Uusi arki

Kunnon Mamma

Kiitos kaikista tsemppaavista (ja osaaottavista :)) kommenteista edelliseen postaukseen! Oli todellakin oikea päätös jättää lauantain juoksu väliin, vaikka se harmitti kovasti. Lievänä alkanut flunssa kehittyi nimittäin viikonlopun aikana ihan kunnon räkätaudiksi, ja alkuviikko on mennyt niistellessä.

Onneksi olen kuitenkin ollut työkuntoinen, ja tämä onkin jo kolmas viikkoni takaisin töissä. Uusi arki päiväkotirutiineineen on siis lähtenyt meidän perheessä jo rullaamaan ihan - no, ei ehkä sujuvasti, mutta jotain sen suuntaista kuitenkin.

Tärkein oppi lyhyen matkan varrelta: aamuksi kannattaa laittaa valmiiksi kaikki mahdollinen, siis ihan kaikki. Lapsen vaatteet seuraavaksi päiväksi (myös sukat), omat työvaatteet, laukku pakattuna (myös auton avaimet), mielellään aamiainen valmiina jääkaapissa odottamassa. Edellisiltana tekeytymään laitettu tuorepuuro on osoittautunut ykkösvalinnaksi kiireisiin aamuihin. Vaikka meillä herätään edelleen aikaisin ja lapsi menee tarhaan vasta puoli yhdeksäksi, aamut vilahtavat ohi silmänräpäyksessä!

Kuten aamut, myös illat ovat käsittämättömän lyhyitä. Töiden jälkeen yhteistä aikaa lapsen kanssa on vain muutama hassu hetki. Hoitovapaan tunnista seuraavaan venyvät ja vanuvat päivät tuntuvat jo nyt todella kaukaisilta! 

Lapsellani on nyt elämä, jonka jokaisesta sekunnista minä en tiedä kaikkea. Päiväkodissa opittuja uusia juttuja, kuten kumartaminen esityksen jälkeen. Uusia tarhakavereita, jotka moikkaavat tyttöä nimeltä eteisessä (maailman suloisinta!) ja joille minä olen ensisijaisesti - ja tarkemmin ajatellen vain ja ainoastaan - tyttäreni äiti.

Hiukan itkuisen päiväkotialoituksen jälkeen sain yhtenä päivänä parhaan uutisen: tyttö oli kikatellut lounaspöydässä yhdessä samanikäisen ystävänsä kanssa. Kikatellut! Silloin tiesin, että kyllä tämä tästä lähtee sujumaan.

Kommentit

Karoliina/Candyontherun (Ei varmistettu) http://www.candyontherun.blogspot.fi

Awww, ihanaa, että arki on lähtenyt sujumaan! Varmasti ottaa aikansa tottua sekä tytöllä että äidillä, mutta kikattelut kyllä lupaa hyvää! :) Täällä kanssa iski flunssa vielä enemmän maanantaina viikonlopun jälkeen, vaikka luulin, että pääsin vähällä...pöh! No onneksi nyt ainakin jo parempi olo! Kivaa loppuviikkoa sinne!

Aasara
Kunnon Mamma

Juuri näin, jos päiväkotipäivän aikana välillä ihan naurattaa, niin ei se voi ihan kauheaa olla. :)

Voi pöh flunssa, sitä on nyt(kin) liikkeellä! Hyvä jos olo on jo kohenemaan päin, raskaana olo flunssassa voi olla aikamoisen uuvuttavaa. Pikaista paranemista! :)

S.g
Sara G

Apua, herkistyin tätä lukiessa. Taitaa aivot tehdä jo valmiiksi jotain eroprosessia. Jotenki iskostui todella tuo ajatus, että en tosiaan tule olemaan enää vauvan kanssa koko päivää kahdestaan ja, että Ellenillekin tulee oma elämä. Yhyyyyy... 

Aasara
Kunnon Mamma

On se kyllä aika iso elämänmuutos ja varmaan ihan hyväkin vähän etukäteen jo henkisesti valmistautua. :) Mutta ainakin mulla on töissä niin kiireistä ja kiinnostavaa, ettei siinä ehdi päivän aikana paljon lapsen perään haikailemaan! Illalla on sitten kaksin verroin ihanampaa kuin ennen kun ei ole ihan rättipoikkisynyt lapsen hoitoon jo valmiiksi... ;) Nautiskelkaahan nyt vielä edessä olevista hetkistä kahden! <3

Toimitus
Toimitus

Ihanaa että arki sujuu!

Aasara
Kunnon Mamma

Kiitos, olen kyllä positiivisesti yllättynyt että sujuu näinkin jouhevasti! :)

Suvinen
This is our story

Ihana postaus, palasi niin elävästi mieleen nuorempieni päiväkodin aloitukset! Ja nyt pitäisi kohta kestää se vielä yhden viimeisen kerran. Byäääää. :') 

Hienoa, että uusi arki rullaa sujuvan suuntaisesti. Miltä on tuntunut treenien mahduttaminen kaiken keskelle? Riittääkö hyvä ennalta suunnittelu ja kalenteriin merkkaaminen?

 

Aasara
Kunnon Mamma

Kiitos, kiva kuulla! Muistanko oikein, oliko teillä hoidon aloitus edessä vuodenvaihteessa? Onhan siihen onneksi vielä hetki aikaa. :)

Treenien mahduttaminen tähän aikatauluun on kieltämättä ollut tosi haastavaa. Menetin jopa yhden pt-kerran kun unohdin mennä sinne! Nyt kun tästä flunssasta parannun niin tsemppaan tässä asiassa, näiden kolmen viikon aikana on nimittäin huomannut että sitä liikuntaa todella kaipaa vastapainoksi muulle ajelle ja etenkin toimistossa istumiselle.

Suvinen
This is our story

Juu, tammikussa napsahtaa. :)

Mua houkuttelee nyt enemmän ja enemmän täysi etätyö. Työmatkoissa säästää ja jos sen ajan käyttää sitten saliin ja muuhun liikkumiseen. Ja sais nukkua ehkä pidempään, kun ei tarvitsisi herätä naaman laittoa ja vaatteiden valkkaamista sun muuta varten aikaisemmin... :D Mulla ennen soi kello aina 4.30 töihin. Työvuoro alkoi seitsemältä, matkaan meni tunti ja en vaan ole sellainen tyyppi, että osaisin pongahtaa ovesta ulos heti herättyäni - aamupala on saatava syödä rauhassa ja naama ja tukka vaatii myös oman aikansa. Nyt se tuntuu niin hirveältä ajalta nousta!

Aasara
Kunnon Mamma

Puoli viideltä, voi auts! Uskon että etätyö houkuttelee jos työpaikalle meneminen vaatii noin aikaisen herätyksen. Ja säästäähän siinä kieltämättä muutenkin paljon aikaa. Hienoa, jos sellainen on teillä mahdollista!

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.