Omena ♡ maapähkinävoi

Kunnon Mamma

Okei, tämänkertainen välipalavinkkini ei ehkä voita palkintoja visuaalisella toteutuksellaan. (Tosin osaavamman ja viitseliäämmän käsissä tästäkin saisi kauniin!) Se loistaa kuitenkin kahdessa kauneutta tärkeämässä kategoriassa: herkullisuudessa ja helppoudessa.

Palasimme viime viikolla pitkältä mökkireissulta myöhään illalla, enkä ehtinyt käydä kaupassa. Aamulla jääkaapin sisältö oli luonnollisesti sen mukainen: viikon mittaisesta laiminlyönnistä hengissä olivat selvinneet kahden sissiraejuustopurkin lisäksi vain vajaa purkillinen maapähkinävoita ja muutama omena.

Nälkä kurni, ja hätämenua vaatimattomista aineksista suunnitellessani ilmestyi Facebook-feediini kuin tilauksesta (fb:n algoritmi ei voi olla näin kehittynyt, eihän...?) tämä Soppa365:stä löytyvä ohje omenamaapähkinäeväisiin. 

Pakkohan sitä oli kokeilla, joskin pienin variaation. Kas näin:

Tarvitset:

  • 1 isohkon (luomu)omenan
  • noin 2 rkl maapähkinävoita, mieluummin crunchya jotta saat mukavasti hampaissa rouskuvaa evästä
  • kookoshiutaleita

Pese omena huolellisesti ja poista siemenkota omenaporalla (helpommin) tai veitsellä. Viipaloi omena.

Levitä kunkin viipaleen toiselle puolelle maapähkinävoita, paitsi ylimmäksi tulevan viipaleen. Levittäminen on helpompaa, jos et säilytä maapähkinävoita jääkaapissa kuten allekirjoittanut tai edes maltat antaa sen pehmentyä hetken aikaa ennen levittämistä.

Ripottele maapähkinävoin päälle kookoshiutaleita. Kokoa omena kasaamalla viipaleet päällekkäin. Nauti vapaalla tyylillä!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.