Hiihtoloman sporttailut

Kunnon Mamma

Palasimme kotiin harmaaseen Helsinkiin Lapin talvisista maisemista eilen illalla. Ylläksellä säät olivat sporttailua ajatellen mitä mainioimmat koko lomaviikkomme ajan. Pakkanen lauhtui viikonlopun rapsakammista lukemista alle kymmeneen jo sunnuntain aikana, ja auringostakin pääsimme nauttimaan useimpina päivinä. Yhtään sisäpäivää ei siis tarvinnut viettää, vaan pääsimme nauttimaan talviurheilusta täysillä! (Ja se kyllä tuntuu nyt kropassa.)

Ykköstavoitteenani oli päästä hiihtämään, hiihtämään ja hiihtämään ja se kyllä toteutui. Enimmäkseen hiihdimme tyttöä ahkiossa vetäen, joten mitään erityisen pitkiä lenkkejä ei tullut tehtyä, mutta muutaman tunnin pyrähdyksiä kuitenkin. Hyvin kulki! Edellisen viikon tekniikkaopit olivat vielä ainakin osittain mielessä ja pakkaskelillä pitokin oli oikein hyvä. Ai että oli mahtavaa sivakoida pitkin lumisia metsiä ja aurinkoisia järvenjäitä upeissa tunturimaisemissa! Kolmen hiihtopäivän aikana ehdimme käydä Kesängin jäällä, Äkäslompolo-järvellä ja sympaattisessa Navettagalleriassa, sekä huhkia ylös Tahkokurun laavulle.

Toisena haaveena oli päästä edes hetkeksi mäkeen, joten tiistaina tunturissa vinkuvaa tuulta ja tuiskua uhmaten kävimme miehen kanssa laskemassa muutaman tunnin. Näkyvyys oli aika kehno ja tuuli ylhäällä niin voimakas, että kovin nautinnollista puuhaa se ei ollut. Polte päästä uudelleen kuitenkin jäi, ja kävinkin vielä torstaina aamupäivällä rinteessä. Ja mikä fiilis! Pilvet roikkuivat matalalla, ylhäällä paistoi aurinko ja tyyntynyt tuuli puhalteli leutona.

Lumikenkäilemään ei tällä kertaa ehditty, mikä jäi kieltämättä harmittamaan. Vaikkapa puolipäiväretki Kukas-tunturin upeisiin maisemiin eväiden kera olisi ollut mahtava juttu. Ehkä sitten ensi kerralla! Onneksi sain lajilaskuriin edes sen yhden lisäyksen, eli laskettelun.

Yhteenvetona hiihtoloman sporttailut alla.

  • Sunnuntai: hiihto 2 h 
  • Maanantai: hiihto 2 h + hiihto 1,5 tuntia
  • Tiistai: laskettelu 2 h
  • Keskiviikko hiihto 2,5 h + kävely 1 h
  • Torstai: laskettelu 2 h

Näistä hommista ei pääse lomallakaan.

 

 

 

Kommentit

S.g
Sara G

Oi teille sattu kyllä hyvät lomakelit. Monesti viikko 8 voi vielä olla tosi kylmä. :) Ja toivottavasti mieli lepäs ja olo oli rentoutunut reissun jälkeen. :)

Tuo sinun lajilaskuri on kyllä ihan huippu idea. Innostaa varmasti liikkumaan kun on jokin tavoite.

Aasara
Kunnon Mamma

Näin kuulinkin, että usein on vielä kovat pakkaset tähän aikaan vuodesta. Isäni kertoi että heidän edellisellä reissullaan samaan aikaan oli ollut rapeat 30 pakkasastetta. Sitäkin tyytyväisempi olen näihin meille sattuneisiin leutoihin keleihin! Jotenkin täältä etelän onnettomasta talvesta lähtiessä ei edes tullut mieleen että siellä voisi olla kamalan kylmä... :D

Oon itsekin aika innoissani tästä lajihaasteesta! Antaa ihan eri tavalla puhtia ja intoa urheiluun. Saa nähdä joutuuko loppuvuodesta stressaamaan kun lajit ei meinaa riittää. ;)

Viktoria (Ei varmistettu) http://oikeushyvaanoloon.blogspot.fi/

Todella ihanan näköistä. Pakko päästä joskus käymään.

Aasara
Kunnon Mamma

Voin kyllä lämpimästi suositella Yllästä, jos joskus tilaisuus tarjoutuu lähteä Lappiin. Erityisesti tuo Äkäslompolon puoli jossa olimme on aivan ihana ja idyllinen. Mielestäni jollain tavalla vähemmän kaupallinen kuin esim. Levi, tietty koko ajan kehittyy siihen suuntaan. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.