Ladataan...
Kriselda

 

Terkut kesälaitumilta! Täällä ollaan kotiuduttu parin viikon reissaamisen jälkeen. Rundi alkoi juhannuksesta, jolloin oltiin ystäväpariskunnan landella, siitä matka jatkui Beyoncén ja Jay-Z:n keikalle Tukholmaan, josta mentiin taas mökille, sitten oli hyvän ystäväni polttarit, sitten taas landeilua, sitten Hangon Regatta ja nyt viime päivät oltiin taas mökillä viettämässä poikaystäväni synttäreitä… :D  Niin paljon kuin rakastankin (kesä)stadia, niin tällä hetkellä haaveilen kovasti takaisin maalle menemisestä.

 

Joka tapauksessa, on myös ihanaa olla hetken kotona omien rutiinien parissa ja halusin tulla vinkkaamaan kesäaamujen kahvisuosikistani: kyseessä on kylmäuutettu kahvi, eli Cold brew. Se valmistuu hauduttamalla kahvipuruja kylmässä vedessä. Joillekin riittää 8 tunnin haudutus, kun taas toiset haluavat 36 tunnin cold brew'tä.

 

 

Cold brew'n suosio on alkanut nousemaan myös täällä meidän kahvilapiireissä ja joistain paikoista saa sitä ehtaa kamaa, kun jotkut taas myyvät jääkahvia cold brew:nä (jääkahvi ja cold brew eivät ole sama asia!). Paras tulee tietenkin omasta keittiöstä, jos multa kysytään.

Olen maailman iloisin Kitchen Aidin kylmähaudutuspannusta - siitä riittää sumppia suunnilleen viikoksi ja kätevästä hanasta saa suoraan jääkaapista kaadettua päivän kahviannoksen. Onneksi kahvipannuhyllyiltä löytyy tätä nykyä ihan kivasti vaihtoehtoja, mutta jos haluaa hauduttaa kahviaan yli 24h, niin tämä on laiskalle ihmiselle kätevin vaihtoehto.

 

Olen hyvin tarkka kahvistani, sillä vatsani ei esimerkiksi kestä tavallista suodatinkahvia lainkaan. Kylmäuutettu kahvi on vähähappoisempaa, eli kehon pH-taso pysyy kurissa vaikka joisi useamman kupin päivän aikana. Lisäksi kahvipapujen antioksidantit ja mineraalit eivät tuhoudu, koska juomaa ei kuumenneta valmistuksessa. Raakakahvia niin sanotusti!

Kylmäuutetussa kahvissa on myös enemmän kofeiinia, sillä valmistuksessa käytetään suhteessa huomattavasti enemmän kahvia ja vähemmän vettä. Uuttamisen lopputuloksena on "kahvitiivistettä" ja annoksiin pitää lisätä vettä ja/tai maitoa.

 

 

Kriseldan kesäaamujen pelastus

1 dl kylmäuutettua kahvia

2 dl kylmää vettä

loraus kauramaitoa

jäitä

 

Kiinnostaa tietää, millaisia kahvinjuojia sieltä ruudun takaa löytyy? Kylmää, kuumaa, maidon kanssa vai ilman? Millaista maitoa? Löytyykö sieltä kenties tällaisia kahvivammaisia, jotka rakastavat kahvia, mutta tavalliseen tapaan valmistettu sumppi ei mene alas? :D

 

P.S. Kiitos kärsivällisyydestä, kun blogi päivittyy nyt hitaampaan tahtiin <3

 

 

 
Lue myös:
Viikon tärkein oivallus
Safkainspistä kesään!

 
 

Ladataan...
Kriselda

 

Yksi rakkaimmista ystävistäni menee pian naimisiin ja viime viikonloppuna tuli vietettyä neitokaisen polttareita.

Tapasin Erikan kolmisen vuotta sitten torstai-Kallessa, kun hän tuli juttelemaan tanssilattialla. Olimme molemmat sinkkuja, mutta eipä Kallen tarjonta sinä iltana paljoa kiinnostanut. Niinpä lähdimme kahdestaan Heseen yösmoothieille ja siitä asti meistä tuli ystävät. Hauskaa tässä on myös se, että mun nimi on Kriselda Erika Mustonen, eli löysin kuin löysin kaimani!

Erikan kautta olen tutustunut ihan mielettömiin ihmisiin sekä hänen perheeseen. He ovat tavallaan adoptoineet minut serkukseen ja monet (varmaan) oikeasti luulevat, että olemme serkkuja.

 

Viime viikonlopusta ei puuttunut naurua eikä onnenkyyneleitä. Ohjelma sujui niin sulavasti ja juhlat olivat tulevan morsiamen näköiset.

