l o m a l l a

Kunnon Mamma

Kroatian-matkamme ei olisi voinut tulla parempaan aikaan. Vaikka olin yrittänyt suhtautua viileisiin ja sateisiin kesäkeleihin pitkäpinnaisesti, huumorilla ja säällehän ei mitään voi -asenteella, tuli mitta täyteen toissa viikon perjantaina kun jälleen kerran vedin tytölle niskaan takkia, kumppareita, kurahousuja ja pipoa ennen puistoon lähtöä. Siis kesäkuun 26. päivänä! 

Onneksi, onneksi lentomme Pulaan oli buukattu heti seuraavalle päivälle. Siellä sitä lämpöä ja aurinkoa sitten piisasikin.

Reissuremmimme eli me yhdeksän aikuista ja kolme pikkuista matkaajaa saavuimme Pulan läheltä vuokraamallemme talolle myöhään lauantai-iltana. Väsyneitä matkalaisia ilahdutti, että vuokramajoitus osoittautui juuri niin kivaksi kuin kuvien perusteella olimme toivoneet. Avaraa, siistiä, iso takapiha ja oma hulppea uima-allas, mitä muuta voi toivoa? Ehkä laadukasta lihakauppaa naapuriin grillimestarien iloksi - ja kas, sellainenkin löytyi.

Asetuimme pikaisesti taloksi ja kellistimme väsyneimmät eli nuorimmat matkalaiset unille. Istahdimme porukalla takapihan sohvaryhmälle ihmettelemään Kroatian lämmintä, pimeää yötä ja kilistimme laseja alkaneelle lomalle.

Suosittelen muuten todella, todella lämpimästi talon vuokraamista, jos matkustaa yhtään isommalla porukalla (vaikka vain toisen pariskunnan tai perheen kanssa, kuten me viime syksynä Espanjassa). Meille tämä oli neljäs matkamme suunnilleen samalla porukalla - tällä kertaa uutena lisäyksenä lapset! - ja jo aiemmilla reissuilla olemme todenneet yhteismajoituksen kaikista toimivimmaksi vaihtoehdoksi:

Talon yhteisissä tiloissa ja pihalla on helppo nauttia yhteisestä ajasta muun joukkueen kanssa ilman säätöä ja aikataulutuksia. Kukin voi tulla ja mennä oman mielensä mukaan, viettää aikaa muiden kanssa tai halutessaan vetäytyä hetkeksi omiin oloihinsa. 

Lasten kanssa matkustaessa talon ja pihan avarat tilat hotellihuoneeseen verrattuna ovat ihan loistava juttu. Temmellystilaa riittää enemmän kuin se muutama neliömetri.

Lisäksi talon vuokraaminen, erityisesti jos porukkaa on paljon, on yleensä aina merkittävästi edullisempaa kuin sama määrä öitä hotellissa. Hyviksi havaittuja talonvuokraussivustoja ovat meidän kokemuksiemme mukaan ainakin Home Away ja Inter Home.

Lomapäivät kuluivat meidän lapsiperheiden osalta pitkälti talolla, me kun olimme jonkin verran kiinni lasten ruokailu- ja päiväunirytmeissä ja lapsilla riitti talolla hauskaa puuhaa. Toki kävimme tutustumassa läheiseen kylään ja Pulan kaupunkiin, sekä muutaman kerran syömässä ulkona. Ainakin omasta mielestäni kuitenkin loman parasta antia oli ihan vaan oleilla ystävien ja lasten kanssa aurinkoisella takapihalla. 

Päivät täyttyivätkin uima-allaselämästä, vaihdellen vesileikeissä lasten kanssa ja päiväuniaikaan aikuisten omasta vapaa-ajasta kirja toisessa ja kylmä juoma toisessa kädessä. Laitoimme porukalla ruokaa: risottoa, ribsejä, grilliherkkuja, salaatteja, yhtenä päivänä paistoimme jopa lettuja. Rentoilimme ja nautiskelimme lämmöstä. 

En ehtinyt urheilla ihan niin paljon kuin olin suunnitellut, sillä pääsin lenkille vain kaksi kertaa (tavoitehan oli se neljä). Päivät olivat todella kuumia, joten lenkkimahdollisuus oli lähinnä iltaisin - ja suoraan sanottuna useimpina iltoina, lasten mentyä nukkumaan, oli paljon houkuttelevampaa ottaa lasi viiniä ja istahtaa ulkosalle ystävien kanssa nauttimaan hämärtyvästä kesäillasta.

Ihan veteläksi lomaolemus ei kuitenkaan päässyt, sillä niiden kahden lenkin lisäksi jaksoimme päivien kuumuudessakin hiukan joogailla. Ja tulipa matkalta napattua lajilaskuriinkin pari uutta lajia! Siitä lisää myöhemmin. :)

 

Kommentit

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Miten ihanan kauniita ja tunnelmallisia kuvia! Oih, ollapa jossain etelänlomalla nyt... Meilläkin oli muuten Espanjan lomallamme asunto vuokrattu Inter Homen kautta, oli oikein sopiva vaihtoehto lapsen ja isovanhempien kanssa matkustellessa. :)

(Jäi kommentoimatta edelliseen postaukseesi, mutta mekin on tykätty paljon Haltialan kotieläinpihasta. Viime kesänä käytiin siellä useamman kerran pyörällä (meiltä alle 10 km), ja tänäkin kesänä on ehditty jo siellä kahvitella. Pienille lapsille riittää niin yksinkertaiset ilot :) )

Aasara
Kunnon Mamma

Kiitos! :)

Ja se on niin totta, pienelle ei todellakaan tarvitse kehitellä mitään ihmeellistä. Täällä mökilläkin ollessa ihan parasta on vaan pyöriä tuossa pihalla ja keräillä kukkia (ja kiviä...). Päivästä toiseen. :D Ei tarttis edes minnekään kotieläintiloille lähteä, mutta meille aikuisille on kiva saada vähän vaihtelua! ;)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.