Eräs urheiluviikko

Kunnon Mamma

Viime viikon treenit olivat näköjään todella jooga- ja kehonhuoltopainotteiset.

Maanantaina olin vielä niin kipeänä viikonlopun ruokamyrkytyksestä, ettei mikään urheilu oikein tullut kysymykseen. Päädyin kuitenkin tekemään lyhyen venyttelyn, mikä olikin hyvä ajatus. Ruokamyrkytyksen sairastaminen on nimittäin todella fyysistä puuhaa (sen enempää yksityiskohtiin menemättä) ja olin aivan jumissa erityisesti selän, kylkien ja vatsalihasten alueelta.

Tiistaina sain tehdä sen aiemmin hehkuttamani astangaharjoituksen aamuauringon lämmössä. Mitä luksusta!

Keskiviikkona kävin testaamassa Sats-Elixian 21 minute body -tunnin, joka nimensä mukaisesti kesti vain parikymmentä minuuttia. Tunnilla tehtiin yksinkertaisia liikkeitä kuten hyppyjä, paikallaan juoksua ja punnerruksia HIIT-tyyliin (high intensity interval training) eli 40 sekuntia täysillä ja 20 sekuntia leppoisammin palautellen. En ole ennen tehnyt kunnollista HIIT-treeniä ja olin vähän skeptinen, voiko 20 minuutissa oikeasti saada kunnon treenin. Se olikin aika paljon itsestä kiinni - jos haluaa saada hien pintaan, ei auta löysäillä! Tsemppasinkin kunnolla ja tunnin lopussa olin aivan puhki ja jopa hiukan huonovointinen, mikä tuntui ilahduttavan ohjaajaa... ;) Lopuksi jäin vielä palauttelemaan puolen tunnin venyttelytunnille.

Torstaina ja perjantaina hyödynsin jälleen Yoogaiaa kotitreenihin: torstaina tein 45 minuutin keskivartalotreenin ja perjantain aloitin puolen tunnin flow-joogalla. Toistan ehkä itseäni, mutta olen todella tyytyväinen Yoogaiaan. Ei se voita fyysistä osallistumista jooga- tai muulle tunnille, mutta on erittäin hyvä vaihtoehto silloin, kun ei vaan ehdi lähteä kotoa minnekään.

Sunnuntaiaamuun suunnittelin kahvakuulatuntia, mutta se vaihtui viime hetkellä aikataulusyistä (piti ehtiä brunssille! First things first...) astangajoogaan kotosalla. Siitäkin sain kyllä hien pintaan ja lihakset hapoille, joten ei huono vaihtoehto ollenkaan.

Todella epätyypillisesti viime viikon treenilokissa ei näy lainkaan vihreitä Pushing prams -pallosia, jotka yleensä täyttävät viikkoni kokonaan. Olen nimittäin yrittänyt opettaa tyttöä nukkumaan ne iltapäivänkin päiväunet (jotka hän on tottunut nukkumaan liikkuvissa rattaissa) kotona emmekä siksi ole kuluttaneet Etelä-Helsingin rantaraitteja normaaliin tahtiin. Menestys on ollut vaihtelevaa ja muutamana päivänä toiset päiväunet ovat jääneet väliin kokonaan, joten ihan läpihuutojuttu tämä ei kyllä ole. Oikeastaan kaipaankin jo meidän iltapäiväisiä kärryttelyitä, on ihanaa saada raikasta ilmaa ja liikuntaa tulee kuin huomaamatta. Voipi siis olla, että ne palautuvat ohjelmistoon.

Tällä viikolla pääsenkin sitten treenailemaan etelän auringon alle! Sääennuste lupaa jopa yli kolmenkymmenen lämpötiloja, joten hiki tulee varmasti... Saa nähdä pääsenkö postailemaan reissusta, mutta ainakin Facebookia pyrin päivittämään - kiva jos seuraat sillä puolella!

PS. Idean esittää viikon treenit Heiaheian kuvalla sain muuten Viktorian blogista Oikeus hyvään oloon. Kiva ja inspiroiva, valtavirrasta poikkeava hyvänolon blogi!

Kommentit

Hei Sinullekkin KunnonMamma!

Mielenkiintoinen Urheiluviikko ;) Treenaatko todella 6 krt/vk?

Itsekkin tykkään Treenata monipuolisesti, nyt on menossa Sali ja BodyBalance kausi hahahhah...

Tsemppiä Arkee&Kivoja treenejä!

Tiedän Itsekkin Perheellisenä, Arjen&Ajan suunnittelu ja mihin aika riittää ,kun on Lapsi tai lapsia perheessä.

 

Aasara
Kunnon Mamma

Moikka ja kaunis kiitos kommentistasi! :)

Pyrin kyllä tekemään (melkein) joka päivä jotain liikunnallista. Mutta kuten tästäkin näkee, se voi olla vaikka parinkymmenen minuutin venyttely, siis todellakaan joka päivä ei tule mitään rankkaa treeniä.

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Vau, todella aktiivinen viikko! Eikä varmasti ole haittaa pitää välillä vähän jooga- ja kehonhuoltopainotteinen viikko :)

Aasara
Kunnon Mamma

Ihan totta! Kehonhuolto tekee hyvää. Nyt viikon löhölomailun jälkeen kyllä taas kaipaa niitä hikitreenejä... :)

Mammas (Ei varmistettu) http://www.mammas.fi

Huh huh. Varsin aktiivinen viikko! Tuleeko vastapainoa Pääsiäisenä vai mennäänkö silloinkin vauhdilla? :)

Aasara
Kunnon Mamma

Pääsiäisenä löhöiltiin aktiivisesti. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.