Sadepäivän zen-hetki

Kunnon Mamma

Tiedän, Helsingissä paistaa aurinko ja vihreys on räjähtänyt käsiin. Instafeedini täyttyi aamulla häikäisevän aurinkoisista kuvista ja lähestyvän kesän fiilistelystä - ja ihanaahan se onkin!

Minä kuitenkin nautin juuri nyt täysillä raukeasta sadepäivän tunnelmasta täällä mökillä. Ikkunaruutuihin ropisee vettä ja vehreys on vielä paljon vaatimattomampaa kuin etelämmässä, mutta olotila on zen. Mökillä olossa vaan on sitä jotain.

Juuri tällä hetkellä kuuntelen hiljaisuutta, istun sohvalla jalat oikosenaan ja katselen sateiselle järvelle, joka tuntuu muuttavan väriään tuon tuosta. Käden ulottuvilla on kuppi kahvia ja viipale maailman parasta leipää. Viime aikoina olen kokeilumielessä jättänyt leivän syönnin vähemmälle (toiveissa, että söisin sen sijaan enemmän jotain ravinteikkaampaa ruokaa), mutta näitä paikallisia Viipurilaisen leipomon ihanuuksia en vaan voi vastustaa. Eikä edes kahvimaidon puuttuminen nyt haittaa - muun porukan ollessa kauppareissulla sain vapaasti valita mökin mukivalikoiman kaunottaren eli Arabian Botanican.

Ja jos kaupungissa ollessa viihdyn hyvin treenivaatteissa, niin täällä mökillä vasta viihdynkin. Vaikkei ohjelmassa ollut mitään vetelehtimistä erityisempää, vetäisin aamulla jumppatrikoot ja -topin niskaan. Ja kas, olokin muuttui sen myötä niin sporttiseksi, että vetäisin spontaanisti pienen joogahetken. Myöhemmin tänään yritän päästä vielä lenkille. Ehkä.

Leppoisaa viikonloppua!

 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.