Ladataan...
lainahöyhenissä

 

ihana juhannus perheen ja ystävien parissa takana. nyt on talviturkki viimein karistettu, ja kesäherkkuja tankattu enemmän kuin riittävästi. 

vielä olisi kahden viikon puserrus, ennen kesälaitumille siirtymistä. juuri nyt, tänä maanantaina, kesäloma tuntuu tulevan todella tarpeeseen.

aurinkoista viikkoa!

 

 

Share

Ladataan...
lainahöyhenissä

kaupallinen yhteistyö, Happy Joe 

 

kesäruuat, kuin myös juomat, ovat mielestäni parhaimmillaan raikkaina. toki myös maukkaita, mutta tietynlainen kepeys viehättää. 

kehitin pitkään mielessä muhineen skagen- henkisen rapubriossin ohjeen Happy Joe siiderin innoittamana, kun sain haasteen loihtia herkullisen kesäruuan siiderin kanssa nautittavaksi. 

olen siiderin ystävä, mutta koska lähes poikkeuksetta juon ruokajuomana vettä, oli mielenkiintoista testata kuinka siideri taipuisi ruokajuomaksi. huurteisena suoraan pullosta, tai limelohkon ja jääpalojen kera lasista nautittuna, siideri ja rapubriossi on makuparina kerrassaan ihana. 

tältä maistuu kesä. 

 

 

rapubriossit

200g kypsää jättiravunpyrstöä

1-2 rkl Hellmans majoneesia, 2rkl turkkilaista jugurttia, 2 rkl Philadelphia tuorejuustoa 

rutkasti ruohosipulia, 1 pieni kevätsipuli hienona silppuna 

sitruunamehu, suola, pippuri, tuore chili 

sekoita kulhossa vatkaimella majoneesi, jugurtti ja tuorejuusto. mausta sitruunamehulla, chilillä, suolalla ja pippurilla - lisää myös sipulisilppu. kuori ravunpystöt ja leikkaa pyrstöt kahteen tai kolmeen osaan pyrstön koosta riippuen. sekoita ravut majoneesikastikkeeseen, tarkista maku ja nosta jääkaappiin maustumaan. 

 

pikkelöity punakaali 

puolikas punakaali, pieni punasipuli 

3 rkl omenaviinietikkaa, 1 rkl sokeria, 2-3 rkl oliiviöljyä, mustapippuria, ripaus suolaa 

leikkaa terävällä veitsellä punakaali ja punasipuli ohuiksi siivuiksi. sekoita kulhossa sokeri viinietikkaan, ja sekoita kunnes sokeri on sulanut. lisää muut aineet ja sekoita hyvin. lisää kaali ja sipuli etikkaseokseen ja nosta jääkaappiin maustumaan. 

 

avokadopyree

2-4 kypsää avokadoa, mietoa oliiviöljyä, limemehua, ripaus suolaa

lusikoi kypsät avokadot blenderiin tai sauvasekoittimen astiaan, ja lisää tilka oliiviöljyä. lisää öljyä vähitellen jotta saat pyreestä halutun kuohkeaa. mausta limemehulla ja suolalla. 

 

kasaa briossisämpylälle avokadopyrettä, raputahnaa, pikkelöityä punakaalta ja muutama oksa vesikrassia. nauti kylmän siiderin kanssa hyvässä seurasssa. 

 

 

 

Share

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

 

rauhaisaa juhannusta ystävät.

pidetään toisistamme huolta ja ollaan ihmisiksi. 

Piret & Chloe 

 

 

Share

Pages