Bliss Brownies

Kriselda

 

 

Olen kunnon sokerihiiri ja voisin oikeastaan elää pelkillä herkuilla. Eilen makeanhimo kuitenkin nousi ihan uusiin sfääreihin ja mielipuolisena leivoin kakun, johon laitoin kaikkea mitä kaapista löytyi. Tästä tulikin kunnon mutantti-brownie! Mutta ihan hyvä sellainen.

En olisi uskonut, että lopputuloksesta tuli näinkin smooth (ei kirjaimellisesti). Kakku muistuttaa browniesejä, mutta ainekset ovat kuitenkin ravinnepitoisemmasta päästä. Maku on hyvin täyteläinen - kannattaakin maistella taikinaa matkan varrella ja lisätä aineksia oman maun mukaan. Ohje on luonnollisesti maidoton, sokeriton ja vehnätön.

 

Bliss Brownies

  • 1,5 dl maapähkinävoita
  • 2 rkl hunajaa
  • 2 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl kaurajauhoja
  • 1 dl raakakaakaojauhetta
  • 0,5 tl himalajansuolaa
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 kananmunaa
  • 1 tl kardemummaa
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • 1 dl manteli- tai kauramaitoa
  • raakakaakaonibsejä
  • mantelirouhetta
  • cashewrouhetta
  • goji-marjoja
  • rusinoita

Päälle:

  • mantelirouhetta
  • cashewrouhetta
  • rusinoita
  • kookoshiutaleita
  • hampunsiemeniä
  • kaurahiutaleita
  • raakakaakaonibsejä

 

​Ohje: Lämmitä uuni 175-asteiseksi. Sulata maapähkinävoi ja hunaja mikrossa tai pannulla. Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään isossa kulhossa. Riko kananmunat maapähkinävoin ja hunajan sekaan, ja sekoita kunnolla. Lisää vielä manteli- tai kauramaito. Yhdistä ainekset ja kaada taikina voideltuun vuokaan. Anna kakun paistua noin 15 minuuttia keskitasossa. Paahda kevyesti pannulla pähkinät, siemenet, kaurahiutaleet, nibsit ja rusinat yms. ainekset, jotka tulevat kakun päälle. Ota kakku uunista, anna jäähtyä ja koristele!

 

Bliss Brownieseista on moneksi. Nimittäin kakku on mielettömän hyvää sellaisenaan tai vähän jäädytettynä. Sen voi myös tarjoilla lämmitettynä jäätelön kanssa ja ylijääneet kakkumurut voi heittää aamiaisparfaitin sekaan tai vaikkapa smoothie-kulhoon!

  

Share

Kommentoi