Jessica Alba - Facebook-mama?

Kuplia

Jessica Alba, 30,  synnytti siis lauantaina Los Angelesissa toisen tyttärensä. Näyttelijätär lienee tyypillinen nykypäivän äiti. Alba nimittäin tiedotti tuottajapuolisonsa Cash Warrenin kanssa tyttären syntymästä pian Twitterissä sekä tähden Facebook-sivuilla. ”Toivottavasti nautitte viikonlopustanne! Cash ja minä olemme erittäin onnellisia voidessamme kertoa teille tyttäremme Haven Garner Warrenin syntyneen.”

Eli vanhemmat olivat myös supernopeita ilmoittaessaan tulokkaan nimen. Toisaalta tämä on näppärää: olennaiset kerrottua yhdellä painalluksella. Taisin toimia tyttäreni synnyttyä samoin. Nimi kun oli jo valmiiksi päätetty.

Mitä mieltä te olette? Pitääkö lapsen nimeä pantata aina ristiäisiin saakka (jos sellaiset siis pidetään)?

Kommentit

iitukka

Meillä ei ollut muita vaihtoehtoja kuin pantata, kun saatiin päätettyä nimi vasta pakon edessä ristiäisaamuna... Mutta nyt kakkosta odottaessa tekisi mieli kuuluttaa jo päätettyä nimeä kaikille, jotta se olisi sitten meille "varattu". Vauvabuumi kun jyllää lähipiirissä!

sensaatio

Täällä Alankomaissa missä olen nyt viettänyt kesääni, lapsen nimi ilmoitetaan lähipiirille jo parin päivän sisällä syntymästä lähettämällä nk. nimikortteja, joissa lukee lapsen nimi, paino ja pituus yms. Eli käytännössä kuin nuo Hesarin ilmoitukset, mutta sillä erolla että niissä yleensä ilmoitetaan päivämäärä milloin halukkaat voivat tulla tervehtimään uutta tulokasta. Ja sairaalassa lapsen nimi täytyy rekisteröidä jo syntymän yhteydessä, eli nimi on päätettävä etukäteen vaikka sen lähipiiriltä pitäisikin salassa ristiäisiin/nimiäisiin saakka. Lastenhankinta ei ole meille sulhaseni kanssa kovinkaan ajankohtaista mutta sitten aikanaan voi tulla aikamoinen sota siitä että kumman kulttuurin tavoin toimitaan sen lapsen nimen julkistamisen suhteen

Emilia Pyykkönen
Kuplia

Onpas kiinnostavaa. Suomessa nimen paljastamista melkein aina pantataan ristiäisiin asti. Ehkä tämä tosiaan on maa/kulttuurikohtainen juttu..

Vierailija (Ei varmistettu)

Yritettiin pantata nimeä ristiäisiin asti, mutta tylsähkösti idea lopahti noin 15 min ennen virallista ristiäistilaisuutta, kun pappi pyysi kummeilta allekirjoitukset kummipaperiin. Paperissahan lukee lapsemme tuleva nimi, eli se siitä "salaisuudesta".

Pinjeta
Kissanpäivät

Minä toivoisin saavani tietää tulevan kummityttöni nimen, koska olisin halunnut kaivertaa lahjaan nimen, syntymäajan, painon jne. Kyllä, sen voi tehdä myöhemminkin, mutta minusta on typerää juosta kultasepänliikkeessä koko ajan. Jos ei halua kertoa niin ei tule kaiverrustakaan. Tosin meidän tämänkertaiseen lahjaamme ei pystykään kaivertamaan mitään. Ensimmäisen kummityttöni nimi oli päätetty ennen syntymää ja meille annettiin arvoitus: "Tämän niminen lapsi syntyi lempisarjassamme." Oliin ihan täh, mikäköhän on niiden lempisarja!? Toinen vihje oli: "Nimi on väärinpäin sellaisesta esineestä, joka minulla joskus oli, mutta ei ole enää, ja veljellämme on joskus ollut mutta ei ole enää."

 

Amme - Emma

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.