Ladataan...
lainahöyhenissä

 

oikeasti teki kyllä mieleni nimetä tämä postaus "kesän paras tomaattipaistos", mutta nyt tuntuu tuo nelikirjaiminen vuodenaika huutavan läpi kaikista postauksista. ja tämä on oikeasti hyvää ja helppoa ihan jokaisena vuodenaikana, kunhan vain on kypsiä tomaatteja hollilla.

parasta tässä simppelissä herkussa on se, että vuoan saa uunivalmiuteen alta minuutin, ja loppu hoituu kuin itsekseen.

tomaattipaistos

kypsiä tomaatteja, mielellään karojen kanssa

valkosipulinkynsiä

200g fetajuustoa

oliiviöljyä

hunajaa

mustapippuria, karkeakiteistä suolaa (sormisuola, merisuola myllystä..)

 

lado tomaatit, reiluiksi lompareiksi murennettu feta ja valkosipulinkynnet uunivuokaan. lorauta reilusti laadukasta oliiviöljyä ja hunajaa joukkoon. mausta vielä mustapippurilla ja suolalla. vaikka feta onkin suolaista, kaipaa paistos kokonaisuutena silti vielä inan suolaa makujen herättämiseksi. tarkkaa paistoaikaa hankala sanoa, sillä paistos paranee mitä pidempään sen malttaa pitää miedolla lämmöllä uunisssa. ainakin 45 minuuttia 150 asteessa tai jopa alemmassa - kunhan vahtii ettei fetan pinta lähde kärventymään.

tuoreet yrtit kuten basilika, kannattaa lisätä vasta vähän jäähtyneen paistoksen päälle jotta aromit pääsevät oikeuksiinsa.

on hyvää ! eikä mikään estä paistamasta koko komeutta vaikka notskissa folionyytissä

vinkki vielä loppuun - käytä kirsikkatomaatteja, terttutomaatteja ja mahdollisuuksien mukaan myös erivärisiä tomaatteja sekaisin, niin saat paistokseen useita makusävyjä.

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

ystävältä reilu viikko takaperin saaduista pioneista on jäljellä enää vain pienimmät nuput, mutta kuvissa ne säilyvät ikuisesti. lähes yhtä ihanat on BikBokin alessa hurmanneet kepeät ruusuhousut. täydelliset lomabyysat.

lomaan päiviä tasan yhdeksän, eikä edelleen minkäänlaista suunnitelmia joutenololle..

translation// love these pants from BikBok !!

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

arkiaamuksi todella vahva suoritus tiistai.

vanhempani asuvat kivenheiton päässä kaupungin jytkeestä,  aivan keskellä ei mitään - järven rannalla, niittyjen kyljessä. karkailen tänne pitkin viikkoa ympäri vuoden, mutta kesäpäivät ovat erityisiä.  työpäivä alkaa tismalleen oikealla jalalla, kun suoraan sängystä voi singahtaa ranta-aamiaiselle.

aamiaisessa on muutakin merkittävää - niin munat, tomaatit, sipulinvarret, basilikat kuin rucolatkin on kaikki omasta pihasta. ja herätyskellon virkaa ajaa alle vuotinen, pörheä Pekka- kukko.

ymmärrätte varmasti hyvin miksi täällä mieli lepää.

translation// todays breakkie view at my parents place.

Share
Ladataan...

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

ihana kesäviikonloppu taas muistoja kartuttamassa.

lauantai alkoi aamurahkalla sängyssä, ja jatkui reippailupäivän merkeissä kohti illan synttärikinkereitä. verkkainen tunnelma, päiväsauna, uinti, huikea kalalounas ja hyvät tyypit is all you need.

ilmeisen myöhään venähtäneen illan uupuneet juhlijat, ja pitkästä aikaa korkokengillä turmellut päkiät paranneltiin eilen Päijänteen laineilla vuoroin auringossa kylpien, vuoroin ukkosta uhmaten.

 

kesä,

oot huikee.

 

Share
Ladataan...

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

pientä asukuvalaiskuutta havaittavissa tällä suunnalla, mutta kyllä tämä tästä taas petraantuu hiljakseen. olen miltei joka ikinen päivä pukeutunut säästä riippuen joko mustiin satiinishortseihin tai mustaan maksihameeseen, ja hyvin pienellä rotaatiolla vaihtuvaan yläosaan. thats it.

eilen sen sijaan sain kipinän verhota puhtaampiakin päiviä nähneet suortuvani jemmaan bandanan avulla. nerokas keino naamioida hiustenhuollon laiskapäivät muka tarkkaan harkituiksi tyylivalinnoiksi. tämä on sitä kesä iisii parhaimmillaan.

translation// wearing vintage levis cut offs & diy fringed jumper.

Share
Ladataan...

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

nyt kun kesäloman alkuun on enää muutama hassu viikko, alan päässäni hieman pyörtämään suunnitelmaa 100- prosenttisesta Suomilomasta. ajatus kotolomasta tosin on pohjustettu pitkälti siihen,  että ilmojen haltija pysyisi armollisena ja soisi lämpöä lomapäiviin.

kuitenkin, kuitenkin kaipaisin merta lomaani  - eikä Itämeri tätä kaipuuta paljoa hellitä.

kuinkas teillä lomien laita? pysyttekö visusti kotimaassa, vai mieliikö lomasielu sittenkin kaukomaille?

translation// vacation dreaming.

Share
Ladataan...

Pages