Hei hei aamupuuro

Kunnon Mamma

Rakastan kaurapuuroa. Raskausaikana oikein himoitsin sitä, jo pelkkä kuva hiutalepaketin kyljessä herautti veden kielelle. Puuro onkin ollut vakkariaamiaiseni jo pitkään, yleensä marjojen ja raejuuston kera. Nyt kuitenkin viilaan ruokavaliotani siihen suuntaan, että enimmät hiilarit painottuisivat iltapuoleen, ja aamu alkaisikin proteiinin merkeissä.

Näin ollen olen tällä viikolla surautellut aamuisin ahkerasti smoothieita, ja voi pojat! Nälkä pysyy pitkään loitolla ja olo tuntuu superenergiseltä. Perus smoothiepohjani on aika vakio, varioin lähinnä marjoja. Eilen aamulla syntyi ehkä paras herkku:

  • 1/2 dl maitorahkaa
  • 1/2 avokado
  • 1 dl mantelimaitoa
  • 1 1/2 dl mustaherukoita

Herukoiden hapokkuus sopi ihan mielettömän hyvin yhteen mantelimaidon pähkinäisyyden kanssa. Mustaherukathan ovat muutenkin ravintoarvoiltaan marjojen aatelia: mm. korkea c- ja e-vitamiinipitoisuus, mahtavat antioksidantit ja vielä bonuksena sisältävät tärkeitä rasvahappoja, joten niitä kyllä kelpaa käyttää. Nam! (Kuvan smoothie syntyi puolukoista, hyviä nekin.)

Kaurapuurosta en kuitenkaan kokonaan luovu, vaan se saa siirtyä iltojeni sulostuttajaksi. Vääksyn Myllyn kaurahiutaleet ovat muuten ihan omaa luokkaansa samettisen puuron aineksiksi.

Kommentit

Aasara
Kunnon Mamma

Joo, voin kyllä suositella! Tähän tulee jotenkin oikein himo. Vielä kun marjat on jäisiä (sattuneesta syystä näin talvella :)) niin tuosta tulee ihanan raikasta.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.