Vinkit vaaleanpunaiseen vappuun

Kriselda

 

(Kaupallinen yhteistyö: Freixenet)

 

Sain yksi työhistoriani mieluisimman tehtävän, nimittäin vinkata teille Freixenetin uudesta roseekuoharista! Harvemmin kieltäydyn lasillisesta kuplivaa ja koska bestikseni ovat kanssani samalla aaltopituudella, niin arvasin, että he ovat messissä mikäli järkkäisin meille pienen pre-vapun vaaleanpunaisella teemalla.

 

 

Missaan tänä vuonna oikean vapun, sillä matkaan Italiaan, josta myös tämä kaunis vaaleanpunainen kuohari on kotoisin. Fun fact -rakastajana, tämä yllättävä tieto piti tarkistaa monta kertaa, sillä Freixenet on espanjalainen viinitalo. Joka tapauksessa, oli ihanaa päästä suunnittelemaan menu juhlajuomineen ja erityisesti päästä vappufiiliksiin ystävien kanssa jo vähän ennakkoon!

Psst... Menu on täydellinen tyypeille, jotka haluavat nauttia enemmän ystävien seurasta kuin hääriä keittiössä!

 

 

Roseekuohari on täydellinen Vapun juhlajuoma; se toimii hyvin aperitiivina, mutta myös sellaisenaan ruuan kanssa. Lisäksi tein siitä jälkkäriksi hattara-cocktailin! Ja onhan toi pullo nyt silmiä hivelevä, että sitä pitää mielellään esillä.

Pöydän antimista löytyi roseekuohuvan kaveriksi jo vähän kesäisempiä ruokia - mikäs sen parempaa kuplivan kanssa, kuin kevyemmät kesäiset safkat; loimutettu lohi ja kaksi erilaista salaattia.

 

 

VAALEANPUNAINEN VAPPUMENU

 

♥ APERITIIVI ♥

KUPLIVA ROSÉ

Tarvitset Freixenet Italian Rosé Sparkling -kuohuviiniä (tunnistat kauniista kristallimaisesta pullosta ja vaaleanpunaisesta sisällöstä) ja tyylikkäät lasit.

 

♥ VAPPUPÖYTÄ ♥

LOIMULOHI

Tämä kannattaa hankkia suoraan kalamiehiltä, sillä kotikeittiössä voi olla haastavaa loimuttaa lohta. Loimutetun lohen (ja vihersalden) kaveriksi sopii hyvin hunaja + sinappi -kastike.

 

VIHERSALDE

Haali hevi-osastolta kaikkea vihreää, mitä saat käsiisi. Esim. pinaattia, romainea, kurkkua, avokadoa, basilikaa ja herneenversoa. Revi rehut isoon kulhoon, pilko kurkku (poista siemenet, jotta salde ei vetisty), avokado ja muut vihannekset/hedelmät syötäviksi paloiksi ja heitä lehtien sekaan.

 

PERUNASALAATTI ILMAN PERUNAA

Perunasalaatti ilman perunaa on siis meikäläisen suosikki ja maistoin sitä ensimmäisen kerran Julian loihtimana. Sen jälkeen olen jakanut kyseisen safkan ilosanomaa ja siitä on tullut vapun ja kesän juhlien must. Tämän hitusen ravinnerikkaamman version pääraaka-aineena on tietenkin kukkakaali! Alkuperäinen ohje on Julialta ja se löytyy myös tämän postauksen lopusta.

 

♥ JÄLKKÄRIT ♥

VAALEANPUNAINEN KARKKIBUFFET

Teeman mukaisesti kannattaa valita vaaleanpunaisia karkkeja kaikissa muodoissa! Lisäksi pysyin uskollisena sekä itselleni että bestiksilleni, ja valitsin myös mustia lemppareita karkkibuffaan.

 

VAPPUMUNKKI-BBQ

Vappuhulinoiden helpoin, näyttävin ja hauskin herkku, johon tarvitset paketillisen munkkeja ja BBQ-tikkuja! Tähän sopii myös perinteiset pyöreät munkit ja just nyt tekee mieli sellaisia, joiden sisältä löytyy suolakaramellisoossia! MmmmhhhMMmmhhh…

 

SPARKLING COTTON CANDY

Vappuhulinoiden magein ja makein cocktail syntyy hattarasta ja Freixenet Italian Rosé Sparkling -kuohuviinistä. Laita skumppalaseihin hattaraa oman maun mukaan ja kaada päälle roseekuohuva. Puhelimet ja Insta Storyt kannattaa kaivaa esille, kun näyttävät hattarat sulaa juomaan!

 

 

 

Perunasalaatti ilman perunaa, eli kukkakaalisalaatti

 

1 kukkakaali

2 rkl sulatettua voita

Suolaa ja mustapippuria

Pieni punasipuli

2-3 keitettyä kananmunaa

1-2 suolakurkkua

1 omena


Kastike:

200g turkkilaista jugurttia

1 rkl hunajaa

1 rkl Dijon-sinappia

2 rkl sitruunamehua

Tilliä


Ohje: Lämmitä uuni 200-asteiseksi. Paloittele kukkakaali, sulata voi ja sekoita se kukkakaalien joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.Sekoita ja heitä kukkakaalit pellille ja paahda uunissa noin 10 minuuttia, kunnes kukkikset ovat kypsiä, mutta päältä rapeita.

Keitä kananmunat ja anna jäähtyä. Kuori ja pilko kuutioiksi munat, omena, punasipuli ja kuutioi suolakurkut.

Mausta turkkilainen jugu hunajalla, sinapilla, sitruunamehulla ja hienonnetulla tillillä. Maista ja lisää mausteita oman maun mukaan.

Ota valmiit kukkakaalin nuput uunista ja anna jäähtyä. Sekoita lopuksi kaikki ainekset keskenään ja tarjoile!




Ihanaa ja vastuullista vapun juhlintaa kaikille!

 

 

Lue lisää Freixenet Italian Rosé Sparkling -kuohuviinistä täällä.
 
Lue myös:
Grillikauden avajaiset
Täydellisen (extempore) illan resepti