Ladataan...
Kunnon Mamma

Tämä viikko on tosiaan mennyt flunssan kourissa ja ainoat urheilut ovat olleet päivittäiset kärrykävelyt. Tyttö nukkuu vielä pääasiassa kahdet päikkärit, ja jotenkin olen onnistunut ajautumaan tilanteeseen jossa ne iltapäivän päiväunet ei onnistu oikein missään muualla kuin liikkuvissa rattaissa. Jostain syystä aamupäivän päiväunet luonnistuu vallan mainiosti omassa sängyssä... No, positiivisesti ajateltuna mulla on aina hyvä syy (eli pakko) lähteä ulkoilemaan kerran päivässä.

Onneksi olo ei ole ollut niin kurja, että olisi pitänyt jäädä sängynpohjalle makaamaan - eipä sillä että se olisi naperon kanssa onnistunutkaan. Tukkoista päätä on ollut virkistävää ulkoiluttaa raittiissa ilmassa ja nautin kovasti meidän kärryttelymaastoista, meren rannasta ja eteläisen Helsingin kortteleista. Bonuksena vielä eiliselle lenkille sattui ihan mahtava sää. Aurinko paistoi siniseltä taivaalta ja tuuli puhalteli, no, jos ei lämpimästi niin ainakin leudosti. Enää pari hassua kuukautta kesään!

Ladataan...
Kunnon Mamma

Voi vihne. Perheen pienimmän flunssa on saavuttanut salakavalasti myös meikäläisen. Siltä ensimmäiseltä vielä vältyin, mutta tuo heti perään tullut toinen tauti onnistui tarttumaan. Ensimmäiset pari päivää toiveikkaasti ajattelin, josko kurjuus ohittaisi minut vain kevyellä hipaisulla, mutta turha toivo - tukossa ollaan.

Tämän viikon liikunnat ovat siis jääneet kärryttelyihin. Jouduin skippaamaan myös keskiviikolle suunnittelemani tutustumistunnin upouutukaiseen Esport Bristoliin, jossa ohjelmassa olisi ollut pitkästä, pitkästä aikaa Bodycombat. Harmitti niin vietävästi!

Nyt laitan kaikki keinot peliin, että parannun viikonlopuksi Joogafestivaaleille. Nesteytys kuntoon, lepoa, monipuolisesti vitamiineja ja muita tehoaineita niin purkista kuin ruoasta. Kuvassa nuhanenän mid-morning snack, karpaloita ja Finrexiniä. Pakko kyllä sanoa, että nuo kaupasta ostamani Ameriikan karpalot ovat tosi pliisuja kotimaisiin kavereihinsa verrattuna! Kuivakoita ja aika mauttomia. No, menköön paremman puutteessa. ;)

Ladataan...

Ladataan...
Kunnon Mamma

Parhaat jutut syntyvät joskus vähän vahingossa, niin myös tämä smoothie. Pakastemarjat olivat vähissä, pakkasessa oli pelkkää mustaherukkaa, joten päädyin yhdistämään sen ananaksen kanssa. Ja mikä makupari! Etelmän hetelmä ja pohjoisen pieni voimanpesä sopivatkin huippuhyvin yhteen. Ehkä joku on keksinyt tämän jo aiemmin, minä vasta nyt.

Omat smoothieni tuppaavat jäämään usein aika jäykiksi, myös tällä ohjeella smoothiesta tulee lusikoitava, ei juotava. Onneksi Terveelliset Herkut -blogi kertoi, että syötävät smoothiet ovat seuraava iso ruokatrendi! Olenkin siis vain edellä aikaani. (Ihan huippuhyvä blogi muuten, kannattaa tutustua jos kaipaa ruokainspiraatiota.)

Päälle lappamani kookos- ja mantelirouhe antoivat mukavasti purutuntumaa, lisäksi kookos sopi ananaksen ja mustaherukan liittoon kuin nakutettu.

Lusikoitava mustaherukka-ananas -smoothie

1 annos

  • 1,5 dl mustaherukoita
  • 1 tlk ananasta (tai tuoretta ananasta)
  • 1,5 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 rkl chia-siemeniä
  • päälle kookoshiutaleita ja mantelirouhetta, mustaherukoita

Pages