Ladataan...
lainahöyhenissä

yhteistyössä, Unikulma 

 

pitkäaikainen aikuishaaveeni on ollut oikea, laadukas sänky - ja siinä se viimein on. niin kovin kauniina. 

yksi parhaista ystävistäni on unikonsultti ja olen saanut hänen lähipiirissään seikkaperäisen perehdytyksen unen laadun tärkeydestä ja siitä, kuinka iso merkitys sängyllä on hyvään uneen. 

yhteistyö kotimaisen perheyrityksen Unikulman kanssa oman unelmasänkyni* tiimoilta, on itselleni todellinen toiveiden täyttymys. 

olen aina ollut hyväuninen. rakastan nukkumista.  päiväunet kuuluvat myös harrastuksiini silloin, kuin suinkin aika antaa myöden. laadukas sänky on arvokas hankinta, mistä syystä olen aina siirtänyt tätä ostosta tuonnemmaksi - pelkästään myymälässä sängyn hetkellinen testaaminen ei mielestäni ole voinut olla kovin validi tapa tietää, onko sänky hyvä nukkua pidemmän päälle ja antaako se tarvittavan tuen keholleni.  ihminen viettää sängyssä keskimäärin kolmasosan elämästään, ja silti sängyn hankintaan ja sängyn laatuun,  kiinnitetään aika harvakseltaan sen ansaitsemaa huomiota.  

vierailulla Unikulman asiantuntijoiden luona, kartoitettiin ensimmäisenä yksilölliset tarpeeni sängylle UnikLab 3D- mittauksella. pintapainejärjestelmällä toteutettu mittaus antaa tietoa mm. kehon toispuoleisuudesta, mahdollisesta tuen tarpeesta sekä patjalle asetettavista muista vaatimuksista. esimerkiksi omassa sängyssäni alaselän alueen jousitus on parhaimman tuen takaamiseksi napakampi, kuin sängyssä muualla. 

 

 

oma sänkyni on paitsi uskomattoman ihana nukkua, myös äärettömän kaunis. valitsin jaloiksi pyöreät, matalat koivujalat, ja verhoilukankaaksi Lauritzon`sin vaalean pellavakankaan. jalka- ja verhoiluvaihtoehtoja Unikulmalta löytyy laajat valikoimat, joten sängystä saa varmasti kustomoitua myös visuaalisesti mieleisensä.

mietin hetken myös sängynpäätyä samasta pellavakankaasta, mutta pidän juuri nyt sängyn kepeästä ilmeestä ihan siltään - päädynhän saa lisättyä myöhemminkin, jos siltä alkaa tuntua. 

 

arvonta - Unikulman Astro ergonominen tyyny

hyvän unen sanansaattajana sain mahdollisuuden arpoa myös yhden Unikulman ergonomisen tyynyn (arvo 149€) teille lukijoilleni. voit osallistua tyynyn arvontaan kommentoimalla nimesi/nimimerkkisi ja sähköpostiosoitteesi tähän postaukseen - kirjoitathan sähköpostiosoitteesi vielä erikseen myös viestiisi, jotta sen varmasti saan. osallistumisaikaa on sunnuntaihin 21.1.2018 kello 21.00 saakka.

 

 

* / tuotteesta saatu yhteistyöalennusta

Share

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

instastoryssä vilahtanut eteinen herätti kovasti kiinnostusta instagramin (@tiiupiret) puolella, ja siksi jaan pienen maistiaisen täälläkin. 

mallasin eilen vanhaa persialaista mattoani Finnish Design Shopista tilattujen Menun Afteroom penkin* ja Socket valaisimen* pariksi, ja kokonaisuus näyttää mielestäni oikein kauniilta - kirjava matto tuo kivasti särmää muuten talon harmoniseen sisustukseen. 

seinän pyöreä peili on tilattu lasiliikkeestä erityismitoilla. olin valinnut eteiskalusteeksi Afteroom penkin** jo peilin tilausvaiheessa, mikä helpotti peilin mittojen, ja asennuskorkeuden määrittämistä. tahdoin pitää eteisen ilmavana ja kutsuvana, eikä eteisessä ole varsinaista säilytyskalustetta - sen sijaan oikeanpuoleisessa kuvassa peilistä pilkistävän koivuviiluisen liukuoven taakse kätkeytyy vaatehuone, minne saa kaiken kivasti piiloon. 

kuvaan eteisen kokonaisuudessaan pian! harmittaa, kun niin monta nurkkaa olisi kuvattavana, enkä ole koskaan kotona päiväsaikaan, jolloin luonnonvalo olisi omiaan helpottamaan kuvausta. 

