Ladataan...
Kunnon Mamma

Ensinnäkin, jee! Ryhdistäydyin viimein some-saralla ja vein Kunnon Mamman myös Instagramiin (@kunnonmamma). Treenijuttuja, lapsiarkea, smoothie-reseptejä ja muuta normaalia höpötystä löytyy nyt siis myös siltä puolelta - ja varmasti vielä tiheämmin kuin täältä blogin puolelta. Seuraattehan, ihanat, sielläkin? 

Ja hei, millä nimellä te olette Instassa? Olisi kiva löytää lisää seurattavaa! 

Toiseksi, CaseApp-arvonta on päättynyt. Arvonnan voitti Pikkuseikkoja-blogin Eiksjoo - laitan sulle meiliä tulemaan! :)

Energistä viikonloppua!

Ladataan...

Ladataan...
Kunnon Mamma

Sanotaan, että lasten kanssa päivät ovat pitkiä, mutta vuodet lyhyitä. Se tuntuu todellakin pitävän paikkansa. Havahduin nimittäin eräänä päivänä siihen, että meidän tyttö on jo vuoden ja kahdeksan kuukautta! Salakavalasti karttuneen pienen iän lisäksi tajusin, että myös moni muu juttu on vaivihkaa muuttunut kuukausien saatossa.

Uusia kiinnostuksen kohteita on tullut ja vanhoja jäänyt pois:

Tytön uusin lempparijuttu on piirtäminen. Puuvärit ja piirustusvihko on otettava esiin joka päivä, ja me vanhemmat olemme välillä varsinaisella työleirillä piirtäessämme vuoronperään tähtiä, kissoja, koiria ja puita vaativien käskyjen mukaisesti. Tytön omat piirustukset esittävät (hänen omien sanojensa mukaan!) joka kerta "kuuta".

Uutuus on myös laulaminen - tyttö osaa kaksi tunnistettavaa kappaletta, Ihahaan ja Aa aa ankan. Tai siis osia näistä. "Ihahaa"-kohdan ja "piipaa paa paa"-kohdan. Tällä tuntuu pärjäävän yllättävän pitkälle.

Sen sijaan leikkipuistosta ja kaduilta ei enää tarvitse kerätä mukaan joka ikistä pikkukiveä. Tästä en ole yhtään pahoillani - luulin jo, että joutuisin vuosikaudet kantamaan kiviröykkiöitä taskuissani ja heittämään niitä salaa pois...

Muitakin elämää helpottaneita muutoksia on ollut:

Uusien ruokien maistaminen ja syöminen ylipäätään on, ehkä päiväkodin aloituksen ja siellä saadun muiden lasten esimerkin myötä, parantunut todella paljon. Tyttö ei ole koskaan ollut mikään maailman ennakkoluulottomin syöjä, vaan uusien ruokalajien maistamista on punnittu hartaasti, ja esimerkiksi sellaiset kammotukset kuten banaani tai tuoreet mansikat ovat jääneet kokonaan maistamatta. Siksipä yllätys oli suuri, kun taannoin sushiravintolassa hän halusikin osan annoksestani itselleen - ja söi sen!

Jo vauva-ajoilta tuttu herkku parsakaali pitää edelleen pintansa makunautintojen ykkösenä, uusista tuttavuuksista mukavimpia ovat olleet sushin lisäksi ainakin edamame-pavut ja cashew-pähkinät.

Hauskaa on myös se, että lähimpään leikkipuistoon ja lähikauppaan meno onnistuu ihan hyvin kävellen, ilman rattaita. Tosin kieltämättä kaipaan sitä rattaiden tavarakorin apua ostoksia raahatessa...

Isoimpia kehitysaskeleita on ehdottomasti ollut puheen kehitys, joka on viime aikoina siirtynyt ihan uudelle vaihteelle. Entisen harvemman tahdin sijaan uusia sanoja pulpahtelee pintaan nyt koko ajan - eilen opittiin sanat "hikka" ja "Nipa" (eli Maisa-piirretyn norsu). 

Myös muistin kehittyminen on ollut selvä muutos. Miten kaukana ovatkaan ne ajat, kun piiloon laitettu lelu unohtui sekunneissa ja huomio kiinnittyi muuhun asiaan! Nyt tyttö selvästi muistaa asioita pitkältäkin ajalta ja kyselee usein niiden ihmisten perään, jotka eivät ole paikalla. Meille onkin muodostunut kiva tapa katsella isovanhempien ja muiden läheisten kuvia puhelimesta, ja soittaa puhelimella vaikkapa työmatkalla olevalle isille. 

