Reisirako?

Kurvittelua

Englanninkieisessä fitness- ja laihdutusmaailmassa se tunnetaan nimellä thigh gap. Tiedättehän, se ilmiö, kun reidet ovat niin kapeat, että ne eivät koske toisiinsa. Suomeksi ilmiölle ei tunnu oevan kunnon nimitystä. Suoraan suomennettuna reisirako tai reisiväli? Nääh. "Rako reisien välissä"?  Kröhöm, juu ei. Käytämme siis yhä tuttavallisemmin thigh gapiä. Joka tapuksessa, tuo ilmarako tuntuu olevan jotain, mitä uskomattoman moni nuori nainen halajaa.

 

(Kuva: Tumblr ja hulvaton määrä lisää esimerkkejä löytyy vain kirjoittamalla Googlen kuvahakuun "thigh gap")

 

Netti on tosiaan pullollaan kuvia noista gapeista sekä kyselyitä ja ohjeita miten sellaisen voi saada. Jopa fitnesslehdissä näkee omia treeniohjeita sille, miten tuon myyttisen thigh gapin voi saada.

Ja mikäs siinä, kyllä minäkin mielelläni huolisin kiinteämmät sisäreidet, niin ettei reidet hinkkaisi toisiaan kävelessä, mutta liika on liikaa. Kun noita kuvia katselee, niin nyrkinmentävä aukko reisien välissä herättää ainakin itsessäni ajatuksen, miten kyseinen ihminen pysyy edes pystyssä tai pystyy kävelemään. Superkapeat reidet tekevät lähinnä hontelon vaikutelman, eivätkä todellakaan näytä kovin voimakkailta.

Eniten kuitenkin ihmetyttää gapin hypetys. Se tuntuu olevan yksi suurimmista vartalotrendeistä juuri nyt. Joskus halutaan pyykkilautavatsaa, seuraavaksi tavoitellaan pallonpyöreää peppua. Nyt thigh gap on must have. Mutta mistä moinen kauneusihanne on oikein tullut? Onko tämä tulosta siitä nykyajan ylilaihasta ihanteesta? Ennen vanhaan pyöreät, täyteläiset muodot olivat suosiossa, nyt tahdotaan suoria linjoja.

 Kysymys vain kuuluu, voiko kuka tahansa edes saada sellaisen, vaikka kuinka treenaisi ja laihduttaisi?  Itse en siihen usko. Reisien etäisyys toisistaan on varmasti aika vaihteleva ominaisuus ja sääliksi käy niitä, jotka jumppaavat ja jumppaavat ahdistukseen asti, kun rakoa ei vain synny. Ja miksi ihmeessä pitäisikään syntyä? Tämä Post A Secret -sivustolta löytynyt tunnustus kertoo aika paljon thigh gap-trendin älyttömyydestä.

 

 

Onko muut havainneet vastaavia vartalotrendejä?

 

~ K

 

LISÄYS!  Jotenkin hämmentävää, että tylsää hetkeäni täyttämään kirjoitetusta jutusta on tullut näin luettu ja keskusteltu. Siksipä lisään nyt pienen loppukommentin: Tämä juttu ei ole mikään yleinen kannanottoni aiheeseen, enkä tuomitse niitä, joilla tuo ihmeellinen gap on tai ei ole. Koko juttu on myös kirjoitettu rennolla otteela, enkä tosiaankaan ihan oikeasti ajattele, että kapeasääriset ihmiset eivät pystyisi kävelemään. En varmasti ole ainoa, joka hyyyyyvin kapeat kintut nähdessään ajattelee jotain suuntaan "Apua, miten noiden päällä voi kannatella yhtään painoa?" Kaikella rakkaudella ja kunnioituksella siis.

Koko jutun idea oli siis alunperin kevyesti hämmästellä itseääni silmiin pistänyttä ilmiötä ja sitä, miksi jotkut naiset tavoittelevat jotain, mihin muut eivät todennäköisesti edes kiinnitä huomiota ja mikä ei ehkä fyysisesti ole heidän kropalleen mahdollista.

Share

Kommentit

päivikki (Ei varmistettu)

Kuulin tuosta rakotrendistä nyt ensimmäisen kerran. Minusta tuo rakonen on oikeastaan aika kamalan näköinen. Leveälantioisten naisten on varmaankin helpompi treenata itselleen tuollainen :D

Vierailija (Ei varmistettu)

