Hyvän olon ÅÄÖ

Kunnon Mamma

Käydäänpä kiireen vilkkaa loppuun ne hyvän olon aakkoset, kun kerran leikkiin lähdin!

O - Ojentajat. Entinen heikko kohtani, nykyinen vahvuuteni! Ojentajapunnerruksia menee nykyisin aika monta enemmän kuin ennen. Kiitos kuulunee jo reilun vuoden jatkuneelle lapsen päivittäiselle kanniskelulle - hyötyliikunnastakin todella voi saada tuloksia.

P - Punttis. Tykkään salitreenissä erityisesti kahdesta asiasta: matala kynnys lähteä treenaamaan (ei aikatauluja) ja nopea kehittyminen. 

Q - Qwerty. Siis niin kuin qwerty-näppäimistö, siis tämän blogin kirjoittaminen. Blogin pitäminen urheilu- ja hyvinvointiteemalla pitää väkisinkin ajatukset näissä ympyröissä. Omia terveysvalintoja tulee pohdittua siis päivittäin jollain tavalla, ja se on ihan loistava juttu!

R - Ruoka. Rakastan ruokaa! Matkoilla on aina parasta ravintoloissa syöminen ja visiitit paikallisiin ruokakauppoihin. Onnekseni omastakin keittiöstä löytyy huippuhyvä kokki, nimittäin mieheni. Parhaimmillaan ruoka on tietysti hyvää ja terveellistä, mutta usein riittää, että edes ensimmäinen kriteeri täyttyy. ;)

S - Smoothiet. Tästäkin blogista on ehkä käynyt ilmi, että olen hulluna erilaisiin smoothieihin. Saatan surauttaa sellaisen vaikka joka päivä, vain itselleni tai kyläilijöille tarjottavaksi. Välillä vihreistä, välillä marjoista tai hedelmistä - pakkanen ja kaapit pursuilevat smoothieaineksia, niihin kun voi heittää melkein mitä vaan.

T - Tennis. Jos aloittaa ensimmäisen palloilulajin vasta aikuisiällä, saa huomata, että pallosilmä on opeteltava ominaisuus. Otin tennismailan käteen ensimmäistä kertaa ikinä vasta joitakin vuosia sitten mieheni innostamana. Homma on muuten todella paljon vaikeampaa kuin miltä se näyttää (hauskalta! ja helpolta!). Kaikki piti opetella alusta asti, siis ihan kaikki - esimerkiksi se, että jos aikoo osua palloon, on katse pidettävä pallossa ihan koko ajan. Kyllä. Nykyisin, muutamaa kurssia ja lukuisia kentällä vietettyjä tunteja myöhemmin pystyn edes auttavasti pallottelemaan, ja pidän sitä suurena saavutuksena.

U - Urheilu. Urheilu on kuulunut tiiviisti elämääni koko aikuisikäni ajan (ja sitä ennenkin teinivuosina on-off), enkä voisi kuvitella elämää, jossa en pääsisi lainkaan liikkumaan. Urheilusta seuraa usein hyvä kierre - kun käyn ahkerasti treenaamassa, jaksan paremmin keskittyä myös muihin hyvän olon alueisiin elämässäni, siis esimerkiksi syömään terveellisesti. Kun en ehdi käydä urheilemassa, myös muut osa-alueet helposti repsahtavat.

V - Vaihtelu. Olen perinteisesti ollut vähän laiska ylläpitämään vaihtelua sporttailuissani. Jumitan helposti - välillä on salikausi, sitten juoksukausi, sitten joogakausi, fiiliksestä riippuen. Ja sitten taas alusta. Tänä vuonna tehdäänkin vähän eri tavalla! Helmikuussa haastoin itseni kokeilemaan vähintään 25 eri lajia vuoden aikana. 12 kasassa, 13 jäljellä...