* = tuotteista saatu yhteistyöalennusta

**= penkki on tilaustuote. lisätietoa & tilausohjeet Finnish Design Shopista.

Share

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

rakastan kirpputoreilla syynäämistä. taito tehdä löytöjä jonkun jo kertaalleen omistamista tavaroista on peruja äidiltäni. 

blogini ensimmäiset vuodet keskittyivät tiukasti 2ndhand ja kirpputorivaatteiden ympärille, mutta nykyään etsin ja löydän kirppareilta oikeastaan yksinomaan sisustusesineitä ja astioita. tärkein taito löytöjen tekemiseen lienee oikeanlainen kirpparisilmä - kyky nähdä esine tavaranpaljoudesta notkuvan kirpputoripöydän sijasta omassa kodissa. kultainen sääntöni on, että jos en pysty näkemään tavaralle heti paikkaa tai selkeää käyttötarkoitusta, ei sitä kannata ostaa, vaan jättää suosiolla jonkun toisen löydettäväksi. 

Jyväskylässä on poikkeuksellisen hyvä kirpputoritarjonta, ja hinta-laatusuhde on usein todella hyvä. kiskurihinnoittelijoita löytyy toki täältäkin, mutta pääsääntöisesti tavara on kivan hintaista.  

en pääsääntöisesti syrji mitään kirpputoreja - löytöjä voi tehdä mistä vain. toiset kirpparit ovat tosin lähes takuuvarmoja aarreaittoja ja tässä listaus omista suosikeistani: 

 

Kirpparilla.fi - Seppälä

valtava itsepalvelukirppis Seppälässä, joka on auki 363 päivää vuodessa. 

tarjontaa on laidasta laitaan, myös huonekaluja ja valaisimia. jos aikaa on vain yhdelle kirpparille, suosittelen ehdottomasti tätä. pöydissä paljon lasitavaraa, vanhaa Arabiaa, hyväkuntoisia vaatteita ja muutamalla myyjällä jopa viherkasvin pistokkaita. täällä myyn myös omia tavaroitani silloin harvakseltaan kun myyn. erikoismaininta aina iloisesta ja palvelualttiista henkilökunnasta - tällä kirpparilla on ilo vierailla.

Fida - Keskusta 

sympaattinen kirppari Jyväskylän keskustan kupeessa Puutarhakadulla. iloinen henkilökunta ja paljon tavaraa läpikäytäväksi - myös paljon kirjoja ja puhtaita ja siistejä kodintekstiilejä. hyvät parkkitilat sisäpihalla, joten autolla helppo visiteerata. 

SPR:n kirpputorit, Kirri, Seppälä & Savela 

etenkin Kirrin SPR on todellinen aarreaitta, missä pyrin käymään ainakin parin viikon välein.  todella hyvä lasitavaran ja astioiden valikoima ja hinnat hyvin edullisia. Savelan ja Seppälän kirpputorit ovat pienempiä, mutta nekin kannattaa katsastaa aika ajoin. 

Kirpputori Silinteri 

Kirrissä entisissä SPR:n kirpparin tiloissa toimiva iso itsepalvelukirppis, jonka valikoimissa myös huonekaluja. täältä löysin viime vierailulla mm. todella kauniin kolmijalkaisen vintage- jalkavalaisimen. Kirrissä on kaikkiaan kolme hyvää kirpputoria lähes vierivieressä - nyt mainitun Silinterin ja SPR:n kirppiksen lisäksi on vielä itsepalvelukirpputori Löytölähde aivan SPR:n kirpparin vieressä. 

Kierrätyskauppa Sovatek, Seppälä & Ekocenter, Muurame 

ehdottomasti vierailun arvoiset isot kirpparit, joissa tavaraa laidasta laitaan ja edullinen hintataso. paljon huonekaluja, vaatteita, astioita, ruukkuja. Seppälän Sovatekissa on myös pukuvuokraamo Satumaa, mistä saa juhliin kuin juhliin vuokrattua muutamalla eurolla täyden asukokonaisuuden. 

 

näillä kaikilla kirppiksillä vierailen säännöllisen epäsäännöllisesti ja harvoin lähden tyhjin käsin. kuvien tavaroista kaikki astiat, rottinkinen seinänaulakko, kvartsivalaisin, vanha peili, lasikupuinen riippuvalaisin, Arabian mustat ruukut, kristalliset suolakot ja Parolan Rottingin lumikenkätuoli ovat kirpparilöytöjä juuri näiltä kirpputoreilta.

tarjonta on kaikkiaan niin hyvä, että jos asut kauempana, suosittelen ehdottomasti vaikka viikonloppureissua Jyväskylään ihan vaan kirpputoreja kiertämään.  

Tiiu Piret xx

Share

Pages