Ladataan...
lainahöyhenissä

 

olen saanut paljon kyselyitä talon pohjaratkaisusta, joten tässä tämä nyt viimein on.

alkuun mietin, että tämä on niin henkilökohtainen asia, etten tahdo sitä kaikille jakaa - mutta olenhan täällä erot ja surutkin kertonut, niin menköön tämäkin samaan rahaan. ja miksipä ei - itselleni oli kovasti hyötyä ideointivaiheessa erilaisten pohjaratkaisujen tarkastelusta, ja ilolla suon tämän nyt omalta kohdaltani myös muille. 

lopullinen pohjaratkaisu oli kaikkiaan 23. versio siitä luonnoksesta, mistä lähdettiin alkujaan liikkeelle. päänvaivaa aiheutti eniten makuuhuoneen yhteyteen hinkumani spa- kylpyhuone, joka tarvitsi riittävät neliöt mahdollistamaan väljän ja hotellimaisen toteutuksen. kaikki vastaavassa projektissa mukana olleet tietävät omakohtaisesti, että nämä halutut ekstraneliöt ovat aina jostain muualta pois, ja silti kokonaisuus pitäisi saada toimivaksi. 

blogissa aiemmin kirjoittamani postaus selventää hyvin tätä luomisen tuskaa, mitä suunnitteluvaiheessa käytiin lävitse. 

rakennusvaiheessa tehtiin ainoastaan yksi selkeä muutos yllä olevaan kuvaan. tahdoin jättää viime hetkellä olohuoneen suurten ikkunoiden keskeltä terassioven pois sisustettavuuden parantamiseksi - preferoin näyttävän ja yhtenäisen ikkunaseinän visuaalisesti mieluisammaksi ratkaisuksi, kuin ovella katkaistu vastaava. keittiön yhteydessä olevat liukuovet riittävät tässä päässä taloa terassille käymiseen vallan hyvin.  

pohjasta kehkeytyi lopulta oikea mestariteos. suurin kiitos seisoo talon piirtäneelle isoveljelleni, joka teki millintarkkaa työtä yksityiskohtien hiomisessa. itse olisin ollut taipuvainen jopa pieniin kompromisseihin, mutta näihin ei arkkitehti suostunut ollenkaan. ja onneksi niin - tästä en vaihtaisi mitään. 

vastaan mielelläni kysymyksiin pohjaratkaisusta, jos jollakulla sellaisia herää. aikaisempia talopostauksia, löydät tämän linkin takaa. 

iloista viikonloppua!

Tiiu Piret

Share

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

muutama tunnelmakuva talosta.  ja ihanista heinistä, jotka ovat luonnollisesti kaikissa kuvissa - innostuin hivenen katsokaas. 

talon valmisuaste alkaa olla varsin kutkuttava. 

jalkalistojen asennus on aloitettu, ja enää uupuu oikeastaan väliovet ja kylpyhuoneiden peilit sekä kiviamme, jonka toimitusaika on ollut ikuisuuden mittainen. ammeet ovat kuulemma nyt niin kovassa huudossa, että toimitusajat ovat venyneet mahdottomiksi. ihmisillä on kova hinku kylpeä. 

takka odottaa vielä asennusta myös, mutta poislukien nämä muutamat pienet asiat, alkaa koti olemaan pian muuttovalmis.

ps. keittiökuvassa näkyy saarekkeeseen asennettu tyylikäs ja tehokas Bora Basic Plus liesituuletin, josta kirjoitan ihan oman seikkaperäisen postauksensa heti kun keittiö saadaan käyttövalmiiksi. eli ihan tuota pikaa siis. 

 

 

Share

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

olen sitä sorttia ihminen, että kun johonkin tykästyn, en siitä hevillä luovu. 

omaan paljon luottotuotteita, joita käytän yksinomaan, vaihtoehtoihin vilkuilematta.

hieno esimerkki on kynsilakka. omistan nykyään enää tasan kaksi sävyä, joita käytän kesät talvet.  somissani on aina Chanelin hennon vaaleaa Ballerinaa, ja varpaissa syvää viininpunaista Rouge Noiria.  jos oikein leikkisälle päälle satun, taipuu sävyt myös toisinpäin käytettäviksi. 

olen kiintynyt näihin sävyihin, enkä kaipaa vaihtelua. 

näistä arkeni pelastajista, tuotteista joita en vaihtaisi, voisin kirjoittaa ihan oman postaussarjansa. niin kernaasti soisin näiden tuotteiden tuoman ilon teillekin. 

 

Share

Pages