Ladataan...
Kriselda

 

 

Eilen oltiin taas mukavuusalueen ulkopuolella, kun pääsimme Petran kanssa hostaamaan ja juontamaan uuden Breyers protskujäätelön lanseeraustapahtumaa. Mukana oli myös ihana Pehkosen Tuija ja jotenkin hänen läsnäolo rauhoitti. Puheammattilainen kun on.

Haastattelimme Tuijaa tilaisuudessa rohkeudesta, itsensä voittamisesta ja hänen viimeisimmästä reissustaan: viiden viikon matkasta, jonka hän teki soolona maailman toiselle puolelle, Australiaan.

 

Aussit ovat varsinaisia trendsettereitä ja varsinkin heidän hyvinvointiskenestä voimme ottaa paljonkin oppia. Tuija kertoi havaintoja matkaltaan, jotka pistivät miettimään myös omia priorisointejaan; hyvinvointi ja liikkuminen on olennainen osa aussilaisten arkea. Muun muassa kaupat sulkevat ovensa klo 17, ja iltaa vietetään yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Duuni ei määrittele heitä, eikä heidän onnellisuus ole kiinni siitä mitä tekevät työkseen.

Monet tekevät neljän päivän työviikkoa, jotta voivat ottaa lungimmin loppuviikosta; käydä patikoimassa, surffaamassa, mitä ikinä ja palautua kunnolla uuteen viikkoon.

 

 

 

Olen miettinyt paljon tätä neljän päivän työviikko -konseptia, kun siitä Juliaihmisen blogista ensimmäisen kerran luin. Okei, minulla ei ole lapsia, enkä aussilaisten tavoin surffaa tai patikoi, että “tarvitsisin” kolmen päivän viikonloppua.

Mulla on aika suomalainen mentaliteetti mitä tulee duunintekoon ja kyllä se vaan määrittelee paljonkin sitä mitä minä olen. Pidän tärkeänä sitä, että työni tuntuu merkitykselliseltä ja että siihen käyttämäni aika on mielekästä.

 

 

Juttelin aamulla poikaystäväni kanssa aiheesta, eikä neljän päivän työviikko ole mikään mahdoton ajatus. Olemme kummatkin yrittäjiä ja pystyisimme ihan hyvin lyhyempään työviikkoon. Itse kun määrittelemme omat duuniajat.

Emme kumpikaan tee töitä kasista neljään, mutta sen sijaan kiireisimpinä päivinä meileihin saatetaan vastata vielä puolen yön aikaan (ettei ne kasaannu seuraavalle päivälle) tai saatamme olla kiinni tapahtumissa viikonloppuisin. Eikä se lainkaan haittaa, päinvastoin. Voimme tarvittaessa pitää maanantait vapaana - ja pari kertaa olen niin tehnytkin.

Olen tällä hetkellä enemmän kuin tyytyväinen omaan työrytmiini, mutta voisinko antaa itsestäni vielä enemmän, jos pitäisin vielä parempaa huolta itsestäni? Palautuminen on ihan liian aliarvostettua meidän suorittamisen kulttuurissa ja sen oppii vasta silloin, kun on liian myöhäistä.


Hyvinvoinnin ja onnellisuuden peruspilarina on se, että osaa kuunnella itseään. Neljän päivän työviikko houkuttelee kovasti.

Tuija sanoi hyvin varatessaan viiden viikon reissuaan: varmasti jää jostain paitsi, mutta pitää uskoa siihen, että saa jotain enemmän tilalle.

Ja kai niitä kolmen päivän viikonloppuja voi ajatella samalla tavalla. Kun irrottautuu ja pitää huolta itsestään (eli tekee itselleen asioita ja palautuu kunnolla), niin pystyy myös arjessa antamaan itsestään niin paljon enemmän.

 
Ajatuksia neljän päivän työviikoista?

 
 

Kuvat: Didem 
Asu ja kengät: Nelly.com
Paita: Gina Tricot
Vyö: Alyx
 
Lue myös:
Mistä tietää, että elää hyvää elämää?
Uusi aamurutiini

 

INSTAGRAM (@KRISELDA) / FACEBOOK / PINTEREST

 

 

 

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
Kriselda

 

(Kaupallinen yhteistyö: YSL) 

Mitä oikeastaan tapahtuu, kun menen offline? Kun laitan läppärin kiinni ja vaihdan vapaalle?

 

Olen aika hyvä pitämään kiinni rentoutumisesta ja pitkien viikkojen päätteeksi after workit ovat paikallaan ja sitäkin tärkeitä nollaamishetkiä.

Saan ystävistäni valtavasti positiivista energiaa ja en edes tiedä mitään parempaa pitkän duuniviikon jälkeen, kuin istua ystävien kanssa viinilasillisen (tai toisen) äärellä. Can I get an Amen?

Vaikka lähestulkoon kaikki ovat tällä hetkellä uraorientoituneessa elämäntilanteessa ja juttelemme paljon töistä, niin yhtälailla puhumme tulevaisuuden haaveistamme ja parannamme maailmaa tyttöjen-aivot-narikkaan-jutuilla.

 

 

Puheenaiheet vaihtuvat laidasta laitaan ja jos, joku saa toteuttamiskelpoisen idean loppuillaksi (esimerkiksi lähteä tuntemattoman rokkibändin keikalle Tavastialle), niin sehän toteutetaan.

