Suih suih sanoo sukset

Kunnon Mamma

Ostin sukset. Ensimmäiset omat sitten yläasteen. "Olet siis todellinen harrastelija", sanoi myyjä hiihtokokemuksestani (viime vuosina aika lailla nolla), kun valitsimme sopivaa mallia. No, jostain pitää aloittaa.

Aloitin siis Leppävaaran urheilupuiston ladulta. Suih suih lips kuvaa ehkä paremmin näitä ensi kilometrejä. Pito puuttui! Tekniikassa vielä tekemistä (sanoi mies, voitelussa kuulemma ei mitään vikaa...). Mutta ai että oli ihanaa! Pakkasta pari hassua astetta, täysi kuutamo valaisi ja puiden oksat riippuivat lumen painosta. Talvea parhaimmillaan.

Sähäkät sivakat!

Reilun viikon päästä sukset pääsevät tositoimiin Ylläksellä. En malta odottaa! Aloin jo harkita, ottaisiko tunnin tai pari hiihto-opettajalta loman alkajaisiksi, jotta saadaan tekniikka kuntoon. Edellisestä hiihtotalvesta kun on se muutama vuosi aikaa... Köh.

 

Kommentit

S.g
Sara G

Siitä tietää, että alkaa tuleen vanhaksi (en sanonut tätä oikeasti!!) kun alkaa hiihtäminen taas kiinnostamaan :D Itellä ollut totaalinen hiihtokammo juurikin kouluaikojen vuoksi vaikka olin ihan hyväkin siinä (voiton pari kultaa ala-asteella kisoissa :DD) mutta nyt on ihan pikkusen haluttanut taas kokeilla hiihtämistä. En kylläkään taida vielä tänä tai edes ens talvena suksia ostaa, mutta pikku hiljaa lämmittelen ajatusta. 

Ihanaa Ylläkselle! Mulla asuu mummo ja kavereita siellä päin. :) Kummalle puolelle olette menossa? 

Aasara
Kunnon Mamma

Haha, niin totta!! Olen itsekin miettinyt ihan samaa, että tässähän alkaa vallan (henkisesti) keski-ikäistymään... :D

Sähän oot ollut ihan hiihtomestari! Sukset plakkariin vaan, nyt on hyvä aika ostaa kun (täällä ainakin) kaikki on alessa. Mä olin ihan surkea hiihdossa kouluaikoina ja oikein ihmettelen että miten se nykyään maistuukin niin mukavalta. Ehkä asenne vähän eri ja kuntokin parempi tätä nykyä. ;)

Odotan niin paljon tuota Ylläksen reissua! Mennään Äkäslompolon puolelle. Oisko sulla hyviä vinkkejä noin niinkuin melkein paikallisena? :)

IitaIip
Kolmen koto

Voi että, mäkin oon toivonu että hiihtokärpänen puraisis! Sais olla ulkona, se rasittais mooontaa lihasta, näkis ihania maisemia ja olo sen jälkeen ois mahtava! Mutta kun ei... Joka talvi käyn kerran koittamassa ja totean että tuskaa on. Että ihan kadehdin sun suksi hankintaas! :D

Aasara
Kunnon Mamma

Aika reipas olet kun sentään käyt aina kokeilemassa! :D Kyllä se joku talvi vielä nappaa. Mulla on ollut niin päin, että olen jo monta talvea hokenut miehelle että "nyt ostetaan sukset, mä haluun hiihtämään", mutta ei vaan ole tullut hankittua. Vaikka ennen asuttiin ihan latujen vieressäkin! 

S.g
Sara G

haha, niinpä! :D Pitää vielä sulatella tuota suksi asiaa.. ;D

En tiedä yhtään oletko ollut ylläksellä aikaisemmin tai mitä lähdettä sinne tekemään, mutta juurikin äkäslompolon puolella kesänkijärven päällä kannattee käydä hiihtämässä tai kävelemässä ja varsinkin auringonpaisteen aikaan! Äkäslompolon puolelta lähtee tosi monia lumikenkäreittejä (on pikkusen kovaa jalkatreeniä) jos sellainen kiinnostaa. Ja jos aijotte lasketella niin ehdottomasti ylläsjärven puolelle, mutta äkäslompolon jokeririnteessa pystyy tuulisenakin päivänä hyvin laskeen.

Mutta parasta minusta siellä on vain kävellä (hiihtää) grillikodalle paistaan makkaraa ja syöttää kuukkeleita (ne tulee vaikka syliin jos on tarpeeksi hyvät eväät). Ihanaa reissua teille!

Ps. paikallinen väki käy riehumassa viikonloppuisin pirtukellarissa, äkäshotellissa. ;)

Aasara
Kunnon Mamma

Kiitos hyvistä vinkeistä! Juuri näitä asioita ollaan sinne menossa tekemään (poislukien ehkä tuo Pirtukellari tällä kertaa :D) eli laskemaan, hiihtämään ja ulkoilemaan. Oon ollut joskus Ylläksellä mutta siitä on jo aikaa joten vinkit tuli tarpeeseen! Tuo lumikenkäily kuulostaa hauskalta, täytyy testata!

Aasara
Kunnon Mamma

Voin kyllä suositella! Niin ihanaa painaa menemään tuolla raikkaassa ulkoilmassa, itse saan kyllä niin paljon enemmän irti siitä tälleen aikuisiällä. :)

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.