Käyn ahon laitaa... eli viikonlopun juoksut

Kunnon Mamma

Viikonloppuna pääsinkin lenkkeilemään keväisiin maalaismaisemiin! Olimme siis mökillä pihatalkoissa, tosin minun osuuteni painottui enemmän innokkaan pikku apulaisen vahtimiseen muiden huhkiessa hommissa. Katselin puuhia vähän kateellisena - painavien rojujen roudaaminen roskalavalle olisi ollut mitä parhainta hyötyliikuntaa! Onneksi onnistuin kuitenkin livistämään edes lenkille sekä lauantaina että sunnuntaina, olihan paikalla neljä aikuista tuota yhtä naperoa kohden.

Lauantai-iltana kävin vetäisemässä vähän vauhdikkaamman lenkin ja aloitin tämän kevään osalta myös vauhtikestävyysharjoittelun tekemällä lenkin keskivaiheilla lyhyitä spurtteja: 8 x 80 metriä maksiminopeudella, välit kävellen palautellen. Peruskestävyys on tietenkin juoksukunnon a ja o, mutta jos ja kun mielin päästä pinkomaan vähän sukkelammin, on pakko totuttaa kroppaa myös vauhdikkaampaan menoon. Intervalliharjoittelu on siihen oiva kaveri. Tällaisten superlyhyiden spurttien vetäminen oli muuten aika hauskaa! Sai pinkoa niin kovaa kuin kintuista lähti, ja muutamat ensimmäiset eivät tuntuneet melkein missään - ne loput kyllä sitten sitäkin enemmän...

Aurinkoinen iltalenkki sai juoksukärpäsen puraisemaan niin, että halusin päästä uudelleen lenkille heti seuraavana aamuna, vaikka sää olikin muuttunut radikaalisti hyytävän viileäksi ja tihkusateiseksi. Jalat olivat edellisillan huolellisesta venyttelystä huolimatta vielä jäykän tuntuiset, joten tyydyin suosiolla lyhyempään lenkkiin ja hitaampaan jolkotteluun. Kevyt hölkkäily taisikin edesauttaa edellisestä suorituksesta palautumista, nimittäin tänään jalat ovat olleet jo oikein vetreät.

Lenkkien myötä sain myös sen uuden juoksutakin oikein tuplatestiin. Tosin kyseessä on enemmänkin paita kuin takki, kovin kylmille tai tuulisille keleille se ei riittäisi. Näissä melko keväisissä säissä se kuitenkin toimi hyvin vaihtelemalla kerrostusta: lauantain lämpimässä illassa alle hihaton paita, sunnuntain viileässä aamussa pitkähihainen aluspaita. Ei tullut kylmä.

Eniten tykkään noista pitkistä hihoista peukaloaukkoineen! Tällaisena pitkänhuiskeana, pitkäkätisenä daamina melkein kaikkien takkien ja paitojen hihat ovat auttamatta vähän lyhyitä - mitä luksusta onkaan vetää tarpeeksi pitkät hihat kunnolla ranteiden päälle, erityisesti lenkin alussa kun on vielä vähän vilpakka. Eikä sekään haitannut, että takissa ei ole taskuja ja päälle sattui myös taskuttomat housut - näppäränä naisena keksi sujauttaa puhelimen hihansuusta sisään. Siinä se pysyi hyvin paikallaan koko lenkin ajan. (Avaimethan solmitaan taskujen puutteessa kiinni kengännauhoihin, jos ette tienneet.)

Kommentit

morning glory
Morning Glory

Mä rakastan sitä fiilistä, kun lenkin jälkeen mieli ja kroppa huutaa, että uudestaan! Mutta nyt mun pitäisi vaan saada itseni sinne ensimmäiselle lenkille raskauden jälkeen.. miten se on niin vaikeeta vaikka tietää miten ihana olo siitä tulee. Tekosyytkin alkaa kohta loppua, kun ilmat lämpenee, maa ei ole enää jäässä ja vauvakin on jo reilu kolme kuukautta..

Aasara
Kunnon Mamma

Mä niin tiedän ton tunteen! :D Miten se lähteminen onkin aina niin vaikeeta. Mua auttaa tauon jälkeen liikkeelle lähtemisessä usein se, että ajattelen, että voin vaikka kävellä jos en jaksa juosta tai että käyn vaan ihan lyhyen lenkin, vaikka vartin. Sitten kun lenkille lähtee niin harvemmin sitä tulee heti käännyttyä kotiin - ja seuraavalla kerralla lähtökynnys onkin jo matalampi.

 

kirsikkainen

Maalla lenkkeily tuo mulla ihan uuden säväyksen juoksuun. En malta oottaa, että päästään ekaa kertaa mökkeileen!

Tosi kiva tuo takki! Mies just kritisoi mun urheiluvaatemäärää, mutta uusi juoksutakkihan olis kyllä vielä ehdoton ;)

Sulle on haaste blogissani.

Aasara
Kunnon Mamma

Sano muuta, maalla on ihanaa! Ja ylipäätään kiva, kun lenkkimaisemat välillä vähän vaihtuu. 

Kiva että tykkäät takista! Ja siis treenivaatteitahan ei koskaan ole liikaa... :D

Ja hei, kiitos paljon haasteesta! Täytyypä ottaa työn alle.

kirsikkainen

Ei voi olla liikaa ja kun teenivaatteet on vuosi vuodelta vaan aina herkullisemman värisiä niin pitäähän ne saada myös matchaamaan keskenään :)

Aasara
Kunnon Mamma

Just niin! :) Treenivaatteet on nykyisin jo vähän liian ihania, niiden shoppailuun tulee himo!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.