Ladataan...
Kunnon Mamma

Harmaaseen päivään viisi plus yksi tämän hetken ihaninta:

Sadepäivä. Tämä ei ole ironiaa! Olin eilisestä auringonpaisteesta ja lämmöstä aivan fiiliksissä ja suhasin ympäri kaupunkia koko päivän, mutta tänään kun vettä tulee taivaan täydeltä, tuntuukin aika ihanalta löysäillä täällä kotosalla. Jalassa pehmoistakin pehmoisemmat Race Marinen kollarihousut, kädessä päivän kolmas kahvi. Olen silti iloinen, että huomisen ja perjantain vappuhulinoihin on luvattu ihan kohtalaista säätä.

Juoksuhuuma. Juoksukärpänen on puraissut meikäläistä ja pahasti! Pohdin ihan tosissani jopa johonkin juoksutapahtumaan osallistumista. Mutta juostaan nyt vielä muutama lenkki alle... Monet seuraamani blogit ovat myös näin kevään tullen juoksujuttuja pullollaan, mikäs sen mukavampaa. Seuraan mielenkiinnolla esimerkiksi juoksukoulua sekä Tickle Your Fancyssä ja Fitness Fuhrerin säännöllisiä juoksupostauksia. Ihanaisen Stellar Stories -blogin kautta löysin taannoin myös uuden blogituttavuuden, Candy on the Run -juoksublogin. Urheiluaiheisten blogien ja lehtien säännöllinen seuraaminen on muuten loistava tapa pitää yllä omaa treenimotivaatiota! 

Putkirulla. Hankin vihdoin foam rollerin ja olen jo parin ensimmäisen käyttökerran jälkeen ihan koukussa! Rakastan käydä hierojalla, ja tämä oikeasti ajaa melkein saman asian... Siis melkein. 

Lapsen uudet jutut. Meidän typykästä on kuoriutumassa oikein kunnon show-nainen. Äitiä viihdytetään joka päivä upeilla tanssiliikkeillä ja nyt viimeismpänä keksintönä ovat hienot tilataideteokset, joissa huolellisesti kootaan kaikki lähistöltä löytyvät palikat, lelut ja muut tavarat kasaan tai riviin (!). Parasta!

Pionikausi. Lempikukkani! Ostin eilen kevään ensimmäiset pionit, siinä ne nyt hehkuvat ikkunalaudalla.

Ja vielä yksi: ilta ystävien kanssa. Tänään pääsen testaamaan Helsingin Kasarmitorille hiljan auenneen The Cockin, kun juhlistamme ystäväni syntymäpäiviä. Paikkaa on ehditty jo kilvan kehua, joten odotukset ovat korkealla!

Ladataan...
Kunnon Mamma

Viikonloppuna pääsinkin lenkkeilemään keväisiin maalaismaisemiin! Olimme siis mökillä pihatalkoissa, tosin minun osuuteni painottui enemmän innokkaan pikku apulaisen vahtimiseen muiden huhkiessa hommissa. Katselin puuhia vähän kateellisena - painavien rojujen roudaaminen roskalavalle olisi ollut mitä parhainta hyötyliikuntaa! Onneksi onnistuin kuitenkin livistämään edes lenkille sekä lauantaina että sunnuntaina, olihan paikalla neljä aikuista tuota yhtä naperoa kohden.

Lauantai-iltana kävin vetäisemässä vähän vauhdikkaamman lenkin ja aloitin tämän kevään osalta myös vauhtikestävyysharjoittelun tekemällä lenkin keskivaiheilla lyhyitä spurtteja: 8 x 80 metriä maksiminopeudella, välit kävellen palautellen. Peruskestävyys on tietenkin juoksukunnon a ja o, mutta jos ja kun mielin päästä pinkomaan vähän sukkelammin, on pakko totuttaa kroppaa myös vauhdikkaampaan menoon. Intervalliharjoittelu on siihen oiva kaveri. Tällaisten superlyhyiden spurttien vetäminen oli muuten aika hauskaa! Sai pinkoa niin kovaa kuin kintuista lähti, ja muutamat ensimmäiset eivät tuntuneet melkein missään - ne loput kyllä sitten sitäkin enemmän...

Aurinkoinen iltalenkki sai juoksukärpäsen puraisemaan niin, että halusin päästä uudelleen lenkille heti seuraavana aamuna, vaikka sää olikin muuttunut radikaalisti hyytävän viileäksi ja tihkusateiseksi. Jalat olivat edellisillan huolellisesta venyttelystä huolimatta vielä jäykän tuntuiset, joten tyydyin suosiolla lyhyempään lenkkiin ja hitaampaan jolkotteluun. Kevyt hölkkäily taisikin edesauttaa edellisestä suorituksesta palautumista, nimittäin tänään jalat ovat olleet jo oikein vetreät.

Lenkkien myötä sain myös sen uuden juoksutakin oikein tuplatestiin. Tosin kyseessä on enemmänkin paita kuin takki, kovin kylmille tai tuulisille keleille se ei riittäisi. Näissä melko keväisissä säissä se kuitenkin toimi hyvin vaihtelemalla kerrostusta: lauantain lämpimässä illassa alle hihaton paita, sunnuntain viileässä aamussa pitkähihainen aluspaita. Ei tullut kylmä.

Eniten tykkään noista pitkistä hihoista peukaloaukkoineen! Tällaisena pitkänhuiskeana, pitkäkätisenä daamina melkein kaikkien takkien ja paitojen hihat ovat auttamatta vähän lyhyitä - mitä luksusta onkaan vetää tarpeeksi pitkät hihat kunnolla ranteiden päälle, erityisesti lenkin alussa kun on vielä vähän vilpakka. Eikä sekään haitannut, että takissa ei ole taskuja ja päälle sattui myös taskuttomat housut - näppäränä naisena keksi sujauttaa puhelimen hihansuusta sisään. Siinä se pysyi hyvin paikallaan koko lenkin ajan. (Avaimethan solmitaan taskujen puutteessa kiinni kengännauhoihin, jos ette tienneet.)

Ladataan...
Kunnon Mamma

Vinkkiviitonen teille, joilla on toiveita tai tarpeita urheiluvaatteiden tai -välineiden täydentämiseen: Stadiumista saa jäsenkorttia näyttämällä 25% alennuksen kaikesta sunnuntaihin 26.4. saakka. Siis kaikesta, myös jo alennetuista tuotteista, ja myös nettikaupasta.

Kipaisin itse eilen superpikaisesti Stadiumissa juuri näiden alennusten perässä, toiveissa löytää se kaipailemani säpäkän värinen juoksutakki. Ja sehän löytyi! Takki on niin pinkki, että häikäisee - toivottavasti en häiritse kanssalenkkeilijöitä tuolla juoksupoluilla. Näkyvyyttä ainakin piisaa! Mätsää myös aika hyvin noihin Air Maxeihini, eikös vaan?

Lisäksi kotiutin suloisen pehmoiset Race Marinen cropatut kollarihousut. Ne pääsevät heti käyttöön, kun suuntaamme tänä viikonloppuna taas mökille. Tarkoituksena on myös saada tuo juoksutakki testiin, jos vaan pihatöiltä pääsen lenkille!

Pages