Hah, mäkin kuulin tuosta trendistä nyt ensimmäisen kerran! Joskus aikoja sitten ohimennen havaitsin, että "kappas, reiteni eivät kosketa toisiaan", mutta täytyy myöntää, etten ole sittemmin kiinnittänyt huomiota koko asiaan. Itse asiassa en tiedä, onko koko gappia enää edes olemassa, luultavasti ei! :D

ninoh

Ihanaa olla takasin latinomaassa Täälä ulkonäköpaineet on olemattomat.kaikkien muotoja arvostetaan.olin lihonu Suomessa 5 kiloo ja kaikki hokee et oon laihtunut.ja ihmisillä tuntuu aina olevan hauskempaa tekemistä kun kokoajan keskustella uusimmista dieeteistä.tuntunu viimeaikoina et ihmiset on ihan seonneita ruokavalio keskustelusta Suomessa..ja kun kaikkia näitä trendejä ikänsä kuuntelee niin kyllähän se tarttuu ja itekin välillä haluista olla niin luikero et ei mitään järkee.mut kulinaristina elämä voittaa:)

annili

Ääk. Kieltämättä olis kiva, jos olis tollaset superin timakat pikkuiset reidet, mutta digautan kyllä omia lihaksikkaita reisiäni enemmän kuin tuollaisia syömäpuikkoja. Ehkä. 

Mutta. Kaipa tuohonkin vaikuttaa geneettinen perimä, lantion muoto jne. 

S/y Cissy

Itselläni on tuollainen "rako" ollut aina, vaikken erityisemmin liikuntaa harrasta. Painoindeksini on normaali, ja minulla on tavalliset terveet ja suorat jalat.

Ei voi muuta sanoa, kun että menee kyllä jo ihan naurettavaksi. :D Toivon, että jokainen voisi olla tyytyväinen omaan vartaloonsa. C'moon, itseluottamus ja hymykin kaunistaa. (: 

Turha käyttää tätä elämää murehtimiseen ja ikuiseen laihduttamiseen. Se vie elämäniloa.

Hear Hear!

Jep, geneettinen perimä eli jokaisen oma vartalon mallihan tuohon eniten vaikuttaa, miksi onkin hullua, että jotkut tytöt tuntuvat olevan valmiita tekemään mitä tahansa sen eteen. Itse en esim. henkilökohtaisesti usko omien kinttujen koskaan voivan näyttää tuolta.

Ja Cissylle vielä kommentti, että vaikka muuten tuo itseluottamus ja tyytyväisyys itseensä onkin asiaa, niin toisaalta esimerkiksi liikalihavalle henkilöle ei oikein auta jankuttaa, että pitäisi olla vain tyytyväinen vartaoonsa. Jos ihmisellä on oikeasti painoongelma, joka vaikuttaa jo terveyteen ja omiin mahdollisuuksiin elää normaalisti, vie se varmasti elämäniloa enemmän ja laihduttaminen olisi paikallaan.

Itselläni elämäniloon vaikuttaa myös se, että olen tyytyväinen itseeni ja koska en sitä vanhana minänä ollut, niin olikin aika ottaa ohjat omiin käsiin. Tosin omalla kohdalani kyse ei oe vain ulkonäöstä, joten ero minun ja olemattomia reisiläskejään rutistelevan normaalipainoisen teinin väillä on aika suuri. :)   Ja minähän osaan yhä nauttia myös siitä eämästä, itseasiasssa paremmin kuin ennen.

A. Sinivaara
Onnenpäivä

Itselläni on reisissä melko paljon lihasta (kiitos juoksemiselle, puntille ja maastopyöräilylle), joten tekemälläkään niistä ei saa pienikokoisia. Jos nyt joku housut jalassa erehtyy pitämään reisiäni läskeinä, niin siitä vaan. Shortsit jalassa yleensä paljastuu, että on niissä muutakin.

Vierailija (Ei varmistettu)

Täh, en ole ikinä kuullutkaan asiasta ennen:D Oon vaan ihmetellyt esim. joogatunnilla, et mikä mussa mahtaa olla vikana kun en saa reisiäni yhteen vaikka pitäisi :D Mutta olipas hauska huomata, että mulla onkin joku must have trendijuttu nimeltä thigh gap. Ja pystyn siitä huolimatta kyllä kävelemään :)

Hear Hear!

Vierailija, hauska kuulla myös gapin omistavan näkemys! Ja kävelykommentti ei ole tarkoitettu pahalla, vaan viittaa lähinnä niihin ylikapeisiin, hentoisen näköisiin reisiin, joita kuvissa näkee. Kuka tietää, ovatko ne kuvat sitten peräti muokattuja, mutta huikean laihoja niiden kuvien mallit ainakin ovat. Onkin ikävää, jos joku aivan kelvot ja mukavan lihaksikkaat reidet omistava laihduttaa lihaksensa pois saadakseen sellaiset keijukaissääret.

Mutta hah, enpä tullut edes ajatelleeksi, että thigh gapilla reisi ei todea saa edes yhteen. Vahvistaa edelleen käsitystä siitä, että kyse on puhtaasti kehon mittasuhteista.