Polttareista jäi perinteinen morsiussauna välistä, mutta sen sijaan Erika sai morsiusmölkyn. Pelissä keilat edustivat entisiä heiloja, jotka oli tarkoitus kaataa kuten perinteisessä mölkyssä. Hauskaa pelistä teki se, että yksi keiloista oli tuleva aviomies ja sitä ei tietenkään saanut kaataa ;) Hauska peli-idea polttareihin - suosittelen!

 

On kunnia kutsua Erikaa ystäväksi ja oli ihan mieletöntä myös tutustua hänen laajaan ystäväpiiriin vähän paremmin polttareiden aikana. Oon aika varma, että voin puhua koko vaatimattoman 35:n hengen polttariporukan puolesta siitä, että saatiin kaikki koettua aika ikimuistoinen viikonloppu. Iso kiitos kaasoille loistavasti järkätyistä polttareista ja erityisesti Erika, kun toit meidät kaikki yhteen tätä viikonloppua varten. <3

 

 

 

Lue myös:
Kesäjuttuja
Safkainspistä kesään

 

 

Ladataan...
Kriselda

 

Hello blogikansa! Pahoittelut radiohiljaisuudesta - täällä ollaan oltu ns. out of office.

Viime viikolla oli tarkoitus kirjoittaa kolme postausta, mutta aivot eivät totelleet. Mulla oli mitä parhaimpia ideoita, mutta samantien kun avasin läppärin, niin aivot löi tyhjää.

Täytin viime viikolla vuosia ja oli tarkoitus kirjoittaa perinteinen vuotta vanhempi, muttei viisampi -postaus. Sain kirjoitettua A4:lle yhden lauseen. Yhden kämäsen lauseen!

Taidan olla niin lomamoodissa (vai loman tarpeessa?), että aivotoiminta on hidastunut entisestään! Kirjoja ja jopa kavereiden tekstareita on ollut haastava ymmärtää.

 

Senpä johdosta olen haaveillut pakomatkasta - tai noh, reissusta, johon lähtisin yksin. Joko johonkin ihanaan vuoristokylään kirjoittelemaan ja juomaan viiniä tai sitten hoitamaan kulkukoiria ja joogaamaan. Toisaalta, miksi en voisi tehdä näitä kaikkia? Olen aina kuvitellut, että tekisin nuo asiat joskus vanhempana ja nyt taitaa olla hyvä hetki sille.

 

 

Aivotoiminnan ja keskittymiskyvyn heikkenemisestä huolimatta olen onnellinen siitä, että tein tällä viikolla yhden tärkeän oivalluksen.

Nimittäin priden kunniaksi saimme yes girlissä kunnian julkaista rohkean vieraskynän, jossa tuttavamme Karo kertoo omasta kasvutarinastaan sekä pohtii kuulumistaan seksuaalivähemmistöön.

Ensinnäkin, iso kiitos Karolle rohkeudesta avata omaa tarinaansa. Ei ole varmaankaan ollut maailman helpoin asia myöntää itselleen ja läheisilleen, että on erilainen kuin muut. On hemmetin rohkeaa avata sydämensä ja vieläpä kuuluttaa siitä julkisesti.

Toiseksi, tuli kylmät väreet tekstistä ihan pelkästään siitä syystä, että kirjoitukseen liittyy paljon tunteita ja ne välittyvät itselleni varsin voimakkaasti. Aika sanattomana oikoluin tekstiä, kun niin monta tunneskaalaa tuli koettua yhden postauksen aikana. Kannatti keskittyä.

 

 

On äärimmäisen taianomaista, kun ihminen ilmaisee itseään sydämellä. Ihan sama millä tavalla - se koskettaa. Rakkaus on universumin vahvin voima ja sen avulla voidaan saavuttaa asioita, joista ei olisi ikinä pystynyt edes kuvittelemaan. What is done in love is done well.

 

Tarinan opetuksena on se, että on aivan turhaa toimia omien arvojensa vastaisesti tai olla jotain muuta kuin mitä on. Vaikka merkityksellisyys on subjektiivista, niin olen silti sitä mieltä, että jokaisen kannattaisi löytää sisäinen rohkeutensa tehdä sellaisia asioita, joiden puolesta uskaltaa ottaa riskejä ja joiden takana voi seistä ylpeänä. Ne asiat tunnistaa useimmiten siitä, että ne pistävät mahan ja pään aivan sekaisin. Ne ovat juuri niitä asioita, jotka haastavat, mutta lopulta kasvattavat. Mitä ne ovat sinulle?

 
 

Kuvat: Olof M.
Neule: Bikbok
Housut: Lindex
Kengät: Freedom Moses

 
 

Lue myös:
Mentor Circle: Optimistisuuden voi oppia
Youtube- ja podcast-suositus: Dream Catchers

 
 

INSTAGRAM (@KRISELDA) / FACEBOOK / PINTEREST