Ne helpoimmat banaaniletut

Ladataan...
Kunnon Mamma

Banaaniletut taitavat olla jo melko tuttu juttu muuallakin kuin fitness-piirien ytimessä (johon toki lasken itseni kuuluvaksi, haha!), onhan niitä paisteltu jo hyvän aikaa. Ensimmäisen kerran taisin bongata ohjeen jossain blogissa jo ainakin kolme vuotta sitten.

Viime aikoina lettusia on taas näkynyt muutamissa seuraamissani blogeissa, joten innostuin itsekin tekemään niitä pienen tauon jälkeen. Monissa näkemissäni ohjeissa on käytetty esimerkiksi kauramaitoa tai kaurajauhoja, mutta minä olen aina tehnyt niitä tällä maailman yksinkertaisimmalla reseptillä:

Maidottomat ja jauhottomat banaaniletut, 1-2 annosta

  • 2 munaa
  • 1-2 banaania

Sekoita munat ja pätkitty banaani sauvasekoittimella. Paista voissa (tai muussa rasvassa) pieniä lettuja keskisuurella lämmöllä.

Koska uskallan väittää onnistuneeni lettujen teossa aika hyvin, uskaltaudun myös antamaan muutaman "pro-vinkin":

  1. Sekoita sauvasekoittimella "taikinaan" mukaan myös ilmaa, jotta saat letuista kuohkeita.
  2. Tee pieniä lettuja, niitä on helpompi kääntää (ilman jauhoja taikinaan ei muodostu sitkoa ja se hajoaa helposti).
  3. Letut kannattaa oikeasti paistaa melko miedolla lämmöllä, itse pidin levyä kutosella (asteikko 1-9). Liian kuumalla paistaessa käy helposti niin, että pinta palaa ja sisältä jää raa'aksi.
  4. Kokemukseni mukaan kaasuhellalla on todella, todella vaikeaa tehdä kauniita lettuja. Käytä siis mahdollisuuksien mukaan tasalämpöistä liettä tai varaudu vähän rumempiin (mutta silti maistuviin!) lettuihin. ;)

Päälle voi tietysti laittaa mitä vain, mutta minusta nämä ovat parhaimmillaan marjojen ja hunajan kanssa. Viikonloppuna mökillä kävin poimimassa lettujen kaveriksi puna- ja mustaviinimarjat suoraan pensaasta elokuisen illan jo hämärtyessä. Oli hyvää!

Share

Kommentit

Iksu
Tassuja ja töppösiä

Nää on meidän kolmevuotiaan lemppari-aamupala. Aina kun hän saa valita, toiveena on banaaniletut. Me tuunataan niitä joskus laittamalla sekaan kaurahiutaleita ja/tai mantelilastuja.

Nii ja me paistetaan ne kookosöljyssä. Toimii!

Aasara
Kunnon Mamma

Hei loistava idea, täytyykin kokeilla näitä myös tuolla 1,5-vuotiaalle! Luulisi maistuvan. :) 

Mä oon kans paistellut välillä kookosöljyssä, hyvin onnistuu tosiaan silläkin!

 

emendolin
Jedipäiväkirjat

Itselläni vähän monimutkaisempi resepti tuohon koska en voinut uskoa että tuolla tavalla onnistuu :D mutta vinkkinä jos haluaa vielä täyttävämpää yms. niin Alku - Vadelmakaurapuuro -hiutaleet tuo kivaa rakennetta ja makua ja sauvasekoittimella menee iha jauheeks sinne sekaan :)

Ehkä joku päivä uskallan itsekki koittaa tota pelkistettyä versiota, mutta suosittelen maistamaan noilla (tai vastaavilla hiutaleilla joissa jotain hedelmaa) hiutaleilla :))

Aasara
Kunnon Mamma

Kiitti vinkistä, kuulostaa hyvältä!

Ja tosiaan onnistuu ihan vain kahdellakin ainesosalla - mutta paistamiseen tarvitaan ehkä vähän enemmän kärsivällisyyttä kuin "jauhoiseen" (tai hiutaleiseen) taikinaan. Yksi kaverini muuten vinkkasi heittävänsä mukaan myös raejuustoa!

emendolin
Jedipäiväkirjat

joo, ja mul on joku pakkomielle aina muutella reseptejä tai sit "hifistellä", mut tykkään tolla muuntelulla ja hifistelyllä kokeilla just erilaisia variaatioita :) Tossa on toi mun "hifistely" resepti, jolla koitan päästä jauhottoman pancake-letun makuun et ehkä siitäkin karsiutuu jotain vielä pois yms. Täytyy kyl koittaa joku kerta ihan vaan tota kahden ainesosan versioo.

Miten se paistuu kun pelkästää muna ja banaani?

Toi kardemumma tossa mun reseptissä tekee tosta samantyylisen ku ahvenanmaan pannari, joka on ihan yks lemppari, mut nyt on vähä terveellisempi versio siitä sit :D

7 kpl - alle 10 minuuttia - Helppo
3/4 banaani
1 dl Alku -vadelmakaurapuurohiutaleita
½ tl suolaa
½ tl leivinjauhetta
1 kananmuna + 1 valkuainen
kardemummaa meni ehkä ½-1tl  väliltä jonkin verran
½-1 tl siirappia
ripaus kanelia

 

Kommentoi

Ladataan...