Random (Ei varmistettu)

Olen kuullu tästä ja joo, joillakin on aika hyvän näkösetki nää tämmöset jalat, tosin ei eestä päin.. (:

Vierailija (Ei varmistettu)

Mulla on myös aina ollut tuo selkeä thigh gap vaikka painoindeksi n 21 ja reiteni eivät muuten ole ohuet :D toki kun painoin 10kg vähemmän oli vielä 2x selkeämpi.
Myös 50 vuotiaalla äidilläni on sellainen aina ollut. riippuu vartalon mallista:)

sanumaria

Mulla taas ei varmaan ikinä mitään rakoa reisien väliin sais, tuskin ees luurankona.. Mutta tosin nyt on niin paljon lihastakin ettei senkään puolesta :D 

Vieras Mies (Ei varmistettu)

Mä en tajuu.

Vierailija (Ei varmistettu)

Ei tuota rakoa saakaan treenaamalla, vaan laihduttamalla tarpeeksi. Ei kyllä aina silläkään, jos kroppa on tietynmallinen vaan.

Ja usko pois, kyllä hoikatkin ihmiset ja leveälanteiset ihan hyvin pystyvät kävelemään ja pystyssä. Pystyväthän tanakatkin ihmiset lyllertämään eteenpäin kaikkien luennonlakien vastaisesti.

Vinkkinä reisirakoa tavoitteleville: kun lantion työntää taakse ja ojentaa polvetkin vielä niin suoriksi kuin lähtee, voi vähintään valokuviin maksimoida oman reisirakonsa. Asento ei ole kovin mukava, joten kovin pitkään sellaisessa ei poseerata.

Hear Hear!

Viimeisin vierailija, en ole missään vaiheessa oikeasti epäillyt, etteivätkö hoikat ja leveälanteiset pystyisi kävelemään. :)  Kyse oli noin kapeiden jalkojen synnyttämästä fysiikan lakeja uhmaavasta mielikuvasta, koska kovin voimakkaan näköisiä suurin osa noista nettikuvien jaloista eivät ole.  Vähän kuin Barbie, jotkut "tutkijat" ovat todenneet, että jos ihmisellä oisi oikeasti barbin mittasuhteet, liikkuminen olisi aika hankalaa. Ja sinäpä sen sanoit jälleen, laihduttamallahan moiset jalat parhaiten saisi, ei treenamalla, ja kovin kovin laihoiltahan nuo tytöt näyttävät.

Ja Vieras Mies, ihan hyvä, että taidat olla tuon anonyymin Post a Secret-hemmon linjoilla. Tää on selkeesti joku naisten kummallisuuksia.

eee (Ei varmistettu)

Pakko kommentoida noihin Barbien mittasuhteisiin, että pituudeltaanhan ne ovat oikean ihmisen mukaiset. Toki vyötärö on aika pieni ja jalat hirmuisen kapeat, mutta pituudeltaan ne kuitenkin ovat aivan normaalin rajoissa :)

Hear Hear!

No mutta jalkojen pituudestahan täss ei olekaan kysee. Ja kyllähän myös Mattel itse muistuttelee, että barbia ei olla luotu ihmissen kokoskaalan mukaan.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kiinnitin huomiota H&M:n kevätkuvastoa selaillessani bikinimallien reisirakoihin. Jokaisella mallilla sellainen oli, useimmilla näytti tosin photoshopatulta, sen verran väärän värinen pala reisin väliin oli lätkästy muuhun taustaan nähden. : D

MinnaN. (Ei varmistettu)

H&M:n bikinikuvien reisirakojen (ja muiden outouksien) yks mahdollinen selitys:

http://www.hs.fi/ulkomaat/HM+teki+vaatemalliensa+vartalot+tietokoneella+...

Vierailija (Ei varmistettu)

Itse huomasin myös ensimmäistä kertaa juuri jumppatunnilla, etten saa puristettua reisiäni yhteen, vaikka niin käskettiin tehdä. Enkä todellakaan tiennyt, että tämä on jokin must have -juttu.

Itse mieluummin pääsisin eroon raosta. Olen normaalipainoinen enkä halua lihottaa itseäni asian vuoksi. Miten raon siis saisi pois? Lenkkeilen paljon, mutta ehkä pitäisi lähteä kuntosalille lihasta kasvattamaan, vaikka ei tämäkään varsinaisesti naisellisia muotoja tuo.

Johan täällä todettiin, ettei kuka tahansa tuota rakoa saa eli ehkäpä kuka tahansa ei myöskään saa sitä pois. Tässä siis tällainen päinvastainen näkemys. Tuntuu vain niin uskomattomalta lukea, että muut ihmiset nimenomaan haluaisivat tuon raon.

Hear Hear!

Nimenomaan, kuten täälä on jo useaan otteeseen toedettu, niin kyseessä taitaa olla pikemmininkin fyysinen ominaisuus, joka riippuu esim. lantion leveydestä, muusta luustosta ja lihaksistosta.

