ettei mikään tuote poista ongelmaani, mutta on se helpottanut elämääni huomattavasti - ainakaan ei tarvitse hävetä itseään niin paljoa. Nyt on puolisen vuotta takana yhteistä taivalta Triplen kanssa ja myös poikaystäväni jäi kiinni sen käyttämisestä, kun aloin ihmettelemään mihin dödöni katoaa niin nopeasti :D Nyt on molemmilla omat roll-onit ja sprayt kylppärinkaapissa.

Ja niin hölmöltä kuin tämä kuulostaakin, niin olen pikkuhiljaa uskaltanut alkaa käyttämään istuvimpia paitoja. Vuosikaudet olen vältellyt tietynlaisia paitoja tämän hikoiluongelman takia, mutta nyt niitä on alkanut ilmestymään vaatekaappiini. Ehkäpä uskallan vielä sen harmaankin t-paidan ottaa käyttöön tulevana kesänä!

 

 

Pro-tips Triple Dry:n käyttöönottoon:

 

  1. Laita Triple Dry roll-on -antiperspiranttia neljänä peräkkäisenä iltana pesun jälkeen ennen nukkumaanmenoa, sillä iltaisin hikirauhaset toimivat vähemmän kuin normaalisti.
  2. Peseydy normaalisti aamulla äläkä lisää roll-on antiperspiranttia.
  3. Kun hikoilu on tasaantunut, roll-onia suositellaan käytettäväksi noin 2–4 kertaa viikossa tai tarvittaessa. Lisää antiperspirantti aina iltaisin parhaan tehon saavuttamiseksi. Hikoilun estoon tarkoitetun antiperspirantin teho säilyy pesun, suihkun ja urheilusuorituksenkin jälkeen.
  4. Älä käytä antiperspiranttia heti karvanpoiston jälkeen. Älä käytä antiperspiranttia rikkoutuneelle tai ärtyneelle iholle. Lopeta antiperspirantin käyttö jos ärsytystä ilmenee. Ei intiimialueille eikä kasvoille.

 

Kuvat: Mona Salminen
Share

Ladataan...
Kriselda

 

Vietimme viime viikonloppuna pariskuntakavereiden kesken grillikauden avajaisia. Talvi on nyt virallisesti haudattu! Onneksemme säät suosivät - ei ainakaan satanut ja lämpöä oli jo reilusti plussan puolella.

Jokainen pariskunta sai kontollensa omat vastuualueet. Yhdet hoitivat juomat, toiset lihat ja minä sekä poikaystäväni hoidimme lisukkeet. Mehän otimme tehtävän tosissamme, joten pyöräytimme pöytään muutaman grilliklassikon!

 

Täytetyt herkkusienet

Tarvitset: Jättiherkkusieniä, aurajuustoa ja pekonia.

Tee näin: Poista sienistä jalka, täytä murennetulla aurajuustolla ja kääri pekoni herkkusienten ympäri. Kääri folioon ja laita nyytit grilliin kypsymään. Veget hox: herkkusieni toimii loistavasti grillissä pelkän öljyn, suolan & pippurin kera! Nams.

 

Mangosalsa

Tarvitset: Syöntikypsää mangoa, sipulia (makea tai puna), tomaattia, korianteria ja puolikkaan limen mehut.

Tee näin: Pilko kaikki ainekset kuutioiksi ja heitä kulhoon sekaisin.

 

Vihersalde

Tarvitset: Pinaattia, romainea, kurkkua, avokadoa, basilikaa ja kaikkea muuta vihreää, mitä löydät käsiisi hevi-osastolla.

Tee näin: Revi pinaatti, romaine ja basilika isoon kulhoon. Pilko kurkku (poista siemenet, jotta salde ei vetisty), avokado ja muut vihannekset/hedelmät syötäviksi paloiksi ja heitä lehtien sekaan saldekulhoon!

 

Cantaloupea & ilmakuivattua kinkkua

Tarvitset: Cantaloupe-melonia ja ilmakuivattua kinkkua :D

Tee näin: Pilko meloni siivuiksi ja kääri kinkku hedelmän ympärille.

 

Grilled Street Corn -maissia

Tarvitset: Maissia ja voita grillaukseen. Soossiin: majoneesia, kaura fraichea, tulista kastiketta, paahdettua paprikaa ja limeä. Päälle parmesan-juustoa.

Tee näin: Pilko maissit puoliksi ja grillaa ne voissa. Valmista soossi: majoneesia ja kaura fraichea tulee 1:1, mausteita kannattaa laittaa oman maun mukaan. Dippaa grillatut maissit kastikkeeseen, jonka jälkeen kieritä ne parmesanissa.

 


 

On ehkä sanomattakin selvää, että viimeisin, eli grillatut maissit voittivat paikan jokaisen pöydässä istuvan sydämessä. Niin basic kesäsafka pienellä twistillä ja oikeastaan soossi oli niin hyvää, että sitä lusikoitiin vielä kaikkien muidenkin ruokien päälle!


Ihanaa, että kesä- ja grillikausi on vasta aluillaan. Tässä ehtii kehittää vaikka mitä versioita muista grilliklassikoista!

 
Kiinnostaa tietää, mitä teidän grillipöydästä löytyy?
 
 

Lue myös:
Täydellisen (extempore) illan resepti
Tähän aikaan ensi vuonna?

 

INSTAGRAM (@KRISELDA) / FACEBOOK / PINTEREST

 

 

 

 

Share

Pages