90-års kaka

La vie est belle

90-vuotisjuhlia ei joka päivä vietetä.

Leivoimme siskoni kanssa raikkaan, marjojen kyllästämän rahkakakun kunnioitettavaan ikään ehtineen mummimme päivälliskutsuille. Idean saimme Allt om mat:in uudesta keittokirjasta, muokkasimme pohjan ja osan aineksista mieleisiksemme.

Seljankukka-rahkakakku          12 reilua palaa

Pohja:

puoli pakettia Digestivekeksejä, noin 3 dl muruina

noin 2 dl piparkakkuja muruina, esim. Kanniston

75 g voita sulatettuna

Täyte:

250 g vaniljarahkaa, vähintään 7% rasvaa

350 g rahkaa, vähintään 7% rasvaa

4 dl crème fraiche

2 dl seljankukkamehutiivistettä

2 dl tomusokeria

1 tl vanilja-aromia

4 liivatelehteä

1 (luomu)sitruunan mehu ja kuori

(hieman punaista elintarvikeväriä)

Murskaa keksit hienoiksi murusiksi esimerkiksi muovipussissa. Sekoita murut sulatettuun voihin oikein kunnolla ja painele pohja tämän jälkeen irtoreunaisen kakkuvuoan voidellulle pohjalle. Paista pohjaa pikkaisen 200 asteessa jotta se jämäköityy, noin 5 minuuttia, anna sen sitten jäähtyä.

Laita liivatelehdet likoamaan pieneen määrään kylmää vettä muutamaksi minuutiksi. Sekoita rahkat ja crème fraiche kattilassa seljankukkamehun, vanilja-aromin ja tomusokerin kanssa ja kuumenna melkein kiehuvaksi. Sekoita joukkoon sitruunanmehu ja -kuori sekä lopuksi liivatelehdet yksitellen sekoittaen hitaasti, jotta lehdet varmasti sulavat tasaisesti koko täytteeseen.

Jos haluat kakkuun aavistuksen hauskaa väriä, tiputtele täytteeseen pieni määrä elintarvikeväriä. Me kokeilimme käyttää muutamaa tippaa punaista elintarvikeväriä. Kakusta tuli hempeän vaaleanpunainen.

Anna täytteen jäähtyä kunnolla ennen sen kaatamista vuokaan. Peitä sen jälkeen kakku kelmulla ja aseta jääkaappiin jähmettymään vähintään kuudeksi tunniksi, mielellään yön yli. Koristele kakku marjoilla, hedelmänpaloilla, marengilla, keksinmuruilla tai sokerihelmillä. Mukana sopisi myös tarjota pieni nokare makeaa vispattua kermaa.

 
 
 
 
 

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.