Heh! täällä yksi entinen gapin omistaja.. nyt täytyy ihan tarkistaa onko se vielä siellä:P (no onhan siellä vielä pieni rako).. itse en pidä siitä! olen aina ihaillut tätä vanhaa saksalaista nais-ihannetta missä reidet on samalla leveydellä lantion kanssa.. ja paksut tietenkin ilman mitään gappeja.. animessa näkee samaa.. mutta jalat heillä tietty epärealistisen pitkät(ainakin kun itse on sen 165cm pitkä).. Musta tuntuu että tuo gappi tulee itelle tosi helposti... juurikin kun omaan massiivisen leveän lantion( ja onnekseni kapoisen vyötäron) niin kaipaan massaa tonne alas, että tuntee olevansa enemmän jalat maassa.

Niinjoo ja mulla kuitenkin polvet osuu yhteen niin näyttää vähän oudolta ku rako jää vaan reisien väliin.. on siis isot polvetkin vissiin:D Musta tuntuu että levealantioisuus ja nk. länkisääret ovat kaksi perinnöllistä seikkaa mitkä vaikuttavat gappiin.

Ja valokuvaajana en arvaa vaan TIEDÄN että mallikuvia käsitellään rankastikkin.. Itseasiassa tätä ei ammattisanastossa kutsuta edes käsittelyksi vaan manipulaatioksi. Manipuloitavia kohteita ovat yleensä juurikin vyötärön ja reisien kavennukset, kaulan iho jne. Mutta väittäisin että niitä ei kuvista pysty erottamaan.. kuvankäsittely/manipulaatio on oma taiteen lajinsa, mieheni on siinä hurjan taitava, jotta jos hän olisi käsitellyt esim. h&m bikini kuvia, niin voisin vannoa että sieltä ei käsittelyn jälkiä näkyisi. Onneksi mieheni keskittyy kuvamanipulaation taiteellisempaan osuuteen<3

Parempi vain ajatella suoraan että mainoksien hahmot ovat epätodellisia.. Mallit ovat vain välikappale (jotka jo oikeastikin alipainoisia), mutta valmiissa lopputuloksessa hyvinkin kaukana siitä elävästä mallista.. Leikkaa/liimaa -kulttuurissa eletään.

rakohaaroissa (Ei varmistettu)

hmmh, oon varmaanki ufo, kun mulla on sekä paksut reidet, että 5 cm rako niiden välissä. tosin, kun treenaan paljon, rako pienenee huomattavasti nopeaan.. :) sillon kun en treenaa, rako isonee. :D lihakset kasvaa sisään päin? oon kuullu, että ns. laihaläskeillä tulee helpostikin tommonen rako. mutta kyllä mulla se rako on, vaikka mulla on tosi muhkeat reidet.. :/ ja kylkiluutkin näkyy, vaikka oon 161cm, 62 kg. vartaloita on niin moneks!

oonkohan itekki laihaläski? kuulostas aika oikeelta.. luut törröttää vaikka massaa löytyy ja muotoja:D  kertokaahan lissää mikä on laihaläski??

sanumaria

laihaläski on sellanen joka on vaikka 165cm/55kg, mutta rasvaprosentti on jotain 35. Näin kärjistäen.

Sign me in!:D

Häxpi (Ei varmistettu)

Poikien kesken olemme jo vuosikymmenet kutsuneet ilmiötä työväliksi tai askartelutilaksi. Esiintyy muillakin kuin laihoilla riippuen lantion leveydestä. Thigh gap on sexy.

Hear Hear!

Oho, vanha postaus herää henkiin. Ja rakoa kyllä esiintyy kaikenkokoisilla, juu. Sehän koko jutun alkuperäinen pointti oli, että koska kyseessä on fyysinen ja rakenteellinen ominaisuus, niin on aika surullista kuinka nuoret tytöt yrittävät saavuttaa kenties saavuttamattomissa olevaa vähäpätöistä yksityiskohta vaikka sitten näännyttämällä itseään.

ragdoll12345 (Ei varmistettu) http://everythinghasbeauty.bellablogit.fi/

En usko, että kaikki pystyvät edes sellaista saamaan, vaikka kuinka tahtoisivat.. Nuorempana ja hoikempana inhosin tuota tyhjää tilaa reisieni välissä, koska omistan leveän lantion ja näytin samalta, kuin lucky luke, kuin olisin saanut kovempaakin kyytiä.. Se rako riippuu todella paljon lantion leveydestä, sekä toki myös lihasmassasta. Jos on paljon lihasta reisissä, ei yleensä rakoa jää. Jos reisien väliin seistessä jää pienehkö rako, se on mielestäni yhtä nättiä, kuin heillä, joilla ei sitä jää lainkaan..

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.