Muutto

Kunnon Mamma

Viime viikon perjantaina muutimme uuteen kotiin. Pakko myöntää: en muistanut, miten karseaa puuhaa se onkaan.

Itse asiassa etukäteen jopa vähän romantisoin ajatusta. Pääsen käymään läpi kaikki tavarat, karsimaan turhat pois ja viemään uuteen kotiin vain huolella valitut, rakkaimmat esineemme, ne, jotka ilahduttavat olemassaolollaan. (Ei, en ole vieläkään lukenut Konmaria.) No, todellisuudessa jaksoin käydä tavaroita läpi huolellisesti ehkä parina ensimmäisenä iltana. Loput, eli suurin osa, pakattiin kiirepaniikissa periaatteella kaikki mukaan, karsitaan myöhemmin.

Siinä missä vanhassa kodissa elettiin päivätolkulla muuttolaatikoiden ja muun keskeneräisyyden keskiössä, uudessa kodissa ongelmia aiheutti suunnilleen kaikki elämää helpottava nykytekniikka. Tiskikone ei toiminut, liesituuletin ei toiminut, netti ei toiminut (kriisi). Uutta pesukonetta odottelemme edelleen, samoin televisiokanavia. Ruokapöydän sentään saimme raahattua sisään muutaman päivän pahvilaatikoilta syömisen jälkeen.

Uudessa kodissa ylipäätään kaikki on aluksi vähän vierasta. Missä olikaan valokatkaisija, miksi täällä ei ole pistorasiaa? Tavarat hakevat paikkaansa vielä pitkään, mutta kaikki muoviset muuttolaatikot sentään on purettu ja palautettu. Ummistan aktiivisesti silmiäni niiltä viideltä pahviselta laatikolta, joiden sisältö ei toiveistani huolimatta ole itsestään kiivennyt ulos laatikosta ja paikoilleen.

Jotain hyvääkin, kuten aina: varsinainen muutto sujui jouhevasti kiitos ripeiden ja reippaiden muuttomiesten, oman äitini joka tuli viihdyttämään tyttöä muutamaksi tunniksi, sekä myöhemmin purkuavuksi tullen anopin. Sunnuntaiaamuna olimme jo niin hyvässä vaiheessa, että ehdimme ottaa pikku breikin suunnataksemme koko perheen voimin rantaan aamukahville ja siitä vielä puistoon nauttimaan ihanasta syyssäästä.

Tämän viikonlopun tavoitteeni on purkaa ne muutamat viimeiset laatikot - jos vaan kahvittelulta ja ulkoilulta ehdin.

Aurinkoista viikonloppua!

Kommentit

Toimitus
Toimitus

Onnea uuteen kotiin! <3

Aasara
Kunnon Mamma

Voi, kiitos! :)

S.g
Sara G

Ihanaa! Onnea uuteen kotiin. :)

Aasara
Kunnon Mamma

Kiitos! :)

Intended Mum

Multa on mennyt ihan ohi, että olitte muuttamassa ylipäänsä! Osoitatko mut oikeaan postaukseen, jos oot jo näistä kirjoittanut - mutta miksi muutitte? Isompaan asuntoon, sijainnin vuoksi, omistusasunto tms.? (Anteeksi uteliaisuuteni... :)).

Ja onnea kovasti uuteen kotiin!! Toivottavasti pian kaikki vempeleetkin toimivat! :)

Aasara
Kunnon Mamma

En ihmettele että olet missannut muuttoaikeemme - taisin mainita kokonaisen yhden kerran joskus viime keväänä, että etsimme uutta kotia, ja sitten toisen kerran viime viikolla, että nyt se muutto olisi sitten edessä. :D

Syy muuttoon oli tarve toiselle makuuhuoneelle. Edellinen kotimme oli kaksio, ja huomasimme jo kauan sitten että tyttö nukkuu yönsä tosi paljon paremmin kun on eri huoneessa kuin minä ja mies. Niinpä etsintään lähti kolmio, ja sellainen tämä nykyinen nyt sitten on. Asumme edelleen Helsingin keskustassa, itse asiassa muutimme ihan lähelle vanhaa kotia (vain parin sadan metrin päähän), jotta ei tulisi säätöä tytön päiväkodin kanssa ja muutenkin arkiympyrät pysyisivät samoina kuin ennen.

Tämä uusi koti ei kuitenkaan tule olemaan "loppusijoituspaikkamme" vaan suunnitelmissa on nyt etsiä rauhassa uutta kotia, jossa olisi enemmän tilaa ja omaa pihaa. Tulevaisuudessa edessä on siis muutto jonnekin ihan uudelle asuinalueelle. Emme halunneet tehdä niin isoa muutosta juuri nyt, kun tyttö on vasta aloittanut päiväkodissa, mutta tarve kahdelle makuuhuoneelle oli niin akuutti että päädyimme tällaiseen väliaikaisratkaisuun.

Tulipa pitkä selostus. :D Ja kiitos! Pesukonetta odottelemme kuin kuuta nousevaa - onneksi se tulee tiistaina!

Intended Mum

Pheeeww - mä jo tunsin piston sydämessä, että oonko noin huonosti seurannut lemppariblogia! ;) Kiitti vastauksesta ja onnea lisähuoneen johdosta! :)

Aasara
Kunnon Mamma

Kiitos, ihanasti sanottu! :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.