Ladataan...
Kriselda

 

 

Harvemmin näyttäydyn verkkareissa juuri missään muualla kuin kotona, mutta poikaystävä toi Espanjan lomaltaan maailman ihanimman oloasun! Vierastin aluksi luonnonvalkoista väriä, sillä varsinaisena sottapyttynä vaaleat sävyt ovat harvinaisuus meikäläisen vaatekaapissa. Omat vanhat verkkarit ovat kuitenkin olleet pyykkikorin pohjalla jo tovin odottamassa pesua, joten kyseinen oloasu on päässyt päälle jo useampana päivänä. Tällä hetkellä en edes vaihtaisi tätä asua toiseen! Mukavuus ennen kaikkea.

Toista asiaa, jota en vaihtaisi on sappisaippua. Tahroilta en ole onnistunut välttymään, mutta minua lohduttaa tieto, että pesukaapista löytyy kyseistä tahranpoistoainetta. Sappisaippua on tehokas ja hellävarainen, joka on kaiken lisäksi edullinen. Kahden euron palasaippuaa voi käyttää vaatteiden lisäksi myös kodin tekstiileihin.

 

 

Kuvat: Emilia Seppänen
Asu: Converse
Lasit: KOMONO
Laukku: Kenzo

 

 

LUE MYÖS:
Kesän Lempiraidat
Stay wild flower child
Anna poikaystäväsi pukea sinut -päivä

 

 

INSTAGRAM (@KRISELDA) / FACEBOOK / PINTEREST

 

Share

Ladataan...
Kriselda

 

Tämän kesän lempikeitto tulee Andalusiasta ja on raakaruokaa parhaimmillaan! Mausteinen tomaattikeitto tarjoillaan kylmänä ja mielestäni se sopii mitä parhaiten esimerkiksi grilliruuan aperitiiviksi. Keittoa voi yhdeltä istumalta valmistaa isommankin satsin, sillä mitä pidempään se maustuu sen parempi. Keitto on myös maidoton, eli se säilyy jääkaapissa pidempäänkin.

 

Perinteiseen gazpachoon kuuluu paprika, jonka jätin tästä ohjeesta pois ja korvasin sen paprikajauheella. Sen sijaan lisäsin keittoon katkarapuja, jotka paistoin mausteisessa öljyssä. Ravut voi jättää tietty kokonaan pois, tällöin keitosta tulee täysin vegaani.

 

 

Ainekset:

1 kg tomaatteja

2 punasipulin vartta

2 valkosipulinkynttä

1 avomaankurkku (tai puolikas tavallinen kurkku)

1 punainen chilipaprika

1 limen mehut

1 rkl (sherry)viinietikkaa

3 rkl oliiviöljyä

silputtua basilikan lehtiä

suolaa

pippuria

juustokuminaa

paprikajauhetta

 

isoja katkarapuja

öljyä

mausteita (valkosipuli, suola, pippuri, paprikajauhe)

 

 

 

Ohje:

Kalttaa tomaatit: tee ristiviilto niihin ja upota kiehuvaan veteen muutamaksi sekunniksi, niin että kuori irtoaa itsestään. Kasta tomaatit kylmään veteen ja irrota kuoret. Paloittele ja survo sauvasekoittimella tai blenderissä tasaiseksi.

Silppua valkosipuli, avomaankurkku, punasipuli (varsineen) ja chilipaprika. Lisää tomaattipyreen sekaan ja sekoita sileäksi. (Voit myös vaihtoehtoisesti blendaa kaikki samalla, kuten meikäläinen teki

Lisää lopuksi öljy ja mausteet. Blendaa seosta, kunnes koostumus on mieluisa.

 

Katkaravut: Kuumenna öljy ja mausteet. Paista katkaravut molemminpuolin. Varo ylikypsentämistä, sillä ne muuttuvat helposti sitkeiksi.

 

Anna keiton maustua jääkaapissa vähintään kaksi tuntia ennen tarjoilua ja tarjoile paistettujen katkarapujen kanssa!

 

 

Lue myös:
Lakritsitaatelit
Parempaan aamuun
Raikas pinaattikeitto

 

 

INSTAGRAM (@KRISELDA) / FACEBOOK / PINTEREST

 

Share

Ladataan...
Kriselda

 

Havahduin tänään siihen, että kesälomani alkaa olla lopuillaan ja blogissakin on ollut tahaton hiljaisuus. Pahoittelut siitä!

Keräsin tähän postaukseen kesän ihanimpia muistoja tähän saakka ja edellisiin vuosiin verrattuna tänä kesänä on tullut hengattua ennätyksellisen paljon myös ystävien lasten kanssa.

 

Tänä kesänä on ollut myös harmillisen huonot säät, eikä ilmiö ole varmaan mennyt keneltäkään ohi. Tähän on tultu, että 18-astetta ja pilvinen sää lasketaan auringonottokeliksi. Olen myös rohkeasti vetänyt kesätamineet päällä kylmemmillä keleillä, mutta mökillä taas ollaan vastaavasti värjötelty sisällä takka päällä.

Onneksi kesää on vielä puolet jäljellä ja toivon mukaan myös tänne Etelä-Suomeen rantautuisi vielä hellepäiviä. Jos ei, niin nautitaan silti. Vaikka väkisin.

 

 

 

Lue myös:
Kesän ihanimmat puutarhajuhlat
5 hyvää syytä olla alasti

 

 

INSTAGRAM (@KRISELDA) / FACEBOOK / PINTEREST

 

 

Share

Pages