Parempi puolukkapuuro

Ladataan...
Kunnon Mamma

Ai että, rakastan puolukkaista vispipuuroa. En vaan millään viitsi keitellä sitä itse (äiti, vink vink). Laiskurina tein siis tästä herkusta helpomman version, joka on vielä muutamassa suhteessa rahtusen ylivoimaisempi: ei kattiloiden kolistelua, ja kaura- tai muista täysjyvähiutaleista tehtynä ravintoarvoltaan monin verroin mannasuurimo-vispipuuroa parempaa.

Puolukkainen tuorepuuro

1 (reilu) annos

  • 1,5 dl puolukoita
  • 1 pieni banaani tai 1/2 isosta banaanista
  • pieni kourallinen rouhittuja pähkinöitä
  • 1 rkl chia-siemeniä
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 dl maustamatonta jogurttia

Soseuta puolukat ja banaani pikaisesti sauvasekottimella, ei kuitenkaan ihan tasaiseksi massaksi - sattumia saa jäädä. Sekoita jogurttiin pähkinärouheen, chia-siementen ja kaurahiutaleiden kera, anna tekeytyä jääkaapissa vähintään pari tuntia.

Chia-siemenistä ja rouhituista pähkinöistä tulee mukava suutuntuma, ja banaanin makeus riittää taittamaan puolukan happamuuden. Vielä makeampaa halutessaan voi joukkoon sekoittaa myös hiukan hunajaa. Perinteinen vispipuuro saa jäädä herkkuhetkiin, tämä valmistuu välipalaksi tai aamupalaksi melkein itsestään!

PS. En vain saa tarpeekseni näistä pioneista.

facebook / bloglovin

Share

Kommentit

Eiksjoo
(pikkuseikkoja)

Tää näyttää tosi hyvältä, täytyy ottaa resepti talteen! :)

Aasara
Kunnon Mamma

Kiva kuulla! Tää oli kyllä todella hyvää, pitääpä tehdä itsekin taas piakkoin (varsinkin kun pakkasessa on vieläkin viime vuotisia puolukoita... :)).

Kommentoi

Ladataan...