Ladataan...
lainahöyhenissä

 

 

aiemmin sisustuksessa suosimani mustavalkoisen väripaletin tilalle on kuin varkain muuttanut pehmeämpi suuntaus, ihanan maanläheinen, pellavainen sävymaailma. 

kodinhoitohuoneen tason ja kaapistot sekä keittiön kiintokalusteet poislukien, loistaa valkoinen lähes täysin poissaolollaan kotonani. mustaa löytyy pienissä erissä sieltä täältä valaisimista ja kontrastina kukkaruukuissa. 

suureksi osaksi sävymaailman johdosta, on talo tuntunut alusta asti todella kotoisalta. vaikka huonekaluja on uupunut sieltä täältä, on huoneissa vaeltanut lämmin tuntu. 

kaikki on huolellisen huoletona.  

 

Share

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

viikonloppu vierähti ystävien huomassa Helsingissä. 

vierailin  kaikkiaan kolmen rakkaan ystävän kodissa, joista jokainen kaunis koti oli niin vahvasti asukkaansa näköinen.

ensimmäisenä aamuna heräsin tästä boheemista kodista - suitsukkeiden huumaava tuoksu leijui ilmassa ja aika oli kuin seisoksissa. 

yllä ystävän maaliroiskeiset maalaushousut ja eripariset villasukat yhdessä asunnon voimakkaan energian, saivat kehossa tuntumaan, kuin olisin ollut joku toinen konsanaan. 

valmiina purkamaan elämäni tarinan sanoina kirjan sivuille tai sävyinä kankaalle. 

Tiiu Piret xx

 

 

Share

Ladataan...
lainahöyhenissä

 

rakastan kodissani sitä, miten helposti huoneiden tunnelma on muutetavissa vaaleiden pintamateriaalien ansiosta. 

kaipasin kevään kynnyksellä makuuhuoneeseen ripauksen elinvoimaa, aiemmin täysin vaalean tunnelman sijasta.  haaveilin Keski-Euroopan leudoista tuulista, ja unista puun katveessa.

alkuun harkitsin oliivipuuta, mutta herkästi varisevat lehdet eivät tuntuneet kestävältä ratkaisulta. muutkin mielessä käyneet vaihtoehdot olivat joko liiaan viidakkomaisia tai muutoin turhan hektisiä.  sen sijaan kaunis runkoutunut Kumiviikuna oli tismalleen sitä mitä etsin - tarpeeksi vanttera ja tasapainoinen suurine vahapintaisine lehtineen.

tämän katveesta on ilo herätä.

 

levollista viikonloppua toivoen, 

Tiiu Piret xx 

 

 

Share

Pages