Grillikauden avajaiset

Kriselda

 

Vietimme viime viikonloppuna pariskuntakavereiden kesken grillikauden avajaisia. Talvi on nyt virallisesti haudattu! Onneksemme säät suosivät - ei ainakaan satanut ja lämpöä oli jo reilusti plussan puolella.

Jokainen pariskunta sai kontollensa omat vastuualueet. Yhdet hoitivat juomat, toiset lihat ja minä sekä poikaystäväni hoidimme lisukkeet. Mehän otimme tehtävän tosissamme, joten pyöräytimme pöytään muutaman grilliklassikon!

 

Täytetyt herkkusienet

Tarvitset: Jättiherkkusieniä, aurajuustoa ja pekonia.

Tee näin: Poista sienistä jalka, täytä murennetulla aurajuustolla ja kääri pekoni herkkusienten ympäri. Kääri folioon ja laita nyytit grilliin kypsymään. Veget hox: herkkusieni toimii loistavasti grillissä pelkän öljyn, suolan & pippurin kera! Nams.

 

Mangosalsa

Tarvitset: Syöntikypsää mangoa, sipulia (makea tai puna), tomaattia, korianteria ja puolikkaan limen mehut.

Tee näin: Pilko kaikki ainekset kuutioiksi ja heitä kulhoon sekaisin.

 

Vihersalde

Tarvitset: Pinaattia, romainea, kurkkua, avokadoa, basilikaa ja kaikkea muuta vihreää, mitä löydät käsiisi hevi-osastolla.

Tee näin: Revi pinaatti, romaine ja basilika isoon kulhoon. Pilko kurkku (poista siemenet, jotta salde ei vetisty), avokado ja muut vihannekset/hedelmät syötäviksi paloiksi ja heitä lehtien sekaan saldekulhoon!

 

Cantaloupea & ilmakuivattua kinkkua

Tarvitset: Cantaloupe-melonia ja ilmakuivattua kinkkua :D

Tee näin: Pilko meloni siivuiksi ja kääri kinkku hedelmän ympärille.

 

Grilled Street Corn -maissia

Tarvitset: Maissia ja voita grillaukseen. Soossiin: majoneesia, kaura fraichea, tulista kastiketta, paahdettua paprikaa ja limeä. Päälle parmesan-juustoa.

Tee näin: Pilko maissit puoliksi ja grillaa ne voissa. Valmista soossi: majoneesia ja kaura fraichea tulee 1:1, mausteita kannattaa laittaa oman maun mukaan. Dippaa grillatut maissit kastikkeeseen, jonka jälkeen kieritä ne parmesanissa.

 


 

On ehkä sanomattakin selvää, että viimeisin, eli grillatut maissit voittivat paikan jokaisen pöydässä istuvan sydämessä. Niin basic kesäsafka pienellä twistillä ja oikeastaan soossi oli niin hyvää, että sitä lusikoitiin vielä kaikkien muidenkin ruokien päälle!


Ihanaa, että kesä- ja grillikausi on vasta aluillaan. Tässä ehtii kehittää vaikka mitä versioita muista grilliklassikoista!

 
Kiinnostaa tietää, mitä teidän grillipöydästä löytyy?
 
 

Lue myös:
Täydellisen (extempore) illan resepti
Tähän aikaan ensi vuonna?

 

INSTAGRAM (@KRISELDA) / FACEBOOK / PINTEREST

 

 

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.