Juoksuviikko 7: motivaatiovajetta ja tarkentuvia tavoitteita

Kunnon Mamma

Seitsemäs viikko juoksuohjelmaa oli ensimmäinen viikko, kun minulla oli hienoisia motivaatio-ongelmia lenkille lähdön suhteen. Edeltäneillä viikoilla fiilikset ovat olleet täysin päinvastaiset - jes, taas pääsee juoksemaan! Tällä kertaa oli kuitenkin joka kerta ennen lenkkiä sellainen olo, että ei oikein huvittaisi.

Viikon lenkit olivat:

  1. 30 min kevyt hölkkä + 10 min kohtuuvauhtista juoksua
  2. 20 min kevyt hölkkä + 20 min tempoharjoitus
  3. 50 min kevyt hölkkä
  4. (vapaaehtoinen harjoitus, jota en tälläkään  viikolla saanut mahdutettua kalenteriin) 1 min kohtuuvauhtista juoksua + 1 min kävely, yhteensä 30 min 

Kuinka ollakaan, plääh-fiilis lenkille lähdön suhteen siis ajoittui juuri siihen viikkoon, kun muutamaan lenkkiin tuli vähän pidempi kovemman juoksun osuus ja tiesin, etten saa koko lenkkiä hölkötellä mukavuusalueellani. Varsinkin viikon keskimmäiselle lenkille, jolla oli luvassa 20 minuutin "tempoharjoitus" (eli juoksua niin vauhdikkaasti kuin mahdollista 20 minuutin ajan), lähteminen tuntui aika ylivoimaiselta.

Onneksi olen jo sen verran syvällä tässä puolimaratonharjoittelun suossa, ettei tulisi mieleenkään skipata lenkkiä vain siksi että ei huvita. Rutiineissa (ja julkisesti asetetuissa tavoitteissa ;)) on todella voimaa!

Tavoitteista puheen ollen, juttelin PT:ni kanssa, että koska Midnight Run ja puolimaraton ovat vain kahden viikon päässä toisistaan, olisi järkevää valita jompi kumpi ykköstavoitteeksi ja keskittyä harjoittelussa siihen. Päädyin valkkaamaan päätavoitteekseni Midnight Runin juoksemisen omaan ennätysaikaani, eli 10 kilometriä 55 minuuttiin. 

Näin ollen en aseta itselleni puolimaratonille aikatavoitetta, vaan lähden juoksemaan sen rennolla asenteella: kunhan pääsen maaliin, ja mieluiten koko matkan juosten.

Puolimaratonin suhteen muuttui myös eräs käytännön seikka. Alunperinhän suunnittelin Tukholman puolikasta. Se alkoi kuitenkin edestakaisine lentomatkoineen ja hotelliyöpymisineen tuntua tähän hetkeen vähän turhan vaivalloiselta reissulta. Niinpä tsekkasin, osuisiko samaiselle päivälle muita juoksutapahtumia hiukan lähempänä - ja kävi niin, että hölköttelenkin sitten reippaiden ruotsalaisten sijaan pontevien pirkanmaalaisten rinnalla ja ihailen kuninkaanlinnan ja Tukholman vanhan kaupungin katujen asemasta Tammerkoskea ja Näsinneulaa Tampereen puolimaratonilla 12.9.!

Saa tulla kannustamaan! ;)

Aiemmat postaukset juoksuohjelmasta: viikko 1 / viikko 2 / viikko 3 / viikko 4 & 5 / viikko 6

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.