Idols vs. Voice of Finland vol 2.

Kuplia

Sitten ensinäkemän (ja edelliseen aiheeseen liittyneen bloggaukseni) olen muuttanut muutamaa mielipidettä Voice of Finlandiin ja Idolsiin liittyen.

1.Voice of Finland on noussut ihan uuteen ulottuvuuteen kaksintaistelu-jaksojen myötä. Tuomareiden itsevarmuus (ja auktoriteetti) ovat kehittyneet kilpailun edetessä. Ja kyllä vain, kilpailijat ovat loistavia laulajia!

2. Idolsin taso sen sijaan on laskenut, mitä pidemmälle jaksot ovat edenneet. Onko joku noista viidestätoista valitusta teinistä todella seuraava Suomen idoli?Tuntui, että tuomarit tekivät viime jaksossa tahallaan radikaaleja valintoja, jotta katsojien ärsyyntyminen ylittäisi skuuppikynnyksen. Ei ylittänyt! Tosi-tv-sukupolvi kun on nähnyt jo kaiken. Perun myös puheeni Suomen Idolsin viihdyttävyydestä. Juontajien välispiikitkin ovat alkaneet ärsyttää, kun ymmärtää, että nuoret yrittävät/pettyvät/intoilevat ohjelmassa - öö minkä takia? Edellisen kauden Idols-voittaja, kun ei ole myynyt vielä edes kultalevyn vertaa. Muut finalisteista on jo sitten unohdettu.

3. En edelleenkään ymmärrä, miksi Idols lähti kilpailemaan laulajien paremmuudessa Voicen kanssa? Tällä Idols-kaudella ns. huonoja laulajia ei ole näytetty ollenkaan. Puskista tulevat idolit eivät voi kilpailla saaraaaltojen kanssa, joten Idolsin pitäisi pitää kiinni alkuperäisestä ideastaan (eli näyttää ruudussa myös niitä polttarisankareita) .

4. Laura Voutilainen on sen sijaan osoittautunut ensivaikutelmaa paremmaksi tuomariksi. Hyvä, että joku pitää jöötä myös laulajien teknisestä osaamisesta.

5.Eli entä jos nyt vain Idols laitettaisiin viideksi vuodeksi tauolle? Suomi kun ei ole Amerikka, jossa riittävää tähtipotentaalia riittää ohjelmaan joka vuodeksi, ja show`n taso säilyy. Kuvassa yllä siis oma Suomen vävymme, Amerikan Idolsissa toiseksi tullut Adam ”Saulin poikaystävä” Lambert.

Kuva: AOP

Kommentit

F.R.E.N.D.I.T (Ei varmistettu)

Mustaki Idolsin taso on laskenu. Niist tuomareist Laura Voutilainen on ainoo sellane,joka oikeesti miettii,onks joku hyvä laulaan,eikä päästä jatkoon vaa jonku traagisen elämäntarinan yms. takii.

Vierailija (Ei varmistettu)

Samaa mieltä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Mun mielestä taas Idolsin top 15 on tänä vuonna harvinaisen kovatasoinen. Eilen lähetystä katsoessa tuli harvoin sellainen olo, että pitää jännittää esiintyjän puolesta. Sen sijaan aikaisempina vuosina on ihan loppumetreille asti päässyt ei-niin-vakuuttavia laulajia.

Rocklife

Idolsin tason laskeminen on ollut ihan odottetua, koska samaa kaavaa on aika vaikea saada vuodesta toiseen kiinnostavaksi. Pelkillä laululinnuilla ratsataminen ei riitä pitemmän päälle. Idolsista on tullut tylsä, koska itsensä mokaavien kisaajien vähentäminen on vienyt tahattoman huumorin pois kisaamisesta.

Verrattuna American Idolsiin, meiltä puuttuu kiinnostavat tuomarit ja jännite heidän väliltään. Esim. rapakon takaa Idolsin tuomarit Paula ja Simon olivat kaksi eri ääripäätä ja heidän keskinäisiä kiistoja oli melkein yhtä mielenkiintoista seurata kuin itse kilpailua. Amerikassa laulajien taso on todella huippua verrattuna Suomalaisiin.

Voice of Finlandin käsikirjoitus pohjautuu tuomareitten ympärille, jotka edustavat eri musiikki genrejä ja hahmoja. Tuomareista löytyy rokkikukkoa, maalaisjunttia, lähiö ganstaa ja eleganttia puumaa.  Kilpailussa laulajien taso on huikea sekä tasaväkinen. Pitkästä aika saa oikeasti jännittää oman laulaja suosikin puolesta ja miettiä samalla, tekikö oma suosikki tuomari nyt järkevän valinnan. 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.