Tomat, pasta, korv

La vie est belle

En perfekt trio för en enkel, smakfull färskpastarätt.

Helsingin makkaratehtaan chorizo, tomaattikastike ja tuorepasta - superhelppo yhdistelmä, täydellinen annos.

Jag köpte färskpastaplattor för lasagne som jag skar i breda tagliatelle-band och kokade snabbt. Butikens tagliatelle var helt enkelt inte riktigt tillräckligt bred. Inte för att uppnå den pastaöverdos som nu råder.

Chorizopasta i tomatsås     3 personer

olja och olivolja

1 enklyftad vitlök eller 2 stora vitlöksklyftor

1 stor burk tomatkross

1 paket chorizo, t.ex. Helsingin makkaratehdas'

1 paket färskpastaplattor för lasagne

salt, socker, svartpeppar och tabasco

rucola och mozzarella di buffala att servera med rätten

Värm olja i en stekpanna och fräs chorizoskivor ordentligt, så de får färg i åtminstone fem minuter. Häll på tomatkross och pressa i vitlöken, salta, peppra, krydda och sockra också en aning för att få fram tomatens mjuka smak. Låt sen puttra och sjuda till servering.

Koka upp mycket vatten i en stor kastrull och salta, häll också i lite olja i vattnet. Skär lasagneplattorna i passliga band, jag skar en platta i fem breda delar. Koka banden sen helt hastigt i vattnet, det behövs en koktid på högst 2-3 minuter för rätt konsistens. Sila men skölj inte pastan, då spolar du ju bort all god olja och salt! Stjälp pastan åter i kastrullen och olja.

Servera med rucolablad och mozzarellaskivor. Ska passa på och rekommendera Pirkka mozzarella di buffala, som faktiskt är en fantastisk produkt enligt mig - tjockt, lite segt skal och ljuvlig, krämig ost på insidan. Italienar-godkänd.

Mums.

 

Share

Kommentoi

You must have Javascript enabled to use this form.