Midnight Run: Kuinkas sitten kävikään?

Kunnon Mamma

Ai ai, Midnight Run! Olen edelleen aivan fiiliksissä eilen illalla täysikuun loisteessa juostusta kympistä. Mikä tapahtuma, mikä tunnelma!

Lähdin kisaan jännittyinein mielin - ehkä muistatte, että olin asettanut aikatavoitteen itselleni melkoisen korkealle eli 55 minuuttiin ja jossain mielenhäiriössä ilmoittautunut kovatasoiseen lähtöryhmään 3A (50-55 minuuttia). Kuinkas sitten kävikään...?

Ajanottosiru sen kertoi (ja oma Sportstrackerini oli harvinaisen yksimielinen): 1:00:30.

En päässyt tavoitteeseen, en päässyt edes alle tuntiin (jonka olin salaisesti mielessäni asettanut realistisemmaksi tavoitteeksi). Mutta tiedättekö: olen tyytyväinen! Juoksu nimittäin kulki todella hyvin. Siis ihan älyttömän hyvin. Askel ei painanut, kilometri toisensa jälkeen taittui kevyesti: ai tässä tulee kolmonen, kas tuossa on jo nelonen, tuolla näkyykin jo kutonen... Hengitys kulki, olo oli ryhdikäs ja askel lennokas. Jaksoin nauttia reitin varrella olleista esityksistä (sambaajat upeissa puvuissaan olivat suosikkini!), heittää yläfemmat ihanan innokkaiden nuorten kannustajien kanssa, ihailla naamiaispuvuissa juosseita (sirkusasuihin pukeutunut, taaperoikäistä lastaan rattaissa työntänyt pariskunta ohitti minut kahdesti). 

Juoksu kulki niin hyvin, että vielä maaliin tullessa oli paukkuja jäljellä - miksi en sitten juossut kovempaa? Tiedättekö, en uskaltanut. Sen sairastamani inhottavan flunssan jälkeen juoksemani lenkit olivat kerta toisensa jälkeen niin kamalia, että melkein joka kerta juostessa otti päähän ja jouduin välillä kävelemään, kun ei vaan kulkenut. Siksi jännitin eilen ihan hirmuisesti, että juoksen liian kovaa ja hyydyn ihan liian aikaisin. Keskityin täysillä siihen, että hengitys kulkee hyvin, ja ajattelin, että puolenvälin jälkeen alan kiristämään tahtia. Lopulta kävi kuitenkin niin, että vasta viimeisellä kilometrillä oli niin varma maaliinpääsystäni, että uskalsin laittaa kunnolla paukkuja peliin - ja se oli vähän liian myöhään. 

Voisi siis sanoa, että pää teki tepposet - kroppa olisi jaksanut, mutta tällä kertaa uskallus ei riittänyt enempään. Maalissa oli kuitenkin voittajafiilis, ja niin on edelleen!

Suosittelen todella, todella lämpimästi Midnight Runia juoksutapahtumana. Elokuinen ilta antoi mahtavat puitteet tapahtumalle, järjestelyt toimivat erittäin hyvin ja tunnelma oli mieletön. Pimeys oli laskeutunut juuri, kun lähtöryhmämme pääsi matkaan, joten reittiä reunustavat hienot valot, ulkotulet, juuri satamasta lähtenyt Viikkarin laiva täysissä valoissaan ja upea, jättimäinen täysikuu meren yllä pääsivät täysiin oikeuksiinsa. 

Ensi viikolla olisi varmasti syytä heittää muutama hiukan pidempi lenkki, sillä se toinen syksyn juoksutapahtumani eli Tampereen puolimaraton on jo aivan nurkan takana. Toivotaan, että siellä on vähintään yhtä mahtava tunnelma!

PS. Tuo pirteä juoksukaverini kiskoi ihan tajuttoman ajan - 53 minuuttia. En voi kuin ihailla!

Kommentit

Pax
Liikehdintää

Hienoa! Onnittelut. :)

Aasara
Kunnon Mamma

Kiitos paljon! :)

Suvinen
This is our story

Jee, hyvä sinä! :)

Parasta koko hommassa oli tuo fiilis. Upeeta! Mitä sitä pienemmällä minuuttimäärällä tekisi, jos juoksu olisi ollut hirveetä? :) Hyvä fiilis ennen kaikkea!

 

Aasara
Kunnon Mamma

Jee, kiitos! Olen samoilla linjoilla - hyvä fiilis on tärkeintä! :)

Karoliina/Candyontherun (Ei varmistettu) http://www.candyontherun.blogspot.fi

Onnittelut hienosta juoksusta!! Kiva kuulla, että oli hauskaa ja juoksu kulki! Se, että jäi tankkiin bensaa lupaa vaan hyvää puolikkaan kannalta! :) Paljon kivempi lähteä sinne, kun kymppi ei aiheuttanut ongelmia! Midnight Run on kyllä ihan huippu tapahtuma, toivottavasti pääsen itsekin mukaan taas ensi vuonna! Ja paljon tsemppiä Tampereelle valmistautumiseen! Itse tosiaan tykkäsin sekä reitistä että tapahtumasta tosi paljon viime vuonna, joten toivottavasti sullakin tulee siitä kiva kokemus!

Aasara
Kunnon Mamma

Kiitos! Ja ihan totta, nyt kun uskaltaudun jo ajattelemaan sitä puolikasta (tähän asti ajatukset olivat pyörineet vain tuossa kympissä) niin toden totta ihan hyvä etten 10 kilsan jälkeen ollut aivan finaalissa. 

Mä olin tosi positiivisesti yllättynyt Midnight Runista, aion ehdottomasti osallistua jatkossakin - ehkä siis nähdään siellä ensi vuonna!

Odotukset on nyt korkealla Tampereen suhteen - onneksi kaupunki on lähtökohtaisesti ihana ja tamperelaiset leppoisia, joten hyvä tunnelma sielläkin varmasti on!

morning glory
Morning Glory

Jes mahtava asenne ja hyvä aika! Ja juoksustasi jäi varmasti parempi fiilis, mitä sen jälkeen jos olisit juossut matkan kovempaa hampaat irvessä. Mä juoksin Midnight Runin muutama vuosi sitten, ja uskon jaksaneeni juosta tuon 10 km juurikin sen takia, että ympärillä oli ihan mieletön fiilis ja joka puolella oli tapahtumia ja kannustajia. Juoksu kulki nihkeästi, mutta se unohtui :)

 

Aasara
Kunnon Mamma

Kiitos! :) Ihan totta, mulla jäi tuosta niin hyvä maku suuhun vaikka en tavoiteaikaan yltänytkään, ja se johtui juuri siitä että koko ajan oli hyvä olla - vielä ihan maaliviivallakin. Tuo tapahtuman fiilis oli tosiaan uskomaton ja kannustajat ihania, olin tosi ilahtunut että ihan tuntemattomat jaksoi tsempata ja hurrata kaikille osallistujille katujen varrella. Se todella auttoi eteenpäin!

Mirvan Menomatkat (Ei varmistettu) https://mirvanmenomatkat.wordpress.com

Hei. Minusta blogisi ansaitsee Liebster Awardin! Sinut on siis haastettu! https://mirvanmenomatkat.wordpress.com/2015/08/30/blogimatkalla-mika-ihm...

Aasara
Kunnon Mamma

Hei, kiitos! Pannaanpa postaus muhimaan. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.