Pinkomista Pyynikillä ja ravintolavinkki (tai kaksi) Tampereelle

Kunnon Mamma

Tykkään ihan älyttömästi Tampereesta. Ennen kuin tapasin (Tampereelta kotoisin olevan) mieheni, olin käynyt kyseisessä kaupungissa vain muutaman kerran, vähän ohimennen, sen hienoutta ymmärtämättä. Mitä olinkaan menettänyt! Tampereellahan on kaikkea. Kivoja ravintoloita, hauskoja pikku kauppoja, koski keskellä kaupunkia. Kauniita taloja ja asuinalueita, hienoa luontoa. Särkänniemi! Tapahtumia ja menoa, rentoa meininkiä. 

Viime vuosien aikana olen onneksi saanut otettua vahinkoa takaisin. Vierailemme Tampereella säännöllisesti miehen sukua ja ystäviä tapaamassa, viimeksi viime viikonloppuna kun olimme jälleen ihanan anoppini luona kyläilemässä.

Kun Tampereella kerran oltiin, halusin päästä testaamaan useammassakin blogissa hehkutettua uudehkoa Zeytuun-ravintolaa. Lähi-idän makuja tarjoileva pieni ravintola oli kuitenkin helatorstaina lounasaikaan niin täynnä, ettemme mahtuneet sisään. Perjantaina halusin varmistaa sisäänpääsymme, joten varasin meille oikein pöydän lounasajalle - onnistui hyvin samana aamuna. Ja kyllä kannatti! 

Jos pidät tabboulehista, hummuksesta, falafeleista ja muista Lähi-idän ihanuuksista, pidät varmasti Zeytuunista. Meze-annokset ovat täyttäviä mutta raikkaita - juuri passeleita vaikka lounaaksi. Ruokajuomaksi hörppäsimme appelsiini-minttu-smoothiet - siinäpä yhdistelmä, jota täytyy testata myös kotona! 

Tällä kertaa Tampereen-reissu ei kuitenkaan mennyt ihan pelkäksi herkutteluksi, vaan ehdin myös lenkille. Anoppila sijaitsee otollisesti aivan Pyynikin kupeessa, joten pääsin juoksemaan vaihteeksi metsämaisemiin. Ai että oli ihanaa! Auringonvalo siivilöityi kauniisti puiden välistä, ja Pyynikin päältä kelpasi ihailla näköaloja.

Juoksuohjelmassa oli vauhtikestävyyden harjoittaminen. Juoksin alkulämmittelyn jälkeen kaksi 8 minuutin pätkää keskiraskaalla tempolla, välissä muutaman minuutin palautus kävellen. Jännäsin etukäteen, vetäisivätkö Pyynikin mäet minut ihan piippuun, yleensä kun juoksen melko tasaisia teitä Helsingin rantoja pitkin. Hyvin se kuitenkin meni - ensimmäisen osuuden alku- ja keskikohta sattuivat vielä sopivasti loivaan alamäkeen, joten pääsin nauttimaan oikein vauhdin hurmasta. 

Ja se toinen ravintolavinkki Tampereelle? No, kun kerran olin Pyynikillä juoksemassa niin...

Näkötornin kahvilan munkit ovat oikeasti maailman parhaita.

facebook / bloglovin

Kommentit

Betina / www.stellarstories.fi (Ei varmistettu) Http://www.stellarstories.fi

Aivan ihana postaus! Täytyy kesällä mökkiviikolla testata sekä ravintolavinkkejä että lenkkimaisemia :)

IitaIip
Kolmen koto

Tampere on mun ehdoton lemppari kaupunki! Silloin kun sielä asuin,oli sinne helppo muuttaa ja siellä olla :) Voih,täällä pohjanmaalla niin ikävöin peltojen keskellä Pirkanmaan järvimaisemia... 

Ootko tehny porrastreeniä pyynikin portailla? Siinä alkaa hapottaa! Niin ja munkit tosiaan on maailman parhaita; )

Aasara
Kunnon Mamma

Tampere on kyllä ihan huippu! Sinne on aina ihanaa mennä.

Katselin noita Pyynikin portaita vähän treenimielessä viime lenkillä mutta en vielä mennyt, ensi kerralla täytyy ehdottomasti ottaa ohjelmaan! Samoin ne pahamaineiset Pispalan portaat joku kerta. :D

IitaIip
Kolmen koto

Vai tarkotankohan mä pispalan portaita :D ne sika pitkät ja jyrkät joissa paikalliset jääkiekkoilijatkin reenaa!

Aasara
Kunnon Mamma

Ne "the portaat" taitaa olla Pispalassa - mut on siellä Pyynikilläkin ihan hapottavan näköisiä portaita! :D

Aasara
Kunnon Mamma

Ne munkit muuten on ihan käsittämättömän hyviä. Mä en normaalisti edes erityisesti välitä munkeista, mutta noita ei vaan voi vastustaa!

Aasara
Kunnon Mamma

Kiitos muru! ;) Ehdottomasti kannattaa testata, uskon että tykkäät. Ajankohtaisia menovinkkejähän kannattaa sitten lukea MOROsta, kuten tiedätkin... :D

Coco
Coco Sweet Dreams

Heippa! Olipas kiva löytää sun blogi, kiitos kun kommentoit omaani. :) Ihanan raikas ja hyväntuulinen fiilis täällä.

Aasara
Kunnon Mamma

Olipas ihan mielettömän ilahduttava kommentti, kiitos! Oon itse seurannut sun blogia jo pitkään, se on yksi suosikeistani. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.