All time favourite: Chia-vanukas

Kriselda

 

 

Tein kolmisen vuotta sitten ensimmäisen chiavanukkaani ja kertaheitolla se tuli jäädäkseen. Tähän herkkuun löytyy tsiljoonia variaatioita, ettei kyllästymistä ole vielä tapahtunut. Perus vanukas syntyy helposti kaura- tai mantelimaidolla, mutta lähiaikoina olen kantanut kotiin yhä enemmän kookosmaitojuomaa, josta tämäkin chiavanukas on tehty. Päälle voi heittää, mitä nyt kaapista sattuu kulloinkin löytymään ja parasta just nyt ovat pensasmustikat ja karhunvatukat. Ihan parasta! Rakastan myös kuivattuja mulperi-marjoja ja niitä löytyykin lähes aina keittiön kaapista. Niitä voisin napostella loputtomiin.  

 

 

Chia-vanukas marjoilla

2,5 dl kookosmaitojuomaa

3 rkl chia-siemeniä

1 tl vaniljajauhetta

hunajaa

pensasmustikoita

karhunvatukoita

kuivattuja mulperimarjoja

 

Ohje: Sekoita chiat, vaniljajauhe, hunaja ja kookosmaito blenderillä ja anna vanukkaan tekeytyä yön yli jääkaapissa. Mitä pitempään annat sen vaikuttaa, sitä paksumpaa vanukkaasta tulee. Kaada vanukas kulhoon ja ripottele marjat päälle.

 

Share

Kommentit

mirvaannamaria

Mä tein tätä ihan samaa viimeksi tänään!! Ei vitsi. Mantelimaitoa vaan kookosmaidon tilalla. Mustikat, karhunvatukat ja mulperit on niin nam <3 

Kriselda
Kriselda

Huikeeta! Mantelimaito on ihan yhtä hyvä, mut vaihtelu virkistää ;) 

EricaK
EricaK

Niiiin helppoa ja hyvää <3

Kommentoi