Rentoutumisen merkeissä unohdan suunnitelmallisuuden ja voisin oikeastaan lyödä vetoa, että monet yhtyvät kanssani, että extempore-illat ovat niitä parhaimpia iltoja. Sellaiset, kun et tiedä yhtään mitä ilta tuo tullessaan.

 

Oman intuitionsa perässä kulkeminen on ehdottoman tärkeää, oli sitten kyse elämän isoimmista päätöksistä tai after workien jälkeisistä tunneista.

Olen viime aikoina opetellut entistä enemmän heittäytymään ja antamaan virran viedä mukanaan. Yks elämä.

 

 

 

 

TÄYDELLISEN (EXTEMPORE) ILLAN RESEPTI:

 

1. UNOHDA SÄÄNNÖT

Uuden huulipunaihastukseni, YSL Tatouage Couture -mattahuulipunan slogan sen myös sanoo: Forget the Rules! Elämme sellaista aikakautta, jossa meitä jatkuvasti rohkaistaan olemaan sellaisia kuin olemme, välittämättä siitä mitä muut ajattelevat. Siitä minäkin täällä jatkuvasti saarnaan ja haluan rohkaista kaikkia kokeilemaan omia rajojaan. Aloita pienistä jutuista ja kokeile jotain uutta, esimerkiksi uutta after work -paikkaa. Siitä se lähtee! ;)

 

2. PIDÄ AINA VARA-HUULIPUNA (TAI TOINEN) LAUKUSSASI

Puhun paljon siitä, että mukavat vaatteet ovat kaiken A ja O, mutta yhtälailla meikillä on merkitystä. Meikkaan aika lailla samalla tavalla arkeen ja juhlaan, joten tykkään vaihdella lookia erilaisilla huulipunilla. Olenkin viime aikoina viilettänyt punaa huulilla, sillä löysin kuin löysin tarpeilleni täy-del-li-sen huulipunan; sellaisen joka levittyy sekunnissa (!) ja pysyy huulilla kokonaisen työpäivän verran (!!).

YSL Tatouage Couture sopii tällaiselle tyypille, jolla on meikin korjaus viimeisenä mielessä kun ollaan viettämässä elämää.

 

 

 

3. PYSY OFFLINE

What happens after hours, stays after hours. Koko somen ei tarvitse tietää, mitä teit viime yönä. Mutta, jos äiti tai puoliso soittaa, niin siihen kuitenkin kannattaa vastata. Puhelimesta on muutenkin tullut käden jatke, joten välillä on ihan hyvä heittäytyä vapaalle myös siitä kapistuksesta. Tästä iso muistutus itselle.

 

4. ANTAUDU ILTAAN

Parhaimmat jutut tulevat eteemme, silloin kun niitä vähiten odotamme. Oli kyseessä sitten extempore-rokkikeikka tai peli-ilta lähikuppilassa (johon luonnollisesti kuuluu shotteja), niin anna mennä! Kunhan muistaa syödä hyvin ja juoda vettä, niin välttyy pahimmalta krapulalta. Jos ei, niin ihan sama: päätä, että se oli sen arvoista. Huominen on huomenna.

Elämäni hauskimmat muistot ovat aidosti niiltä illoilta, kun olen heittäytynyt avoimin mielin. Ne ovat niitä iltoja, kun puhelin on jäänyt sinne laukun uumeniin, eikä meikin leviämistä ole tarvinnut illan mittaan sen kummemmin miettiä.

 

 

Ihanaa viikonloppua tyypit! 

 

 

Kuvat: Julia Toivola


Lue myös:
Future is Female
Istuisitko itsesi viereen illallisella? 
INSTAGRAM (@KRISELDA) / FACEBOOK / PINTEREST
Share

Ladataan...
Kriselda

 

Helsingissä järkättiin pari viikkoa sitten Nelly.comin kuvaukset, johon haluttiin suomalaisvaikuttajia malleiksi. Onnekkaana tyttönä pääsin mukaan valittuun tyttökööriin ja meikäläisen lisäksi mukana olivat Annika, Jekku, Didem ja Rebekka. Taustajoukoissa oli myös tuttuja ihanuuksia ja lisäksi Nellyn Ruotsi-tiimi oli paikalla.

Olen edelleen koko hommasta aivan onnesta soikeana ja pakko todeta, että kuvauspäivät ovat timanttisimpia duunipäiviä. Enpä olisi pari vuotta sitten (ennen kuin bloggaaminen lähti kunnolla käyntiin) uskonut, että viihtyisin niin hyvin kameran edessä. Niin se ihminen tottuu ja oppii, vaikka aluksi olisi epämukavaa.

 

Kyseisen päivän päätteeksi piti oikein nipistellä itseään, kun pääsi ihan huikean tiimin kanssa tekemään duunia. Ensi viikon maanantaina 19.3.2018 julkaistaan Janitan kuvaamat kampanjakuvat. Vähän jännittyneellä fiiliksellä odotan niitä ja ennen sitä halusin julkaista nämä behind the scenes -kuvat Ravintola Yes Yes Yesistä.

 

 

P.S. Oletteko testanneet Yes Yes Yesiä? Mitä mieltä olette paikasta ja safkasta?

 

Kuvat minusta: Didem
 
Tyyli: Olivia Larsson
Meikki: Satu Arvo
Hiukset: Meri Milash

 

Lue myös:
Älä välitä siitä, miten sinun odotetaan pukeutuvan
Kevättä rinnassa!

 

INSTAGRAM (@KRISELDA) / FACEBOOK / PINTEREST

 

 

 

 

Share
Ladataan...

Pages