Välillä tuntuu ihan hassulta, että meidän vauvelista on melkein salaa kehittynyt ihan oikea lapsi! 

Ladataan...
Kunnon Mamma

yhteistyössä CaseApp

Jos pitäisi valita kaikista käyttöesineistäni tärkein, rakkain ja tarpeellisin, se olisi ehdottomasti puhelin.

Kannan luuria mukanani oikeastaan koko ajan. Nappaan sillä kymmeniä kuvia joka päivä, käsittelen niitä, luen sähköposteja, kirjoitan välillä blogia, selaan Instaa ja Facebookia. Tarkistan sääennusteen, maksan laskuja, whatsappailen, tekstailen, mesetän ja soittelen. Lenkillä kuuntelen musiikkia ja seuraan Sportstrackeristä juokun kulkua (...ja pysähdyn tietysti välillä ottamaan must-kuvia Instaa ja blogia varten ;)). 

Lapsen myötä puhelin on löytänyt vielä uuden hyötyulottuuvuuden, kun Youtube, YLEn Lasten Areena ja Spotify ovat pelastaneet jo lukemattomia  automatkoja ja ravintolahetkiä.

Riippuvuuteni puhelimestani on sitä luokkaa, että niinä (onneksi harvoina) päivinä kun luuri on jäänyt kotiin tai, mikä pahempaa, onnettomien sattumusten seurauksena joutunut huoltoon, tuntuu elo aika hankalalta. Tästä huolimatta en ole erityisen menestyksekkäästi onnistunut suojelemaan puhelintani pieniltä uteliailta käsiltä tai omalta kömpelyydeltäni, joten kunnon suojakuoret ovat aina olleet ihan ehdottomat. 

Juuri kun viimeisin valintani, vaaleat nahkaiset suojakuoret, olivat tulleet tiensä päähän erään taaperon iltapuuroepisodin lopputulemana, sain ilokseni yhteistyöehdotuksen CaseAppilta, joka valmistaa kustomoituja iPhone-kuoria sekä tarrakuoria useimmille puhelimille ja läppäreille. Pääsisin siis suunnittelemaan puhelimeeni uudet kuoret ihan itse!

Sittenpä iskikin tenkkapoo. Testailin CaseAppin kätevällä suunnittelutyökalulla kymmeniä erilaisia vaihtoehtoja: eri valokuvia, tekstejä, valmiita clip arteja - kun kuoriin voi laittaa mitä vaan, valinta tuntui ihan mahdottomalta! Lopulta päädyin ehkä itseni näköisimpään vaihtoehtoon, eli yksinkertaiseen mustavalkoiseen ratkaisuun. Klik klik, ja kuoret kolahtivat kotioven postiluukusta jo seuraavalla viikolla.

Suunnittelun helppouden ja toimitusnopeuden lisäksi annan ison peukun kuorien laadulle. Mattainen pinta on tyylikäs ja miellyttävä käteen, ja painojälki on niin hyvä, että alkoi jo harmittaa etten sittenkin tilannut kuoria jollain valokuvalla. (Täytyy ehkä laittaa vielä toiset kuoret tilaukseen... :)) 

Mikä parasta, saan arpoa yhdet kuoret myös teidän lukijoiden kesken! Jos voitat, voit siis valita ja suunnitella itsellesi mitkä tahansa iPhone-kuoret tai tarrakuoret CaseAppilta.

Osallistu arvontaan kommentoimalla tätä postausta ensi viikon torstaihin, 29. lokakuuta klo 24 mennessä.

LISÄKSI sain luvan jakaa eteenpäin CaseApp-ilosanomaa alennuskoodin merkeissä: mukavan 20% alennuksen saa 15.11.2015 asti käyttämällä koodia

KUNNONMAMMA20

tilauksen yhteydessä.

Suunnittelun voi aloittaa vaikka heti osoitteessa caseapp.fi - inspiraatioksi suosittelen vilkaisemaan @caseapp insta-tilin, siellä on valtavat määrät upeita luomuksia!

 

Ladataan...

Pages