Tiistai meillä

Kunnon Mamma

Mun mielestä on aina yhtä hauskaa lukea lehdistä ja blogeista kuvauksia ihmisten ihan tavallisista arkipäivistä. On kiehtovaa sukeltaa hetkeksi jonkun muun elämään, ja nimenomaan sellaiseen normaaliin, ehkä jopa vähän tylsähköön päivään. Onkohan mussa vähän tirkistelijän vikaa? :D

Siispä päätin toteuttaa vastaavan postauksen myös täällä oman blogin puolella. Täältä voin sitten syksyllä töihin palattuani käydä ihmettelemässä, mihin sain päivät kulumaan hoitovapaalla ollessani - nyt kun tuntuu olevan jatkuvasti niin kiire, että päivä hujahtaa ohi ihan hetkessä. 

Tervetuloa siis seuraamaan parin viikon takaista arkitiistaita meidän huushollissa!

8.20 - Herään tavallista myöhempään siihen, että mies on lähdössä töihin herättyään itse jo aiemmin lapsen kanssa. Miten luksusta saada pari ekstratuntia aamu-unia aina silloin tällöin! Laitan itselleni aamiaista (avokadoa ja paistettua kananmunaa riisikakuilla, NAM), juon kahvia ja luen Hesaria. Lapsi leikkii vielä yöpuvussaan leluista parhaimmilla eli jännittävillä keittiövälineillä.

9.00 - Yleensä käymme heti aamusta leikkipuistossa, useimmiten seuranamme naapuri ja lapsensa (kuinka mahtavaa muuten on, että samassa rapussa asuu kivaa seuraa niin lapselle kuin äidille?). Tänään kuitenkin jäämme sisälle hoitamaan kasaantuneita kotipuuhia. Pyykinpesun ja muiden hommien välissä leikitään mm. piilosta.

10.00 - Poikkeuksellisen aikaisin luukusta kolahtava posti tuo myös mukanaan jotain epätavallista: tätini on lähettänyt tytölle askartelutarvikkeita. Innostun, ja väkerrämme heti kortin kasaan muutamasta tarrasta ja pahvinpalasta. Yleensä meillä ei todellakaan harrasteta mitään näin kehittävää ja tunnenkin olevani varsinainen supermutsi!

11.15 - Lounasta molemmille. Minulle edellisiltaisten tortillojen rippeet ja tytölle pikaisesti pyöräytetty annos couscousta, jauhelihaa, porkkanaa ja parsakaalia.

12.00 - Lapsen päiväuniaika. Vaikka meillä on ollut kaikenlaisia uniongelmia yöheräämisistä aivan liian varhaisiin aamuihin, on nukkumaan meneminen niin päikkäreille kuin yöunille onneksi sujunut yleensä helposti. Niin nytkin, kannan tytön pinnasänkyyn ja hän jää sinne tyytyväisenä odottelemaan unta.

Päikkäreiden aikana mulla on hetki omaa aikaa, istahdan sohvalle juon rauhassa kupin kahvia. Ehdin päivittää myös blogia. Ystäväni lähettää viestin, että on kipeänä ja iltapäivän treffimme peruuntuvat. Harmi!

14.00 - Tyttö herää päiväuniltaan. Aurinko paistaa ja päätän, että nyt lähdetään kiireen vilkkaa puistoon! Välipala - tänään mustikkasmoothie joka kelpaa meille molemmille - on kuitenkin ensin syötävä. Muutenkin lähtöhommiin tuhrautuu taas paljon aikaa: tavarat hukassa, ai niin ikkunat piti avata tuuletusta varten, odota kun äiti laittaakin toisen takin. 

15.30 - Pääsemme lopultakin ulos ovesta. Muutama asia pitää käydä hoitamassa, joten puistoon meno saa odottaa vielä hiukan. On kuitenkin ihanaa saada raitista ilmaa, ja onneksi tyttö viihtyy hyvin rattaissa maisemia katsellen.

16.00 - Matkalla puistoon nappaan lähikahvilasta eväsleivän ja kahvin, sillä aion lähteä lenkille heti kun mies tulee töistä ja tiedän, etten jaksa juosta pelkän smoothien voimalla.

