(Melkein) raaka-Snickersit - koukuttava perjantaiherkku

Kunnon Mamma

Olen viimeisen kuukauden ajan pysytellyt visusti erossa ylimääräisistä sokerisista herkuista (muutamaa poikkeusta lukuunottamatta...). Viime sunnuntaina vietetylle tyttöjen brunssille minua pyydettiin tuomaan jotain makeaa, joten päätin kokeilla jotain vähän terveellisempää herkkua. Nopean googlailun lopputuloksena päädyin ihanalta kuulostaviin raaka-"Snickerseihin", joita hehkutettiin useammassakin paikassa.

En todellakaan ole mikään mestarikokki, joten halusin mahdollisimman yksinkertaisen reseptin. Reseptin helppoudesta huolimatta olin vähän epävarma lopputuloksesta ja brunssilla ennakkomarkkinointini näille oli ehkä maailman surkeinta: nää nyt on vaan tämmösiä, ei varmaan sitä mitä piti, aika pieni annoskin tästä tuli... Mutta hyviä ne sitten lopulta olivat - makean taatelin, raakasuklaan ja paahdetun maapähkinän yhdistelmä on todella herkullinen ja muistuttaa kyllä sokerista esikuvaansa, vaikkei tietenkään ihan samalta maistukaan. 

Tuosta brunssista alkaen mun on tehnyt näitä mieli melkein joka päivä! Alkavan viikonlopun kunniaksi ajattelinkin tehdä uuden satsin tänään, ja tässä ohje teillekin:

Raaka-Snickersit

Pienet herkkupalat neljälle

  • 8 Medjoul-taatelia
  • vajaa 1 dl maapähkinöitä
  • 3 rkl raakakaakaojauhetta
  • 3 rkl kookosöljyä
  • 2 rkl hunajaa
  • (sormisuolaa)
  • (maapähkinävoita)

Valmista pohja sekoittamalla taatelit sauvasekoittimella tai blenderissä tasaiseksi massaksi. Halutessasi sekoita joukkoon myös 1 rkl maapähkinävoita.  Painele massa lautasen pohjalle noin puolen sentin kerrokseksi. Voit paahtaa maapähkinät pannulla ilman öljyä, niihin tulee silloin enemmän makua - tosin tällöin lopputuote ei enää ole täysin "raaka". Rouhi maapähkinät isoksi rouheeksi ja ripottele taatelipohjan päälle, halutessasi ripottele myös hiukan sormisuolaa. Valmista raakasuklaakuorrute sekoittamalla keskenään kookosöljy (juoksevana), hunaja ja kaakaojauhe. Valuta pähkinärouheen päälle. Laita pakkaseen vähintään 30 minuutiksi ja leikkaa sen jälkeen annospaloiksi. Nauti ennen kuin sulavat.

Makoisaa viikonloppua! :)

 

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.