Keho puhuu, kuuntelen

Kurvittelua

No voihan nyt. Juuri, kun tekisi hirveästi mieli liikkua, kroppa sanoo toisin. Olin lauantaina siskoni häissä ja myöhemmin illalla myös ystäväni häissä. (Tiedän, rankkaa hommaa). len ylpeä siitä, että onnistuin syömään suht hyvin, tarjolla kun oli paljon salaatteja ja muuta ihan kunnon ruokaa. Kakkuakin söin vain vähän, kun makea ei vain kamalasti enää maistu.

Mutta jokin meni silti vikaan. Pahasti. Unohdin jännityksessä ja juhlahumussa juoda tarpeeksi vettä, minkä sijaan tuli nautittua alkoholijuomia. Palkintona seuraavana päivänä historiani karmein nestehukansekainen krapula. Olen hädintuskin toipunut tuosta itseaiheutetusta taudista, kun tuntuu pieni flunssa pukkaavan päälle. Lisäksi kävin tänään hierojalla avaamassa jumittuneita hartioita, joten taitaa tämä päivä jäädä nyt toiseksi tämän viikon lepopäiväksi.

Olen aiemmin oppinut kantapään kautta, että puolikuntoisena tai vähääkään kipeän tuntuisena ei saa rasittaa itseään liikunnalla. Kehoaan pitää kuunnella. Jos yleiskunto tai vaikkapa kipuileva kohta sanoo, että "hei, etä nyt viittis vain antaa olla", niin kannattaa kuunnella mieluummin sitä kuin aivojen liikkumisen himoa. Muuten tuloksena voi olla huonon olon lisäksi vaikka rasitusvamma, joka sitten estääkin tehkkaasti liikkumisen jatkossa. Sairaana rasttumisesta voi lisäksi saada vaikka sydänlihastulehduksen, mikä ei ole vitsikäs juttu ollenkaan.

Onko se vetelä olo sitten sit oikeaa puolikuntoisuutta vai vain laiskuutta?  Kyllä sen oppii tuntemaan. Viimeistään siinä vaiheessa, kun lähteekin liikkumaan ja huomaa, ettei jaksakaan niin hyvin kuin yleensä. Silloin kannattaa suosiolla lopettaa. Puolikuntoisena liikkuminen ei edes ole kovin tehokasta, joten itselleen voi aiheuttaa sillä vain enemmän harmia kuin hyötyä.

Nautin siis tämän illan syksyisestä tunnelmasta ja iloitsen siitä, että olen syönyt pari viime päivää kiltisti ja eilen kävin pitkällä juoksulla. Aivan hyvin voin sen lepopäivän tässäkin pitää. Tässä viikossa on vielä viisi päivää jäljellä.

Ja ai niin, paino näyttäisi hivuttautuvan laskusuuntaan ja vyötärönympärys lähenee -10 senttiä. Joten onhan tässä jotain tehtykin.

~ K

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.