Ladataan...
lainahöyhenissä

 

uutta kotosalla - Annon veikeä musta amppeli lasimaljakolla. 

lasimaljaan on tarkoitus asettaa äidiltä pian saamani kultaköynöksen pistokas juurtumaan, mutta siihen saakka peikonlehtipari saa tuurata.

viherhuumani on äitynyt niihin mittasuhteisiin, ettei mikään tunnu piisaavaan. seuraavaksi hankintalistalla on suuri kaktus tähän samaiseen huoneeseen, ja muutama mehikasvi lisää ympäri huushollia. 

 

Share

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

keittiöinspiraatiota à la Fantastic Frank. virtaviivainen valkoinen keittiö marmoritasolla näyttää kerrassaan täydelliseltä. samanaikaisesti kevyt, ja äärimäisen vaikuttava.

ihmiset usein kysyy tekisinkö nyt jälkikäteen jotain toisin kotimme remontin suhteen. vastaus on aina sama: pitäisin pintani valkean kivitason suhteen. nykyinen musta kivitaso on järjettömän työläs pitää puhtaana, eikä musta kivi oikein muutenkaan miellytä. marmoritasoa alunperin hinkuneena sain tylyä kyytiä keittiöfirmoista, jotka toinen toisensa jälkeen sanoi ettei vaalea Carrara marmori sovi työtasoksi sen huokoisuuden vuoksi. käytännössä taso siis mahdollisesti värjääntyy ajan myötä.  

kas kummaa, marmoritasoja kuitenkin on torpassa jos toisessa nykyään. 

toisaalta taas, mieli alkaa hieman ehkä jo kääntyä vaaleasta marmorista eteenpäin - kun sitä tuntuu tulevan nyt joka tuutista. 

tähän pohdinottooni kiteytyy aika sulavasti naisena olemisen vaikeus: haluaa niin helkkaristi, muttei kuitenkaan välttämättä sittenkään juuri haluamaansa asiaa. joopa..

Share

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

söin San Franciscon reissulla maailman parasta riisiä,  kulttiravintola Burma Superstarin ylistettyä kookosriisiä. 

pidän itseäni hyvinkin nokkelana reseptihakkerina, mutta oma toteutukseni ei nyt aivan kuitenkaan yltänyt esikuvansa tasolle. simppelisti kun ajattelee, niin kookosriisin luulisi olevan vain kookosmaidossa kypsennettyä riisiä.  asia ei ole kuitenkaan aivan näin mustavalkoinen, mikäli riisituotokseeni on uskominen. 

Burma Superstarin riisi oli ihanan ilmavaa, kun taas oma kookosriisini - joskin oli oikein hyvää sekin - muistutti lähinnä kookosriisipuuroa. tahmaisaa, mutta maukasta riisipuuroa. 

jaan kuitenkin reseptini tänne, jotta kulinaristit siellä ruutujen toisella puolen, voitte kertoa omia niksejänne täydelliseen kookosriisiin.

Coconut rice

 3dl jasminriisiä

vettä 2,5 dl ja kookoskermaa/-maitoa 2,5 dl

suola, sokeri, limen mehu 

huuhtele jasminriisi, ja lisää kattilaan yhdessä veden ja kookoskerman kanssa. kiehauta, ja anna kiehua hiljalleen kannen alle n. 15 minuuttia. laita levy pois päältä ja anna riisin levätä kannen alle vielä toiset 15 minuuttia. mausta suolalla, sokerilla ja limemehulla. 

 

 

Share

Pages