16.15 - Viimeinkin puistossa! Tämä on lähialueiden leikkipuistoista suosikkini, se on sopivan kokoinen, leluja on paljon ja liukumäki on passeli pienemmillekin leikkijöille. Yleensä viihdymme puistossa tunnin tai kauemminkin, tänään lähestyvä ruoka-aika ajaa meidän lähtemään kotiin jo aiemmin. Kotimatkalla nappaan läheisestä kukkakaupasta ruusupuskan, joka tosin alkaa nuukahtaa jo seuraavana päivänä. Ne Alepan ruusut olivat yllättävän kestäviä!

17.15 - Mies kotiutuu töistä ja alkaa laittaa lapselle ruokaa. Minä alan valmistautua lenkille lähtöön.

17.45 - Pääsen viimein ulos ovesta lenkkikamat päällä. Taidan olla ihan yleisestikin vähän hidas lähtemään. Käyn juoksemassa juoksuohjelman mukaisen lenkin aurinkoisessa kesäillassa. Aina vaan jaksaa ihmetyttää, miten liikunnasta saa energiaa: ennen lenkille lähtöä olo oli aika väsähtänyt, kotiin palatessani olen taas täynnä virtaa!

18.30 - Pikaisen suihkun jälkeen kokkailen meille aikuisille ruokaa.

19.30 - Tytön iltapuuhat alkavat. Meillä on melko tarkat iltarutiinit, jotka toistuvat aina samanlaisina ja tämä järjestely tuntuu toimivan. Ensin syödään puuro, sitten käydään kylvyssä. Kylpy on tytön suosikkihetki nykyisin, puuron jälkeen hän jo juoksee kylpyhuoneen ovelle odottamaan. Kylvyn jälkeen vuorossa on yöpaidan vaihto, iltasatu ja -laulu.

20.20 Rauha maassa. Katsomme miehen kanssa telkkaria, venyttelen samalla. Poikkeuksellisesti korkkaamme myös viinipullon ja nautimme lasilliset rose-skumppaa - tämä ei kyllä todellakaan kuulu meidän normaaleihin arki-iltoihin. :D

22.50 - Pää tyynyyn!

Kommentit

S.g
Sara G

Olen myös niin utelias tirkistelijä, että tykkään tämän tyylisistä postauksista! Taidan kans toteuttaa tällaisen joku päivä. ;)

Aasara
Kunnon Mamma

Hei ehdottomasti teet! Mä meinasin aluksi tehdä tästä haasteen mm. sulle mut en sit viitsinyt. :D

I love mondays

Arkipostaukset on tosi kivoja! Odotankin jo vähän arkea joka koittaa taas viikoksi maanantaina.. Melkein kolmen viikon tien päällä olo lapsen kanssa alkaa riittää! Mainitsit että teillä tyttö herää tosi aikaisin, ootko kokeillu siirtää nukkumaanmenoa vähän myöhemmäksi? Meillä oli kanssa toi vaihe 1v tienoilla ja se oli todella rasittavaa! 

Aasara
Kunnon Mamma

Paluu arkeen on kyllä ihan parasta lomailun jälkeen! Erityisesti just lapsen kanssa kun saa taas normirutiinit rullaamaan.

Meillä se aikaisin heräämisen vaihe (tyyliin heti viiden jälkeen joka aamu) tuntui kestävän sata vuotta, oikeasti ehkä kolmisen kuukautta (sekin ihan liikaa!!) ja oli kyllä todella rasittavaa. Sitten jotain tapahtui - myöhäistettiin ihan pikkuisen nukkumaanmenoaikaa (puoli tuntia) ja samaan aikaan ehkä joku muukin juttu naksahti kohdilleen, koska lapsi alkoi yhtäkkiä nukkua huomattavasti pidempään aamulla vaikka iltavalvomista venytettiin vain ihan vähän. Näitä vaiheita, vaiheita...! Nykyisin herätään yleensä 7-8 välillä mikä on jo todella inhimillinen herätysaika.

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.