Ladataan...
lainahöyhenissä

 

jaahas. kannoin itsenäisyyspäivän ratoksi mustan nahkasohvani sille uumoiltuun paikkaan olohuoneeseen, vain todetakseni, että eihän se käy. ei ollenkaan. 

rakas vanha sohvani näyttää valtaisalta rotiskolta, ja niin kovin mustalta

ja ei värikään nyt se kynnyskysymys ole, mutta kulmasohva, joka peittää valtaisat ikkunat lähes kokonaan, ei tunnu ollenkaan oikealta ratkaisulta. ilmava olohuone valtaisan kauniine maisemaikkunoineen onkin yhtäkkiä ahtaan oloinen ja jopa raskas. 

sohvan hankinta on hirveän hankalaa. kauniit ja laadukkaat sohvat maksavat aivan hirveitä summia, ja koska paras ystäväni Chloe kullanvaaleine turkkeineen rakastaa sohvia, teettää tämä yhtälö sohvahankinnasta entisäkin kalliimman - ainoa järkevä vaihtoehto on nahkasohva.

pellavasohva tai etenkin samettisohva olisi aivan ihastuttava, mutta nyt en anna järjen väistää päätöksenteossa. neulamaisten koirankarvojen irtihankaaminen kangassohvasta ei ole puuha, mihin tahtoisin käyttää aikaani tuntitolkulla viikottain. toisaalta kangasverhoilu on lähes poikkeuksetta ainakin tuhatlappusen verran edullisempi kuin nahkaverhoilu, ja usein irrotettava ja helposti pestävissä. 

ihan ensiksi pitäis kuitenkin löytää tilaan kauniisti istuva malli. kollaasiin keräämiäni lähes kaikkia sohvia yhdistää leijuva olemus ja sirot metallijalat - jokin tässä tyylissä selvästi viehättää. 

olisiko Sinulla ehdottaa koiran kestävää ja kaunista sohvaa?  

 

kuvien sohvat:  musta Fogian Tiki sohva, Adea Baron ja Bon &Tradition Cloud sohva,& Decotique Le Grand Air

Share

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

talolla tehdään oikeastaan enää hyvin pientä viimeistelyä, sekä takka, joka toimitusvaikeuksista johtuen jäi näin viimeisille metreille. 

takan suunnittelu aiheutti myös hieman lisäpohdintoja, sillä en tahtonut takan päältä lähtevää piippua näkyviin. musta tai teräksinen piippu olisi muuttanut seesteisen olohuoneen tunnelman täysin ja siksi tahdoin, että piippu verhoillaan ylös kattoon asti saumattomasti jatkuvana. näin takka on struktuurisesti näyttävä osa sisustusta eikä vaan päälleliimatun näköinen tulisija. takkaan tulee alaosaan matala penkki, mikä viimeistellään marmorisella mattatasolla - takka itsessään maalataan seinäväriin soituvaksi. 

etupihalle kahden viimeisen viikon aikana noussut autokatos on muuttanut pihan miljöötä aika lailla, ja antaa kivasti rytmiä kokonaisuudelle. katoksesta tulee talon mukaisesti mustalla paneelilla pystyverhoiltu vinokattoinen rakennus, missä on tilat kahdelle autolle sekä lämmin varastotila. 

vähiin käyvät päivät, enää on tasan viikko luovutukseen. 

iloista loppuviikkoa ystävät!

Tiiu Piret xx

 

aiemmat talopostaukset tämän linkin takaa.

 

Share

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

tuntuu hurjalta että pitkään rakenteilla olleet tilat alkavat olla viimeistelyjä myöten valmiita. 

päämakuuhuoneen välittömässä yhteydessä oleva spa- kylpyhuone aiheutti valtavasti pohjaratkaisun kanssa puljaamista projektin alkumetreillä. tilaan haluttiin avara tunnelma, mikä edellytti tarvittavien neliöiden nipistämistä muualta, ja toisaalta taas tilankäytön hiomisen millilleen fiksuksi.

nyt kun kylpyhuone on valmis, tuntuu se todella ilmavalta - mitä tilantuntua valtaisa seinäpeili vaan lisää entisestään. 

valmista kokonaisuutta arvioidessa on vähintäänkin huojentunut olo kun makuhuoneen - kylpyhuoneen - vaatehuoneen ja kodinhoitohuoneen vieriviereen yhdistäminen onnistui saumattomasti ja kauniisti.  

tilan avaruuden lisäksi minulle oli tärkeää, että kylpyhuoneeseen asennetut kaikki kolme piiloasennushanaa, saatiin asennettua ilman ylimääräisiä, usein esim. seinä wc- istuinten kohdalla toteutettuja seinästä ulkonevia kotelointeja - mitkä usein naamioidaan tarkoituksenmukaisiksi "hyllyiksi". en pidä ylimääräisitä levikkeistä, enkä upotuksista, ja halusin pitää tilan seinät suorina ja yksinkertaisina. tämän toteutuminen vaati asian tarkan huomioimisen jo pohjaratkaisua hiottaessa, mikä tuli itselle yllätyksenä.  seiniin oli jätettävä tarpeeksi tilaa piiloasennushanojen koteloinnille, jotta turhilta seinäpinnasta ulonevilta koteloinneilta vältyttäisiin. 

suihkun ja wc- istuimen välistä uupuu vielä mittojen mukaan teetetty saranallinen lasiovi roiskeiden minimoimiseksi, mutta muuten kaunis tila on vihdoin kylpyvalmis. 

 

aiemmat talopostaukset löydät  tämän linkin takaa -  tarkempia materiaalitietoja taas löytyy täältä. 

* laatoista ja vesikalusteista saatu alennusta yhteistyössä Laatta Leevi Oy 

 

Share

Pages