Raakaa kakkua synttäripöydässä

Kunnon Mamma

Ystäviemme lapsen 1-vuotisjuhlissa oli sen perinteisemmän täytekakun ja kuppikakkujen rinnalla tarjolla mielettömän herkullinen raakakakku. Se oli ehdottomasti yksi parhaista maistamistani raakakakuista: ei liian makea, vaan täyte oli sitruunaisen raikas. Myös pohjan koostumus oli mielestäni poikkeuksellisen hyvä, ja päälle ripoteltu kookos sopi sitruunan kaveriksi kuin nakutettu. Suosittelen kokeilemaan!

Pohja

  • 3 dl kookoshiutaleita
  • 3 dl manteleita
  • 2 dl taateleita
  • 2 sitruunan kuori (vain keltainen osa)
  • ripaus vuorisuolaa

Täyte

  • 7 dl cashew-pähinöitä
  • 2 dl sitruunan mehua
  • 1,5 dl hunajaa
  • 1 rkl kookosöljyä
  • 1 tl vaniljajauhetta
  • ripaus vuorisuolaa

Laita kookoshiutaleet ja mantelit monitoimikoneeseen tai tehosekoittimeen, jauha hienoksi. Sekoita joukkoon muut pohjan ainekset. Painele tiiviisti leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan.

Surauta täytteen ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi (pähkinät voi liottaa vedessä etukäteen). Levitä täyte pohjan päälle vuokaan.

Jäähdytä pakastimessa kunnes täyte on jähmettynyt (noin 20 minuuttia). Koristele lime- tai sitruunaviipaleilla ja kookoshiutaleilla.

Alkuperäinen resepti on Maria Lönnqvistin kirjasta Raakaleipurin parhaat kakut. Sen ohjeessa on mukana myös lucumaa, joka antaa kakulle lisää makeutta - mutta kakku toimi minusta erinomaisen hyvin ilman sitäkin. 

 

Itselläni on ollut hieman haasteita raakakakkujen pohjien teossa: meidän tehosekoitin ei hyvästä vääntökyvystään (teho on 1000W) huolimatta ole oikein jaksanut jauhaa useisissa resepteissä kakkupohjaan käytettäviä taateleita ja liotettuja cashew-pähkinöitä ilman, että lisään joukkoon vettä (jolloin pohjasta tulee helposti liian vetinen). Sain kuitenkin nyt oivan vinkin Stellar-blogin kautta, ja sama juttu näyttääkin olevan myös tämän kakun ohjeessa. Pohja kannattaa tehdä blenderin sijaan monitoimikoneella, jossa on laakeampi kulho ja isommat terät. Tätä testaan ensi kerralla!

PS. Asiasta toiseen - moni on varmaan jo huomannut, että suomalainen Blogilista lopettaa toimintansa toukokuun lopussa. Jos siis olet seurannut blogiani Blogilistan kautta, nyt kannattaa siirtää seuraaminen joko Facebookiin, jonne linkitän useimmat postaukset, tai Blogloviniin. Lisäksi Kunnon Mamma löytyy nyt myös hiljattain auenneesta Blogipolku-palvelusta. Kiitos, jos seuraat - se ilahduttaa! Linkit kaikkiin kolmeen löytyvät aina postauksen lopusta:

facebook / bloglovin / blogipolku

Share

Kommentit

Elisa / @minajamorris (Ei varmistettu)

Heh, olishan se vähän kauniimpi voinut olla, mutta kieltämättä hyvää! Munkaan blenderi ei muuten oo ennen jauhanut näitä juttuja mut nyt sain menemään kun jauhoin pähkinät ja taatelit ensin erikseen ja sitten vasta yhdistin. Kokeilepa!:)

Aasara
Kunnon Mamma

Musta toi sun kakku oli oikein kaunis! :)

Ja hei hyvä vinkki toi erikseen jauhaminen, eipä tullut mieleenkään (syytän tästäkin äitiysaivoja).

Kommentoi