BÄÄ eli kesälomavinkki lapsiperheille

Kunnon Mamma

Jos mietit leppoisaa, edullista, matalan kynnyksen tekemistä kesälomapäivän ratoksi perheen pienimpien kanssa, ehdotan varteenotettavana vaihtoehtona kotieläinpihaa. Ei maksa mitään, on helppoa, on hauskaa. Erityisesti hyvällä säällä, mutta ok myös sateella. Puhun nyt kokemuksen syvällä rintaäänellä, sillä:

Eräänä todella sateisena sunnuntai-iltapäivänä kyllästyimme koko päivän jatkuneeseen sisällä kököttämiseen ja aloimme tuumailla jotain koko perheen kivaa tekemistä ulkosalla, jotain muuta kuin sitä iänikuista leikkipuistoilua.

Hetken pähkäilyn ja googlailun jälkeen päätimme lähteä katsomaan possuja ja lampaita Haltialan kotieläintilalle. Ei kallista (itse asiassa ilmaista), eikä varmasti liian jännittävää edes yksivuotiaalle (kuten myös mietinnässä ollut Linnanmäen Sea Life -akvaario ehkä olisi ollut).

Vettä tuli kuin saavista kaataen, mutta olimme hyvin varustautuneita. Tyttö perinteisessä sadeasussaan, me aikuiset vedenkestävissä takeissa ja kumisaappaissa pystyimme ihan hyvin oleskelemaan noin tunnin verran ulkosalla. Sadesäällä muita vierailijoita oli vain muutamia, mutta onneksi ainakaan kaikkia eläimiä sade ei tuntunut haittaavan: näimme niin lampaita, lehmiä kuin hevosiakin lähietäisyydeltä. (Possut ja kanat piileskelivät kopeissaan, mokomat hienostelijat.)

Parasta tytön mielestä oli kuitenkin vesilätäkössä läiskyttely ja pikkukivien kerääminen (tämä on meillä joku juttu). Niin, ja paikanpäältä löytyvä leikkipuisto.

Kun kaikki eläimet oli nähty, leikkipuisto koluttu ja taskut kerätty täyteen kiviä, kävimme vielä kaffella ja pullalla sympaattisessa Wanha Pehtoori -kahvilassa, jonka nurkassa uinaillut kissa taisi nousta tytön ykkössuosikiksi kaikista tilan eläimistä. Kahvilan terassi oli vierailumme aikana sään vuoksi suljettu, mutta aurinkoisena päivänä se varmasti olisi ollut mukava istuskelupaikka vaikkapa lounaan merkeissä.

Käynti kotieläintilalla oli ilmeisen onnistunut, sillä mies toisti reissun tytön kanssa kahdestaan jo parin päivän kuluttua, sillä kertaa hiukan aurinkoisemmissa tunnelmissa - sieltä aurinkoiset kuvatkin. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.