Lattemamman pahe

Kunnon Mamma

...on tietysti se caffè latte.

Maaliskuun herkkupaasto on sujunut tähän mennessä yllättävän kivuttomasti (edes anoppilassa en joutunut väistelemään Pyynikin näkötornin käsittämättömän herkullisia munkkeja). Yksi juttu on kuitenkin ovelasti lipsahtanut ohi herkkulakon: mulle on tässä äitiysvapaan kuluessa muodostunut pahemman luokan addiktio kahvila-latteihin. Sen lisäksi, että niihin saa syydettyä törkeät määrät rahaa (meidän lähi-Fazerin latte maksaa muistaakseni 4,70e), ovat mokomat myös aikamoisen tuhtia evästä. Yhdessä kupposessa voi olla helposti parisataa kaloria, joten ihan joka päivä ei lattea sopisi siemailla...

Mutta ai että on ihanaa aurinkoisena iltapäivänä napata kahvi mukaan ja kärrytellä lapsen kanssa merenrantaan leikkipuistoon. Maanantaina aurinko sitten paistoi kuin paistoikin myös täällä meillä päin (vaikka siltä ei vielä aamupäivällä näyttänyt) ja oli todella kevään ensimmäinen lämmin päivä! Puistoon paistoi niin kuumasti, että talvivaatteet olivat yhtäkkiä aivan liikaa. Varjot olivat vielä pitkiä, mutta ilmassa oli jo ihan selvästi lupaus kesästä.

Aurinkoisen sään innoittamina tehtiin myös tytön kanssa henkilökohtainen puistoiluennätys viihtymällä leikkipaikalla melkein tunnin verran. Tyttö pääsi puistofiilikseen jotenkin ihan eri tavalla kuin aiemmin, ehkä syynä oli sula maa ja harjaantuneet kävelytaidot myös epätasaisella alustalla. Minä puolestani sain nauttia auringosta - ja siitä kahvista. Hoitovapaalla on aika ihanaa.

Pitäisi itsekin tehdä aina pari punnerrusta puistokeikoilla...

Kommentit

Irkkuliini

Oi, kuinka ihanan keväisen näköistä!

Tulee itsekin välillä kauhisteltua erikoiskahvien hintoja, mutta on ne vaan niin hyviä. Ja just se fiilis, kun saa rauhassa nauttia aamusta ja hyvästä kahvista. Ja eipä tuo nyt mielestäni mikään kovin paha pahe ole. ;) Rahankin voi laittaa paljon turhempaan ja huomaamatta...

Minä puolestani olen aivan rakastunut meidän Nespresso-laitteeseen (ajattelin postatakin aiheesta joku päivä...). Teen sillä lähes joka aamu "lattea". Käytän kevytmaitoa ja sitten vaihdellen ihania espresso/lungo vahvuuksia. Koukussa ollaan siis täälläkin! 

Aurinkoa aurinkoa!

Aasara
Kunnon Mamma

Ooh, kapselikahvit on niin ihania! Juuri viikonloppuna suristelin niitä anoppilassa, varsinkin ne erikoismaut on aivan huippuja. Onneksi meillä ei ole kotona sellaista, menisi varmaan kymmenen kuppia päivässä. ;)

Ja todellakin, niin ihanan keväistä ja aurinkoista! Miten sää voikin vaikuttaa mielialaan niin paljon. :)

S.g
Sara G

Ei minusta lattea voi laskea herkuksi, sehän on elinehto!! :D mutta aivan järkyttävän hintainen latte. Onko edes iso? Täällä kaupungin parhaimmasta lattesta saa maksaa jotain 3,5euroa. Mutta ei ehkä ihan verrattavissa puolen miljoonan ihmisen kaupunkia alle 100 000 pikkucityyn! ;) 

Aasara
Kunnon Mamma

No älä muuta sano! On se kyllä iso ja HYVÄ, mun mielestä kaupungin paras. :)

Mökkinaapuri (Ei varmistettu)

Minulla on aina kahvia (ja spotify;-) mukana kun ulkoilen muksujen kanssa! Sain äitienpäivälahjaksi hyvän termarimukin, niin ei tarvitse edes vararikkoon mennä paheen vuoksi. :-)

Aasara
Kunnon Mamma

Heippa mökkinaapuri! :) Munkin kannattaisi napata kaapista KeepCup käyttöön ja ottaa kaffet mukaan, niin säästyisi roposet. Se on vaan tuntunut vaativan liikaa suunnitelmallisuutta niin en ole saanut aietta realisoitua - ehkäpä nyt terhennyn tässä suhteessa! 

Mökkinaapuri (Ei varmistettu)

Toisaalta: as a mom, you have deserved your caffe latte :-)

Mökkinaapuri (Ei varmistettu)

Toisaalta: as a mom, you have deserved your caffe latte :-)

Mökkinaapuri (Ei varmistettu)

Toisaalta: as a mom, you have deserved your caffe latte :-)

Mökkinaapuri (Ei varmistettu)

Toisaalta: as a mom, you have deserved your caffe latte :-)

Aasara
Kunnon Mamma

Tätä logiikkaa ei parane kiistää!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.