W - Water, siis vesi. Olen sellainen janoinen tyyppi - nytkin alkoi kurkkua kuivata, kun vesi tuli mieleen! Pyrin juomaan päivässä ainakin 2-3 litraa vettä tasaisesti päivän aikana. Jos en juo, illalla olen päänsärkyinen ja todella janoinen.

X - Xycling eli spinning eli sisäpyöräily - tämä eksoottinen x-termi on nykyisen treenipaikkani SATS-Elixian sanastoa. Spinning menee mulla vähän samaan kategoriaan kuin juoksu tai bodypump, siis niihin ikuisuuslajeihin. Ensimmäiset spinning-kokemukseni ovat Kuopiosta noin vuonna 2000, ja silloin meininki oli aika villi! Välillä poljettiin satulan takana roikkuen, joillakin tunneilla satula ruuvattiin kokonaan irti ja poljettiin koko tunti seisten. Nykyisillä, todella tekniikkapainotteisilla spinning-tunneilla ei tällaista menoa voisi kuvitellakaan! 

Y - Yöunet. Olen todella huono nukkumaan päiväunia. Usein en nukahda ollenkaan, vaikka kuinka yrittäisin ja väsyttäisikin, tai jos nukahdan, nukun liian pitkään ja sikeästi ja herään päänsärkyisenä ja pöllämystyneenä. Haluaisin nukkua riittävästi öisin, mikä ei pienen lapsen kanssa ole aina mahdollista. Pää sumussa siis mennään välillä. Onneksi tilanne on jo nykyisin paljon parempi kuin vauvavuoden aikana..

Z - Zen, rentoutuminen. Tapanani on tehdä pieniä rentoutumisharjoituksia aina silloin tällöin. Yleensä ne eivät ole syvää hengittelyä ja lihasten tietoista rentouttamista kummempia, mutta toimivat yllättävän hyvin! Ihaninta on joogan jälkeinen loppurentoutus, siihen voisin vaikka nukahtaa. Toimii myös nukkumaan mennessä, jos tuntuu että unta pitää houkutella.

Å - Åland. Jo vuosia olemme mieheni kanssa puhuneet, että mennään joku kesä Ahvenanmaalle pyöräilemään. Vielä ei olla päästy, mutta toivo elää! Se on kuulemma ihanaa.

Ä - Äitiys. Oma lapsi on tietysti maailman mahtavin mukelo. Miten se voikin olla niin hauska? Ja niin fiksu? Ja vaan niin ihana?

Ö - Öljy. Ulkoisesti: erityisesti talvisin korppunahkani kaipaa päivittäistä voitelua. Sisäisesti: yritän muistaa kiinnittää huomiota hyvien rasvahappojen saantiin. Lorauttelen salaatteihin oliiviöljyä, surautan smoothieen avokadoa tai nappaan välipalaksi kourallisen pähkinöitä.

Huh! Nämä aakkoset olivatkin isompi puristus kuin etukäteen aavistin. Siinä ne nyt kuitenkin ovat - ja ihan kaikki kirjaimet tuli käytettyä, jes! Ollakin, että muutamassa oli pakko poiketa pikkuisen oman äidinkielen ulkopuolelle...

Kuvituksena tällä kertaa tämän päivän tunnelmia - hempeitä tulppaaneja ja mansikkasmoothiet. Ihan muuten vaan, ja myös siksi, että niistäkin tuli mulle hyvä olo. :)

Kommentit

Uutta kohti

Noin, nyt on hyvän olon aakkosia rustailtu myös omaan blogiin. Kiitti aakkosistasi ja vinkistä.

Aasara
Kunnon Mamma

Jes, kiva että säkin teit tän! :)

Suvi K.
Sisunainen

Oon ollut kerran (joskus yläasteikäisenä?) pyöräretkellä Ahvenanmaalla ja oli kyllä kivaa! Parasta oli yhteyslautan pyttipannut ja mokkapalat 30 kilsan polkemisen jälkeen. :D

Aasara
Kunnon Mamma

No niin, aina vaan enemmän syitä toteuttaa vihdoin se pyöräretki! :D

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.